Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1821 till 1840 av 2551
Vin
  1994 - Graham's - Porto DO - Vintage Port
(Portugal - Trás-Os-Montes Info)
Visa mer information
  Stor njutning. Stor upplevelse. Stort vin. Liten flaska. Gott det här...kraft, struktur, sötma, doftsensation, tanniner, balans, harmonisk, energi, kontemplation...en härlig upplevelse som avslutning på en bra kväll. Man kan säga att man dricker för lite Port, men om man njuter för ofta kanske man inte uppskattar dessa unika upplevelser. Ok 94 är ett lysande år vilket verkligen visar sig...bra nu och i många år framåt. (vs2400 2009-10-29 Hemam)
  2004 - Nittnaus - Pannobile - Zweigelt
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Dessa röda österrikare fortsätter att överraska positivt. Kanske inte på egen hand, men när det vankas middag sitter en Pannobile som en björnmössa i Sibirien. Nittnaus har lyckats trycka in redigt med harmoniska syror i sin Pannobile. Och det är just dessa friska syror som får oss att glädjas en dimmig och grå söndagskväll på Sturköbaren. Nu är det inte endast vinet som gör oss belåtna, utan även det som serveras till Pannobilen...det dukas fram en murrig viltragu knôkad med nyplockade trattisar. Och det är här syrorna verkligen gör sitt...mörker möter ljus. Nu är det inte bara syror, för här finns gott om fin frukt, trevliga tanniner och en fin balans. På något sätt sjunger vinet Italien gång efter annan. Nu är det inte första gången vi hamnar i Italien när vi njuter röda österrikare...det är det här med syrorna... (vs2400 2009-10-25 Hemma)
  2006 - Domaine Oratoire St Martin - Côtes du Rhône Villages AOC - Cuvée Prestige - Cairanne
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Helt ok Grenache-upplevelse. Inga fel, men heller inga lyriska vibrationer. Det man vill ha av en sydlig Rhônare får man, men inte det där lilla extra.
Bra frukt, bra nos, bra tryck...men de sista procenten saknas. Till älgbiffarna tackar inte Cairanne nej.
(vs2400 2009-10-24 Västervik)
  2007 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC - Les Oliviers
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  En av de bättre vita Rhônarna jag druckit. Balanserad och förvånansvärt pigg. Hettan är tillbakadragen och fint nyanserad. Ingen klumpighet här inte. Men nu har ju mäster Gonon varit i farten och då blir resultatet därefter. Doftorganet letar fram fänkål, sötlakrits, varsam fathantering och mogna aprikoser. Trevligt...och när man väl smakar på Les Oliviers blir man än mer nöjd...bra balans, visst är syrorna tillbakadragna, lysande frukt, bra fyllighet och en schysst längd. Riktigt gott! När de uppträder på det här viset vill man ha lite fler i källaren. (vs2400 2009-10-24 Västervik)
  2002 - Trimbach - Riesling - Alsace AOC - Cuvée Frédéric Emile
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Lika bra som tidigare flaskor. Och till pilgrimsmusslor, sikrom och brysselkålspuré sjunger CFE tonsäkert. Det här är Riesling på toppnivå...syror, personlighet, kvalitet, längd och energi. Inte ett endaste litet fel. (vs2400 2009-10-23 Hemma med utv-gänget)
  2006 - Fattoria di Felsina - Chianti Classico DOCG - Rancia - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ännu en favorit i repris...och ännu en bra uppvisning av en Sangiovese i charm-tagen. Och ännu en gång är den lite för snäll för att sopa undan benen för mig. Men det är trots allt ett riktigt trevligt vin. Nosen är som tidigare aningen väl fat-dominerad. Det går att skaka fram lite röda bär, men dimman av rök ligger lite väl tät. Men det är i munnen som Rancia har sina stora fördelar...mogen frukt, bra fyllighet och syror som väcker liv i döda. Och naturligtvis snälla och internationella tanniner. Bra vin, men det saknar lite personlighet. (vs2400 2009-10-23 Hemma med utv-gänget)
  1998 - Kuentz-Bas - Riesling - Alsace AOC - Vendanges Tardives - Cuvée Caroline
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Ett jättebra vin, men inte tillräckligt sött/kraftigt för en Creme Brulée. Men man kan inte få allt...funkar förträfligt som sippar-vin när desserten är avklarad.
För ett bra vin har vi allt i glaset...bra energi (trots vinets ålder), lagom utvecklad sötma (integrerats på ett bra sätt) och en komplex framtoning som manar till kontemplativa tankar.
Skoj.
(vs2400 2009-10-23 Hemma med utv-gänget)
  2006 - Enzo Boglietti - Barbera d'Alba DOC - Roscaleto
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kvällens absoluta överraskning och absoluta favorit. Lysande vin sett till tillämpningen. Oerhörd koncentration, grym frukt, enorm doft och ett tryck i tanninerna som jag inte förstår...skulle aldrig dra till med Barbera. Enzo Boglietti håller till i La Morra och hans dialekt är ett mysterium. När han drar på fattar jag absolut noll, men satan sicka viner han får till. Många anser nog att det blir lite väl modernt, men blundar man och bara njuter inser man snabbt att här finns det imponerande viner att hitta.
Detta är inte hans topp-Barbera, men den är från toppåret 2006. Ett riktigt Barbera-år enligt Enzo.
(vs2400 2009-10-23 Hemma md utv-gänget)
  2002 - Rolly Gassmann - Riesling - Alsace AOC - Pflaenzerreben de Rorschwihr
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Att dricka Rolly är förbannat skoj och förbannat gott. Man blir på gott humör helt enkelt. Alltid lika karaktärsfullt, alltid lika personligt och alltid lika bra. Och just Pflaenzerreben är nog min lilla favorit bland Rolly's imponerande utbud. Här finns gott om mogen Riesling, här hittar vi mineraler som spetsats med redig lime-frukt. I munnen är syror, sötma (Rolly kommer alltid med mer eller mindre restsötma) och frukt i samklang. Och som vanligt är det munkänslan som är Rolly's klockrena kännetecken. Längden är precis som vanligt inte speciellt imponerande, men det är inte heller nödvändigt när det finns så många andra förtjänster. Redigt bra grejer! (vs2400 2009-10-22 Hemma)
  2003 - Mas Foulaquier - Coteaux du Languedoc AOC - Pic Saint Loup - Le Rollier
(France - Languedoc-Roussillon - Languedoc Info)
Visa mer information
  Ett trevligt besök i ostbutiken. Och vi snackar opastoriserade ostar. Det osar om jästsvamparna och doften påminner inte lite om klassisk tå-bira. Inget för känsliga personer med andra ord. Går man igång på personliga grejer har man däremot mycket att hitta i denna ljuvligt komplexa varelse. Naturligt vin...SJÄLVKLART!! Trots att vi har en 2003:a i glaset upplevs vinet som hyfsat balanserat. Mogen och som gjord för att drickas nu.
Förutom ost letar vi fram lite trevlig buljong, lite torkad frukt och tobak. Munnen säger hyfsade syror, vital frukt, mogna tanniner och en allmän mogen upplevelse. Härligt naturlig upplevelse.
(vs2400 2009-10-22 Hemma)
  2007 - Cuvée du Vatican - Châteauneuf-du-Pape AOC - Réserve Sixtine
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  En relativt stram och återhållen 07:a från Cdp. Första gången vi testar denna producent. Doften ger oss sötmogen Grenache och en liten näve sötlakrits. Lite tobak och mosade jordgubbar. Trevlig och lockande...Smaken domineras i dagsläget av en eldighet som förhoppningsvis ger sig i framtiden. Annars är den stram och överraskande bitter i avslutningen. Inget charmtroll direkt...tanninerna finns där men återigen är det % som tar fullständigt överhand. Inte riktigt min grej... (vs2400 2009-10-17 Hemma med Malmö-grabbarna)
  2002 - Hubert Lamy - Saint-Aubin Premier Cru AOC - En Remilly
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Trevlig överraskning. Vital och intressant. Elegant och läcker. Ett riktigt klassvin till jordärtskockssoppan. Färgen är fortfarande ungdomlig och har en bra lyster. I näsan hittar vi integrerade fat och en läcker komplex kombination av frukt och mineraler. Lite nötter dyker också upp. Smakmässigt finns det gott om energi, Lamy ger oss bra syror, fint paketerade fat, och en munfyllnad som sitter som en björnmössa i Sibirien. Klockren till soppan på jordärtskockor. (vs2400 2009-10-17 Hemma med Malmö-grabbarna)
  2008 - Simon Maye - Humagne Rouge
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Blommigt, bärigt, godisbetonad och ganska mycket sötlakrits...så upplever jag min första kontakt med denna raritet från Valais i Schweiz. I munnen är det otroligt mjukt och återigen bärig framtoning och en riktigt skön mineralbeska. Förvånansvärt bra grepp i slutfasen. Tanniner...knappast, utan det är snarare frukten i kombination med syrorna som står för den småtrevliga uppvisningen. Inte komplext men spännande. Gott och intressant bekantskap. Kommer ihåg att man fick ett sug efter Humagne Rouge efter några försök i somras. Som sagt vad...trevligt vin! (vs2400 2009-10-17 Hemma med Malmö-grabbarna)
  2004 - Quinta do Noval - Douro DO
(Portugal - Trás-Os-Montes Info)
Visa mer information
  Äntligen serveras det portugiser igen på Sturköbaren. Bra årgång (2004), legendarisk port-producent (Noval) och en lättgrillad tonfisk på tallriken. Vinmässigt är det en symbios mellan Italien och Frankrike. Tror ni att det fungerar...det kan jag lova att det gjorde. Här finns ruggigt bra mörk frukt i nosen, fin fathantering, en redig skål nyplockade mullbär och en stor näve Douro-mineraler. Och i munnen samsas klockrena syror, redig frukt, nafsande tanniner och en längd som man inte vill vara utan. Bra leverans så här på fredagskvällen. Återstående flaskor kommer att njutas först om 4-5 år. Potential så det räcker... (vs2400 2009-10-16 Hemma)
  2007 - Baricci - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Trevlig och rättfram toscanare som lever upp till förväntningarna. Bra frukt framförallt. Baricci kör enbart gamla botti, men får ändå fram frukt och lätthet på ett imponerande sätt. Visst hittar vi körsbär, men också lite blommor och allt levereras i en klockren drickbarhet. Bra fräschör och intagande charm. Inga stora gester utan här har vi en italienare som lever på busig charm. Enkelt och förbannat gott. (vs2400 2009-10-16 Hemma)
  2005 - Domaine Gresser - Riesling - Alsace Grand Cru AOC - Kastelberg
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Trevliga grejer...kanske aningen lite röda äpplen i doften som stör helhetsintrycket...luftas bort effektivt med några snurr i glaset. Vi befinner oss i Andlau och vi har en Riesling från det fantastiska läget Kastelberg. Kastelberg ligger nästan mitt i byn och ger ett imponerande intryck när man besöker Andlau. Man kan direkt se att här finns det enorm potential...branta syd/sydväst-sluttningar. Och visst märker man att det är terroir vi har i glaset. Mineraldrivet som skam...inte någon svulstig varelse...ett vin i Trimbach-stil...vi snackar redigt matvin helt enkelt.
Inte den mest imponerande nosen direkt, men satan vilket tryck i munnen. Syror, mineraler, längd och en lysande energi. Så här ska en munrensare te sig. Mer sådant till Sturköbaren!!

Dag 3 dyker det upp mängder med krita. Det hade vi inte en tanke på varken dag 1 eller dag 2. Spännande och givande. Skoj!!
(vs2400 2009-10-15 Hemma)
  1999 - Malvirà - Roero DOCG - Trinità - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det lönar sig att vänta...att ha tålamod...att låta sina Nebbor komma till ro. Belöningen blir desto större. Varför envisas vi med att dricka våra viner så förbannat unga??? Är själv en lika stor förbrytare när det kommer till att rycka korken på tok för tidigt. Men det är kvällar - och vin - som denna som får en att inse att man ska vila lite med korkryckaren...För här får vi hela buketten med mogen Nebba...rosor, violer, lite läder, lite svamp, lite skogspromenad, läcker lyxig träinredning och en ljuvlig komplexhet som man kan gå långt efter. Och till en enkel ragu som serveras med farro blir smakupplevelsen magnifik. Visst har vi syror och tanniner för en fakir, men också ett sanslöst harmoniskt intryck som gör att man inte vill att måltiden ska ta slut. Det här är absolut ingen fullkomlig vinupplevelse - lite väl riviga konturer - men ändå en upplevelse som endast mogenhet kan erbjuda. (vs2400 2009-10-15 Hemma)
  2002 - Trimbach - Riesling - Alsace AOC - Cuvée Frédéric Emile
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Kanske den mest klockrena mat- och vinkombinationen som vi njutit av...vi snackar CFE 2002 och pilgrimsmusslor som samsas med lite brysslekålskräm på tallriken. Satan vilken rensare CFE är. Så perfekt balanserad och mineralig. Så enastående elegant och ren. Satans bra vin! Så här ska Riesling upplevas. Varenda liten klunk erbjuder oss enorm vitalitet och energi. Det här är vad vi kallar energidryck... (vs2400 2009-10-10 Hemma)
  2002 - Bouzereau-Gruere - Corton AOC
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Bra årgång, Bourgogne, Grand Cru...det borde väl innebära storslagen upplevelse...och se det är vad vi får oss serverade. Bra Pinot Noir med hyfsad utveckling gör människan gott. Bra tryck rakt igenom hela flaskan...härlig komplex nos (häftigt mycket sötlakrits) och enormt tryck i smaken. Man känner verkligen potentialen, men det är något som står i vägen...här finns en enorm talang i terroiren, men det är nog något som saknas i vinkällaren. Bouzereau-Gruere är inte något av de mer kända namnen, utan levererar på trygghet till besökande turister i Mersault. Vi bodde i deras B&B och kom på så sätt över denna flaska till ett löjligt bra pris. Att dra i sig en sådan här från ett icke topp-år är nog en redig besvikelse... (vs2400 2009-10-10 Hemma)
  2006 - Fattoria di Felsina - Chianti Classico DOCG - Rancia - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Faten är lite väl framträdande vid första kontakten med nosen. Vi jobbar och jobbar för att lura bort kaffe, rosteri, choklad och rökpuffar. Och efter ett tag går det att lura fram lite andra nyanser för den stackars rökskadade nosen. Smörkolan framträder...den malolaktiska bieffekten. Nej, nu struntar vi i doftövningar och låter munnen avgöra kvaliteten på denna hyllade 06:a från Toscana...zzzing säger det...friskt, läckert, bra tryck, fin frukt, sköna tanniner och ypperlig syra som bär Sangiovesen över Alperna hem till oss på Sturkö. Det här är bra grejer och det kommer att utvecklas till ännu större prylar. (vs2400 2009-10-09 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning