Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 201 till 220 av 2551
Vin
  2013 - Domaine Mosse - Anjou AOC - Les Bonnes Blanches
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Fantastiskt fin vinkick. Härliga syror, aningen restsötma, tryck och lyft. Kommer antagligen att utvecklas fint, men med tanke på hur gott det är redan nu kommer det att bli svårt att låta bli resterande godsaker. Mosse svajar till ibland, men den här flaskan osar kvalitet...vill ha mer...mycket mer. (vs2400 2015-03-06 Hemma)
  2007 - Sepp & Maria Muster - Zweigelt - Graf
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Väldigt italiensk i sitt uttryck...syrlig och tanninrik...dessutom lite småkärv frukt. Vinner på att dekanteras. Blir aldrig riktigt harmonisk, utan flaskan levererar bra bus rakt igenom. Trevlig Zweigelt, men inget att springa benen av sig för... (vs2400 2015-03-06 Hemma)
  2011 - Eric Texier - Côte-du-Rhône Brézème AOC - Domaine de Pergaud VV
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Trevlig, om än lite snäll på egen hand. Till årets första grillade köttbit fullständigt briljant. Den lilla sötman (blinkar bra med aussie-land) i vinet funkar klockrent till köttet. Men rakt upp och ned blir det aningen inställsamt. Biter inte riktigt ifrån som jag vill. Absolut gott, men inget man spinner loss på. Inget återköp. (vs2400 2015-03-05 Hemma)
  2010 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Sista 10:an. Tyvärr lite av en besvikelse. Saknar både spets och djup. Visst är det ett gott glas, men när man vet vad kvinnan kan prestera då är detta bara en förnimmelse av dess inneboende kvalitet. Problemet med höga förväntningar. Var helt övertygad att detta skulle spritta och kalkstenen bara sippra i käften...men inget av det...ja då blir man lite sned... (vs2400 2015-03-04 Hemma)
  2011 - Pierre Frick - Pinot Noir - Alsace AOC - Rot Murlé - Zéro Sulfite Ajouté
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Den här behöver luft. Plockar kapsylen direkt när jag kommer hem efter en runda i Cph. Inte direkt angenäm på studs, men efter c:a 30 minuter är det bara ren charm. Naturligt är bara förnamnet. Inte lätt att spika varken druvsort eller ursprung. Mer skojigt vin än seriöst. Men våldsamt gott. Försvinnande gott. Går inte att motstå. När väl den initiala orenheten försvunnit, har vi snarare ett löjligt rent fruktigt uttryck som ger oss ett saligt leende...finns inte en chans att det blir något kvar till imorgon. (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2013 - Alice et Olivier de Moor - Bourgogne AOC - Chitry
(France - Bourgogne Info)
Visa mer information
  Precis lika fin som förra lördagens fantastiska prestation. Ren jävla energidryck...spetsad med knastriga mineraler, citrus och en typisk Chardonnay-oljighet. Energisk, sprittande, sprattlande, framrusande...tack Kihlberg för den här fixen! (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2007 - Moric - Sankt Georgen - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Nu så...börjar äntligen att komma ihop. En tidigare flaska var kantigt och långt ifrån harmonisk. För att vara på säkra sidan får draken 4 timmar i karaff. Väl i glasen möts vi av kalksten blandat med ren blåröd frukt. Ikväll bjuder vinets olika komponenter på en fin helhet. Inget som skaver. Vill påstå att det finns många hantverkare i Bourgogne som vill att deras 1er cru-prylar skulle prestera på den här nivån. Skitgott helt enkelt. Och det bästa...fortsatt bra potential i resterande flaskor. Lätt 4-5 år. (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2013 - Ciro Picariello - Fiano di Avellino DOCG
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  Inte ofta man dricker Fiano. Men det här...oj vad trevligt. Tycker oftast att Greco di Tufo är den mer mineraliga, men den här varianten är sten i kubik. Stenhård dag ett, men mer öppen och givande dag 2. Skitgott och ett klockrent tillskott på vilken seriös vinbar som helst. (vs2400 2015-02-26 Hemma)
  2011 - Domaine Miquettes - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Ibland förbannar man sin sparsamhet. Blev rekommenderad den här flaskan av den galne greken på torget i Tain. En av appellationens rediga påläggskalvar...ok sa jag...testar en flaska...borde sagt ett 6-pack...minst.
Pekar mer mot Gonon än Dard&Ribo. Mer klassisk än dunk-klunk. Struktur, renhet, seriositet...allt kombinerat med en ruggigt fin frukt. Bra balans, fina syror, lagom tanninattack. Lägg den här killen på minnet...vi gör det.
(vs2400 2015-02-26 Hemma)
  2002 - Weingut Eugen Müller - Forster Kirchenstück - Riesling - Spätlese Trocken
(Deutschland - Pfalz Info)
Visa mer information
  Tropisk i doften. Bra fyllighet. Lite oljig. Saknar lite syror. Trevlig, men inte direkt stor. Ska drickas nu. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2003 - Andre et Mireille Tissot - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - En Barberon
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Håller ihop riktigt fint. Tror alla hamnar i Jura på direkten. Ruggigt typiskt och kanske ruggigt Tissot. Det är något med deras vita som skriker Tissot. Nötter, mineraler, fin syra, bra drag i frukten...helt enkelt utmärkt. Vissa reagerar på lite sötma...kan vara årgången. Trevligt här och nu, kan dessutom ligga ett par år till... (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2005 - Dunn - Cabernet Sauvignon - Howell Mountain AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Gott. Delar dock bordet i form av tyckande. Vissa anser att det här är för konventionellt, medan andra uppskattar vinets kvalitet. Eftersom jag vet vad som är i glaset, är jag av den meningen att det här är bra skit. Visst är det snällt, men kvaliteten går inte att ta miste på. Klockren Cab i både doft och smak. Mjuk och fin. Elegant på något sätt. Inte någon vulgo-frukt. Håller bra många år till. Kanske vi är på tok för tidigt på den. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2009 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Skoj när verkligheten är lika bra som dikten. Vinerna från Overnoy är hyllade och numera nästan omöjliga att uppbringa. Då är det extrema förväntningar och med nerver liggandes utanpå man öppnar en flaska från den adressen. Vi ger den här Chardonnay-tappningen 5 timmar på karaff innan vi börjar seansen. Och då är det jävligt skönt att vinet är jävligt gott. Absolut inte stort i doften, men som det tar för sig i munnen. Bär hela vägen genom flaskan. Briljant balanserad och harmonisk trots sin ungdom. Bjuder på en kavalkad av intryck under den timma vi samsas vid glasen. Ena bättre än det andra. En fantastisk upptäcktsresa blan kullarna i Jura. Förstår varför det här är hyllade grejer. Växer för varenda minut i glaset. Kommer naturligtvis att te sig i en annan mogen skepnad om 10-15 år. (vs2400 2015-02-20 Hemma)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 8 Nove Dieci
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  En favorit som ger kick varenda gång vi dricker den. Likaså ikväll. Och precis som tidigare varianter så drar alla markörer åt Napa, men vi är alltså i Italiens alp-landskap mot Österrike. Bjussig frukt, bra fat-hantering, viss inställsamhet men som alltid bra tryck över samtliga register. Tycker om det här lika mycket varje gång. Vi kan inte få nog av bra Cabernet Franc. Så är det bara. Håller med all säkerhet 4-5 år, men detta var sista flaskan av 8910...dags att samla på sig några 91011 med andra ord... (vs2400 2015-02-18 Hemma)
  2010 - Domaine Richaud - Côtes du Rhône Villages AOC - Cairanne
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  När etiketten skriker 15%...då springer jag och gömmer mig...men i det här fallet behövs det inte. Vi testar den här rena och spänstiga Richaud-Cairannen över 3 kvällar. Väldigt okonventionellt...han jobbar väldigt 'naturligt'...resultatet sjunger renhet...mogen mörk frukt spetsad med sötlakrits...trots de våldsamma % känns vinet behagligt skönt att dricka. Fylligt, maffigt, men aldrig simpelt och sockrat. Vill man ha bra Grenache-baserade grejer...leta upp sådant här! (vs2400 2015-02-14 Hemma)
  2007 - La Courtade - Côtes de Provence AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Skärgårdsdricka införskaffad i Berlin. Nästan ren Mourvèdre och enligt etiketten endast 12%...där ställer vi ett litet ? i hörnet. Tror inte riktigt på den siffran..Tudelat hur vi upplever grejerna. På egen hand sticker fatlagringen ut på ett jolmigt sätt...till grytan (morotssötma) funkar naturligtvis löjligt bra. Nästan för bra utifrån kompositionen...svårhanterat pga fat-pryttlarna...tveksam, men ändå inte... (vs2400 2015-02-14 Hemma)
  2002 - Domaine Denis Bachelet - Gevrey-Chambertin AOC - Vieilles Vignes
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Lite ålder...lite bra by-pn...lite klassiskt stuk...då blir det förhållandevis bra. Långt ifrån stort, men men men...man får ganska mycket klassiskt strukturerad pn från Gevrey...mycket sötlakrits, mycket mineraler, frukten är passé, relativt kort...men ändå ger det oss en liten förnimmelse om storhet. Kunskapen finns inom väggarna...den här adressen ska man naturligt vis följa upp...drick upp här och nu. (vs2400 2015-02-13 Hemma)
  2010 - Cascina delle Rose - Barbaresco DOCG - Tre Stelle
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Hur snyggt och seriöst som helst. Inte ett endaste litet snedsteg. Rent, rödfruktigt, bra djup, ruggigt balanserat och harmoniskt trots sin ungdom, härliga tanniner...fantastiskt fint vin. Kan inte bara vara årgången som talar, utan hantverket betyder trots allt ganska mycket. Det här går vi lätt vidare med. Kvarvarande 2010:or kommer vi att nypa inom 5 år. De fixar mer, men charmen här och nu är svår att motstå. (vs2400 2015-02-11 Hemma)
  2010 - Rivella Serafino - Barbaresco DOCG - Montestefano
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Om CdR var ett under av charm, då vet jag inte riktigt hur vi ska klassificera den här...Lätt ett par snäpp upp kvalitetsmässigt...aningen renare, aningen djupare, aningen mer av allt. Helt enkelt ett fullständigt makalöst fint vin. Doften inbjuder till ett sniffande av oanande mått...paarfymerade rosor, lättsam röd frukt, seriösa nebbiolo-toner...och i munnen är det bara att kapitulera...sicka syror, sicken klockrent balanserad frukt, sicka sköna tanniner...vi snackar harmonisk helhet. Lätt ett av årets hittills mest betydelsefulla viner. Vet inte hur vi ska få resterande flaskor att räcka de närmaste 3 åren... (vs2400 2015-02-11 Hemma)
  2012 - Guimaro - Mencía - Finca Meixeman - Ribeira Sacra D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Så där ja...lite spanskt på Sturköbaren...inte direkt vanligt. Kanske det kan förekomma mer frekvent i framtiden. Tecken finns att saker håller på att rätta till sig i vinlandet Spanien. Finca Meixeman är är ett tydligt steg i rätt riktning...lätt och piggt trots sina 14%, lite grön som en bf/cf av hyfsat snitt, bra stuk på syrorna...finns något att bygga utifrån det här. Misstänker att vi har att göra med relativt unga stockar. Det finns ett par storasyskon till Finca Meixeman som skulle vara intressant att testa. Den här varianten kommer vi inte att köpa fler av, men det finns något med Mencía och Ribera Sacra som lockar... (vs2400 2015-02-10 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning