Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 221 till 240 av 2551
Vin
  2008 - Domaine Christian Moreau - Chablis Grand Cru AOC - Les Clos
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Varför dricker man inte mer fin Chablis...när det är så här lysande är frågan inget annat än relevant. Här finns djup och spets...komplexitet och renhet...mer Beaune i dagsläget än knastrande mineraler (tror ändå att dessa kommer att ta för sig mer och mer från och med nu)...kostar en slant, men vill nog påstå att Les Clos är värd varenda devalverad sek. Härligt här och nu, men med än större potential för de med 3-5 års tålamod. (vs2400 2015-02-07 Hemma)
  2007 - Muhr - Niepoort - Blaufränkisch - Spitzerberg
(Österreich - Niederösterreich - Carnuntum Info)
Visa mer information
  Efter två veckors eländigt lidande av rinnande sörja (förkylning från helvetet) börjar man kunna känna dofter och smaker. Äntligen kan man åter njuta lite vin. Och det är bara att konstatera att redig bf är redig vinkick. Det här är vackert blått, det är spänstigt, lagom lätt, fin frukt, skön mineralattack och naturligtvis klockrena bf-syror. Håller ihop hur fint som helst. Elegant och harmoniskt. Inga störande fat. Inget störande överhuvudtaget. Bf fortsätter att prestera på Sturköbaren. (vs2400 2015-02-06 Hemma)
  2010 - Francesco Rinaldi - Barolo DOCG - Brunate
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Måste ta tempen på en seriös 10:a...och det här är seriöst...seriöst gott. Otäckt harmonisk och balanserad redan nu. Till en simpel ragu sitter varenda liten komponent i vinet fullständigt på plats. Sanslöst fint komponerat. Om en Rinaldi av den enkla modellen presterar så här...vad döljer sig då i flaskorna hos Mascarello, Fenocchio, Cappellano...herre jävlar vad många Barolo-högtidsstunder 10:orna kommer att erbjuda...De här från F Rinaldi kommer drickas inom 3 år... (vs2400 2015-01-23 Hemma)
  2010 - Weninger - Saybritz - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland - Südburgenland Info)
Visa mer information
  Lika trevlig som förra flaskan. Spänstig, energisk, skuttande god. Blåare än en soldränkt Sturköhimmel. Härliga syror, klockren frukt...kan inte göra annat än rassla igång på dessa naturliga Blaufränkisch. Omöjliga att lagra, tror dessutom att vinsten skull bli så mycket större än dagens fullträff... (vs2400 2015-01-22 Hemma)
  2010 - Louis Magnin - Vin de Savoie AOC - Mondeuse Noire
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Den här behöver många år på rygg för att visa sin bästa sida. I dagsläget är det en tanninstinn rackare som behöver 5-6 timmar i karaff innan ett endaste litet leende visar sig. Oerhört svårbedömt, men innerst inne tror jag det finns något som kan innebära ett litet stordåd...som sagt...svår kille här och nu. (vs2400 2015-01-17 Hemma)
  2010 - Radio-Coteau - Pinot Noir - La Neblina - Sonoma Coast AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  Fantastiskt fin Pinot. Ren, djup, spännande, charmig, finessrik, Pinot-typisk, mineraler, skitfin frukt...kan inte uppbåda annat än applåder. Tredje flaskan vi njutit och det har varit samma beröm varje gång. Känslan är att upplevelsen varit identisk. Alltså inte tillstymmelse till utveckling trots att det är drygt 2 år mellan första flaskan och den här. Sedan om det är en brist...eller inte...ingen aning i det här fallet. Vinet levererar vinkick...stor sådan. (vs2400 2015-01-16 Hemma)
  2012 - Naudin Ferrand - Vin de Table VdT - Le Clou 34
(France - France Info)
Visa mer information
  Dricks under två kvällar. Aligoté från gamla stockar. Två fina egenskaper som verkligen sticker ut - mineralstinn citrus och knastertorr. Dessutom är det värt att nämna vinet föredömligt låga 11,3%. Det här är inget annat än jättegott. Absolut inte stort, men läskande lättsam vinkick. Otroligt lättdrucken. Personligt anslag. Ingen av den beska jag oftast upplever i andra Aligoté-prylar. Försvarar lätt sin plats i vinvärlden. Fler kommer att beställas av 2013. (vs2400 2015-01-15 Hemma)
