Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  2013 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Behöver sina 3-4 timmar i karaff. Efter den nödvändiga tillvänjningen exploderar herr Magas skapelse i våra munnar. Omöjlig att värja sig emot. Sicket jävla lyft. Lite sprits...blått blått blått. Kan vara den trevligaste Barbacarlo till dags dato. Fullständigt lysande vin. Inga problem att dricka nu...frågan är vad lagring tillför i detta fall... (vs2400 2015-11-14 Hemma)
  2011 - Colombera Garella - Bramaterra DOC - Cascina Cottignano
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Gott som fan, men manipulerat. Sockrat...och jävlar sicken huvudvärk dagen efter.
Funkar klockrent det första glaset, men efter ett tag går det inte att blunda för sockret...blir aningen småklibbigt i käften faktiskt. Låter de två flaskorna i källaren ligga framåt 2018.
(vs2400 2015-09-23 Hemma)
  2009 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lite väl chokladig flaska...kan bero på att den inte fick sina väl behövda timmar i karaffen. Initialt är också % påtaglig.
Allt rättar till sig med tid...dock icke lika övertygande som senaste gången...men oj så många år kvar...
(vs2400 2015-09-17 Hemma)
  1996 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Sådär ja...Barbacarlo visar återigen var skåpet ska stå. Den här gången i en trevligt mogen fas. Kontemplativ efter 6-7 timmar i karaff. Medicinal i nosen, men också pampiga mognadstoner. Italienskt så det förslår...bra syror och mjuka tanniner. Fin fruktstruktur. Lång och intresseväckande i smaken. Vi kan gemensamt konstatera att det borde finnas fler viner som visar upp sådana här uttryck. Inte ett stort vin, men ett stort vinögonblick. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2009 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lessrof-blå * 2...så känns det under tiden flaskans innehåll bara försvinner. Absolut inte ett gulpa-vin, utan här har vi ett redigt långsamt vin. Det börjar ganska tidigt på eftermiddagen när korken dras och vi tar ett litet smakprov...nästan pärlande och redigt kärv. Inget charmtroll. Rakt ner i karaffen där busen får lugna ner sig ett gäng timmar. Jag tittar till Barbacarlo med jämna mellanrum och konstaterar glatt att det här kommer att fixa sig.
Och som det fixar sig...när vi sätter oss till bords är vinet redo för oss och den lilla rosa steken. Vi möts av tobak, sötlakrits, örter...en mångfald av intryck som känns meningslöst att sortera ut. Komplext och ytterst kickande. I munnnen resulterar det i ett redigt lyft, bra balans, kickande syror, elegant frukt och mogna tanniner. Gas och kärvhet lyser med sin frånvaro. Och sicken potential. Stor vinkick. Härligt med ett nytt kapitel i vår vinvärld.
(vs2400 2014-12-20 Hemma)
  2004 - Anzivino - Bramaterra DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Nja...det här var aningen för tunt och snipigt. Väl vasst. Saknar frukt och djup. Endimensionellt.
Bra doft, men svajig i munnen. 05:an testades i helgen och uppvisade en annan karaktär...mer frukt, mörkare och bra mycket trevligare. 05:an kanske saknade aningen syra, men det uppvägdes av sötmogen frukt och fyllighet. 04:an är som en alltför smal fotomodell.
När frukt saknas i de lite nordliga Nebbiolo-vinerna, då känner man verkligen de volatila dragen aningen för tydligt.
Årgångsvariationerna i dessa nordliga Piemonte-doc är markanta. Gäller att plocka selektivt.
(vs2400 2011-02-15 Hemma)
1
Lägg upp ny provning