Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2012 - Antoine Arena - Vin de Table VdT - BG
(France - France Info)
Visa mer information
  Gott. Gillar det här. Här finns både pigghet, renhet och uppstudsighet. Att det dessutom finns elegans, fyllighet och viss komplexitet gör ju inget. Arena presterar bättre vita än röda i mitt tycke...här finns mer djup och bredd än i de röda. Drack en 08:a av det här för ett gäng år sedan...tycker att han lyckats knô in mer syror än senast. Kommer definitivt att köpa mer vitingar från Corse... (vs2400 2014-12-06 Hemma)
  2008 - Antoine Arena - Vin de Table VdT
(France - France Info)
Visa mer information
  Det här tycker jag om. Visköst, fylligt, örtigt, kraftfullt och egensinnigt. Druvsorten här är Bianco Gentile som Arena är mer eller mindre ensam om. Kan jämföras med en sydfransos där Rousanne/Vermentino (Rolle)/Viognier skulle kunna ingå. Visst kan man plocka fram brister...lite svajiga syror, lite eldigt, men när fiskgrytan med aioli serveras kompletterar denna korsikan födan förtjänstfullt. Och det är till mat denna rackare levererar. Och att vi har sommar i glaset är det inget snack om. Man kan få en bra förnimmelse om Medelhavet när de feta dropparna smeker svaljet. Även detta är rent naturligt, men ingen ox överhuvudtaget. (vs2400 2011-04-16 Hemma med FV)
  2005 - Antoine Arena - Vin de Table VdT
(France - France Info)
Visa mer information
  Bianco Gentile är inte namnet på en italiensk fotbollsspelare, utan det är en unik liten druvsort från Korsika. Antoine Arena är ett av öns absoluta toppnamn och kör naturligtvis biodynamiskt. Därav att kvällens häftiga vita uppenbarelse etiketteras VdT.
Blint skulle vi hamna någonstans utmed Rhône - vibbar av Marsanne/Rousanne/Viognier finns det gott om i glaset. Violpastillerna står som en strut ur glaset. Tyvärr lite väl malolaktiskt, och därmed baktungt, för att alla tummarna ska peka uppåt. Oavsett spännande med nya bekantskaper...
(vs2400 2009-05-01 Hemma)
1
Lägg upp ny provning