  2006 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ibland är det värt att gå händelserna i förväg. Egentligen tokungt, men förbannat skön fas just här och nu. Vibrerande frukt, skitfin längd, bra balans, läckra syror, bra tanniner...ruggigt elegant. Helt jävla fantastiskt elegant. Tyngdlöst elegant. Kostar en bra slant, men värt varenda liten grekisk euro. Sangiovese är tack och lov en smygare. Ännu inte den hausse som druvsorten förtjänar. Den tiden kommer tyvärr när varenda skäggig sommelier kommer att tokhylla Toscanas mörka guld. Vi som ligger före ser till att fylla källaren med redigt traditionell Sangiovese! (vs2400 2015-01-15 Hemma)
  2001 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Grumello Buon Consiglio - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  En hyfsat mogen Valtellina, kan det vara något? Jo då, men först efter ett gäng timmar i karaff och till anpassad föda. På egen hand spritter inte grejerna precis...lite väl långt gången och lite småslapp i både tannin- och syrastruktur. Tung helt enkelt.
Men till födan kommer Grumellon mer till sin rätt. Vaknar till liv och visar mer syror och spänstigare frukt. Absolut gott, men inget jag går vidare med.
(vs2400 2015-01-14 Hemma)
  2012 - Tschida - Non-Tradition - Grüner Veltliner
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Intressant, djupt, fascinerande, seriöst, mångfacetterat...som synes ett vin med många infallsvinklar. Sitter och suger på det timme in och timme ut. Händer grejer hela tiden. I vissa lägen finns skalmacerationen där, ibland mer mineraliskt, ibland fruktigt...svårfångat och därför jävligt skoj. Ren GV på helt nytt sätt. Mer sådant här på GV ska letas upp. Tschida har ännu inte svajat i ett endaste vin. Redigt bra med viner som verkligen utmanar. En given adress i Österrike... (vs2400 2015-01-10 Hemma)
  2009 - Montevertine - Toscana IGT - Le Pergole Torte
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Dumdristigt att nypa en såpass omogen Pergole ansåg FV...och så här i efterhand kan vi nog ge honom rätt. Men suget att nypa en ung sådan här har funnits ett bra tag och till sist gick det inte att bromsa korkskruven. En annan tanke var också att få en bekräftelse på om vi ska fortsätta köpa ett par av respektive årgång. Vilket vi kommer att fortsätta att göra...åtminstone en flaska. För det här är bra skit. Inget snack. Måste dock bortse från den lilla sötman som finns där...den kommer naturligtvis att integreras och lyfta vinet ett par snäpp om en 10 år. Likaså finns faten där och slirar...men som sagt...här gäller det att leta efter de positiva egenskaperna (ren frukt, bra syror, struktur) och sia vad de kommer att bära med sig under tiden som vinet mognar. Kommer att bli riktigt bra... (vs2400 2015-01-10 Hemma)
  2009 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Elegant, ren, träffsäker, balanserad trots sin ungdom...kan inte göra annat än beundra viner som dessa. Klassisk och fullständigt odaterad. Frukt, fat, tanniner, syror...man tänker inte på någon av komponenterna, utan här är det helheten som talar till oss. Gott på egen hand och lika bra till föda. Hittar inte en endaste brist. Gott nu och antagligen ännu godare om 5-10 år... (vs2400 2015-01-09 Hemma)
  2007 - Demeter Zoltán - Kakas
(Hungary - Tokaj-Hegyalja Info)
Visa mer information
  Testas över tre kvällar. Kväll ett är den inte rikigt harmonisk, utan här spretar grejerna fortsatt ganska fritt. Lite granna som en blandning mellan en småskitig Alsace-Riesling och en trevlig by-Puligny...in i kylen igen...kväll två har skitigheten försvunnit helt. Nu snackar vi harmoni och balans. Mer Bourgogne-lik för varje klunk...och 1er cru-lik...gårdagens Rieslingvibbar finns fortfarande kvar till viss del...syrorna känns mer Riesling-lika än Chardonnay. Men så här ter sig en Furmint som fått sig en körare på gamla fat. Skitfin. Kväll tre sitter grejerna lika fint som kvällen innan. Otroligt läckert vin. Vinner antagligen på att spara återstående flaskor 2-3 år. Det får bli lite påfyllning av Kakas... (vs2400 2015-01-08 Hemma)
  2006 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Lätt en av de bästa flaskorna av 2006 vi tutat. De senaste har lidit av för lite pigg frukt. Syrorna har stuckit ut väl mycket. Den här flaskan är i absolut toppform. Bra tryck i frukten, inbäddade syror, läskande, bra tanninstruktur...precis som vi vill ha vår Montevertine. Den lite kantigare fasen de senaste flaskorna befunnit sig i är här helt bortblåst. Låt oss hoppas att resterande flaskor ger oss samma kick som denna. (vs2400 2015-01-08 Hemma)
  2007 - Mas Foulaquier - Coteaux du Languedoc AOC - Pic Saint Loup - L'Orphée
(France - Languedoc-Roussillon - Languedoc Info)
Visa mer information
  Gott...ingen CdP-tyngd, utan L'Orphée dansar på lätta och pigga ben. Fylligt, men ingen sötma. Balanserad vinkick. Förbannat trevligt. Lite förvånad, eftersom jag allt som oftast tycker att de sydfranska prylarna känns daterade. Inte L'Orphée...absolut inte L'Orphée. Ingen anledning till att lagra, tutas bäst här och nu. (vs2400 2015-01-07 Hemma)
  2009 - Domaine Macle - Côtes du Jura AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Så mycket karaktär för så lite pengar. Macle's enkla Côtes du Jura får nog klassas som det mest köpvärda vin som framställs. Hela Jura i en enda flaska...lagom ox, klockrena syror, personlig karaktär...tvärförtjust. Initialt kanske aningen slappt (årgången), men allt ordnar upp sig efter ett gäng timmar. Dricker gärna detta rumstempererat. Till Sturkötupp i Vin Jaune funkar naturligtvis Macle lysande. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  1999 - Domaine Chevassu - Château-Chalon AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ett glas i såsen och resten till oss som komplement till Sturkötupp i Vin Jaune och rejäla mängder grädde. Fantastisk maträtt. Den här 99:an startar upp ganska försiktigt, men med ett gäng timmar i karaff växer vinet för varje kvart. Nötter, syror, ox, djup, komplexitet...så förbannat gott med en redig Château-Chalon. Chevassu är en habil adress att återkomma till. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  2008 - Flavio Roddolo - Barolo DOCG - Ravera
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Måste vara ärlig...deras Barbera är att verkligen gå loss på...det här är ok, men inte överhuvudtaget något att rassla loss på. Bra Barolo absolut, men det är inte svårt att hitta, men bra Barbera...bara så ni vet.
Ravera bär med sig lite väl mycket muskler trots årgången. Visst snackar vi Nebbiolo, men inte den direkt finlemmande dialekten. Gott men inget vi beställer med av...men deras Barbera...
(vs2400 2014-12-31 Hemma)
  nv - David Léclaparte - L'Artiste
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Komplext bubbel. Lagom utvecklat. Gott om lyxig nougat i doften. Bra tryck i syror. Redig längd. Komplex som sagt. Långsamt vin som hela tiden bjuder på trevliga vinklingar. Njutes över två kvällar, med liknande intryck. Dock mer av allt kväll två. Dyrt, men värt pengarna. Härligt vin! (vs2400 2014-12-25 Hemma)
  2009 - Simon Bize - Savigny-Lès-Beaune Premier Cru AOC - Les Talmettes
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Oj vilken framtid den här rena Bize har...sjunger trots den varma årgången. Årgången märks faktiskt inte, utan det är slimmat, energiskt, mineraliskt, syradrivet, elegant och vrålungt. Vi tutar vinet till en enkel köttgryta och den här Savigny'n trivs alldeles utmärkt. Nästa flaska får vila till 10-årsdagen. (vs2400 2014-12-25 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning