Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 2281 till 2300 av 2551
Vin
  1999 - Paul Jaboulet Aine - Cornas AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Chockartad doft men allt trillar rätt när väl första sippen är intagen. Visst är det norra Rhône men var...
Lätt och oerhört elegant är omdömet. Bra och moget vin som inte kommer att sticka vid längre lagring.
(vs2400 2008-02-29 Hemma)
  2005 - Domaine Loew - Riesling - Alsace AOC - Muschelkalck
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Denna renrasiga Riesling kommer från Westhoffen i norra Alsace. Etienne Loew visar med bestämdhet att det går att producera balanserade och eleganta viner från denna bortglömda del av Alsace. Proffsigt och personligt från en bra årgång. Lätt - fräscht - elegant - balanserat - harmoniskt. Som synes en bra Riesling! (vs2400 2008-02-27 Hemma)
  2003 - Domaine Olivier Pithon - Côtes du Roussillon AOC - Cuvée Laïs
(France - Languedoc-Roussillon - Roussillon Info)
Visa mer information
  Att vi befinner oss i Roussillon går inte att gissa, inte heller att vi har Macebeo, Grenache Gris och Blanc i glaset.
Läckert, spännande, fantastisk fin fathantering och ett kaxigt och personligt vin är vad som presenteras i glaset. Roligt...
(vs2400 2008-02-23 Hemma)
  2000 - Domaine Berthet-Rayne - Châteauneuf-du-Pape AOC - Cuvée Cadiac
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  En sk prestige-cuvée från en ganska okänd producent i Châteauneuf-du-Pape. Det här är andra flaskan vi testar och utvecklingen är positiv. Nu finns det inga spår av den ambitösa fathanteringen (det tackar vi för) och tanninerna och frukten ger fortsatt hopp för resterande flaskor. Trots prestige saknar vinet den längd som prislappen nästan utlovar. Lever inte upp till 35 Euro!! (vs2400 2008-02-23 Hemma)
  1999 - Patrick Javillier - Mersault Premier Cru AOC - Les Charmes
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Patrick Javillier är en mästare som håller till i Mersault. Allt han rör vid blir fantastiskt bra. Att då öppna en Les Charmes gör att man har förväntningar...
Och de infrias med råge. Vilken balans, harmoni och komplexitet. Man vill inte att flaskan ska ha ett slut.
Detta är en 99:a och kanterna har slipats ned till en skön läcker yta. Bevis på att ha tålamod med korkskruven....
(vs2400 2008-02-22 Hemma)
  2006 - Juliusspital Würzburg - Würzburger Stein - Silvaner - Kabinett Trocken
(Deutschland - Franken Info)
Visa mer information
  En mycket trevlig överraskning! Etiketten säger Kabinett men smaken säger Spätlese. Oavsett är vinet mycket, mycket gott.
Würzburger Stein är en legendarisk vingård och man kan bara önska att samtliga viner härifrån levererar som denna flaska. Klockren Silvaner och dessutom till ett schysst pris!
(vs2400 2008-02-20 Hemma)
  2003 - JJ Christoffel Erben - Erdener Treppchen - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  En 2003:a som inte alls speglar det årets värmebölja. Allt sitter som en smäck och som konsument är det bara att bocka och buga. JJ Christoffel Erben gör viner i traditionell stil och behärskar sin profession till fulländning. Vinet bara slingrar sig fram under kvällen på det mest magiska sätt. Gudomligt bra. (vs2400 2008-02-17 Hemma)
  1997 - Lambardi - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Vi befinner oss i ett soligt och varmt Toscana 1997. I Montalcino gick det nästan inte att misslyckas med sin ögonsten Brunello. Det formligen sprutades ut fantastiska viner på marknaden 2002 (5 år efter skörd).
Lambardi är en ganska oansenlig producent men f-n vad han lyckades bra 1997. Drygt 10 år efter att druvorna plockades i höstsol skördar hans vin stora framgångar på vårt matbord. Tack Lambardi!
(vs2400 2008-02-16 Hemma)
  2002 - Prager - Grüner Veltliner - Zwerithaler - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  En Grüner Veltliner från Wachau producerad av Prager är en högtidstund som kräver tid och tålamod. Man blir absolut inte besviken. Trots några år på nacken är vinet fortfarande vitalt och livsbejakande. Ingen trötthet här inte. Allt för få GV lever upp till myten (pepprighet) och prislappen men detta är faktiskt ett sådant exemplar. Dofta - sippa - svälj och njut!! (vs2400 2008-02-15 Hemma)
  2001 - Domaine le Sang des Cailloux - Vacqueyras AOC - Cuvée Floureto
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Sang des Cailloux's standard-Vacqueyras byter namn i en 3-års-cykel. Vinmakarens 3 döttrar står för namngiveriet. Floureto är alltså en av dessa (övriga är Azalaïs och Doucinello). Dessa viner är oerhört prisvärda och kvalitativt ligger de i samma härad som en mycket bra Châteauneuf-du-Pape.
2001 är dessutom en bra årgång i hela södra Rhône.
Inga problem att låta övriga flaskor ligga till sig ett par år.
(vs2400 2008-02-15 Hemma)
  2005 - Château Montus (Alain Brumont) - Madiran AOC
(France - Sud-Ouest - Pyrénées Info)
Visa mer information
  Vilken monumental besvikelse...
Vad är detta för rödtjut som kostar 159 pengar. För rödtjut är vad det är.
Omoget, obalanserat, brännande alkohol är det bestående intrycket. Visst vinet behöver tid att mogna, men eftersom syrorna inte räcker till och frukten är undantryckt kommer det här inte att växa upp till en kraftkarl.
(vs2400 2008-02-13 Hemma)
  2002 - Weingut Andreas Laible - Durbacher Plauelrain - Riesling - Spätlese Trocken - SL
(Deutschland - Baden Info)
Visa mer information
  I Tyskland kan man det här med Riesling. Denna flaska har sitt ursprung i Baden, ja just det Baden i södra Tyskland.
Andreas Laible har sitt lilla vineri i Durbach som ståtar med Badens absolut bästa Rieslingodlingar. Här kan man producera viner i absolut tysk toppklass = världsklass. Laible visar med bestämdhet att det inte är en överdrift. Klockren Riesling på hög nivå. NJUT!!
(vs2400 2008-02-09 Hemma)
  2003 - Wild Duck Creek Estate - Shiraz - Springflat Shiraz
(Australia - Victoria - Heathcote Info)
Visa mer information
  Heathcote i Victoria anses av många aussies vara en av de mest spännande regionerna för Shiraz. Personligen skulle det vara en tuff utmaning att särskilja detta 'monster' från en McLaren Vale eller en kraftig Barossa. Kraften är enorm. Koncentrationen är nästan överdriven. Visst är det häftigt men gommen blir fullständigt bedövad efter ett glas av denna upplevelse. Till maten lugnar vinet ned sig men man blir ändå fundersam på tanken bakom dessa enorma fruktkoncentrerade bomber... (vs2400 2008-02-09 Hemma)
  2006 - Knappstein - Riesling - Watervale
(Australia - South Australia - Clare Valley Info)
Visa mer information
  Knappstein är en av flera intressanta Riesling-producenter i Clare. Deras Hand-Picked Riesling måste betraktas som ett fynd och deras vingårds-Riesling - denna alltså - är oftast en säker investering.
Watervale är en av två subregioner, den andra är Polish Hill, i Clare som anses ge mer personliga och karaktärsfulla Riesling-viner. För tillfället har denna Riesling (förhoppningsvis)
tagit en vilopaus och som det känns ska rackarn få vila 4-5 år innan man skakar liv i den trötte stackarn.
(vs2400 2008-02-08 Hemma)
  2004 - Allegrini - Veronese IGT - La Grola
(Italia - Veneto Info)
Visa mer information
  Allegrini's 'Valpoliciella' men ändå icke. Eftersom det finns lite Syrah i blandningen går vinet utanför DOC-reglerna. Oavsett lyckas Allegri med sin La Grola de flesta år. 2004 känns som ett lika säkert kort som 1997 och 2001. Skaffa ett antal flaskor och låt vinet utvecklas under 5-6 år. (vs2400 2008-02-06 Hemma)
  2002 - Pierre Frick - Sylvaner - Alsace AOC - Bergweingarten - Moelleux
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  En söt Sylvaner från Alsace (egentligen en Vendange Tardive men eftersom Sylvaner ej anses vara en nobel sort får man inta använda Vendange Tardive-appellationen). Pierre Frick har löst problematiken att klassa vinet som en vanlig Alsace AOC samt döpt vinet till Moelleux.
Frick gör viner som andan faller på, helt utan betänksamheter för vad myndigheterna ska tycka. Vinerna blir därefter: säregna, oftast unika, spännande och utmanande. Detta är ett sådant vin. Ta fram ölöppnaren och njut av en söt Sylvaner.
(vs2400 2008-02-03 Hemma)
  2002 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Savagnin - Cuvée Sacha
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Cuvée Sacha står för SAvagnin och CHArdonnay. Det blir allt vanligare att man blandar dessa sorter i Jura och resultatet kan ibland bli - som här - riktigt lyckat. Puffeney är en lite kultproducent som framställer lysande viner i samtliga färger och typer. Vanligtvis tänker man Jura = oxidativa viner, men i detta fall är det bara att lägga dessa tankar åt sidan. Vill man ha en häftig och överraskande upplevelse är det bara att ställa sig i kön. Grymt skoj. Kolla prislappen... I Bourgogne får du betala minst det dubbla för motsvarande kvalitet. (vs2400 2008-02-02 Hemma)
  2001 - Clos Triguedina - Cahors AOC - The New Black Wine
(France - Sud-Ouest - Haut Pays Info)
Visa mer information
  The New Black Wine - lovar inte detta gott så säg...
100 % Malbec (Cót) är vad som lurar i flaskan. Tillvägagångssättet är unikt för här har de mogna druvorna fått torka i ugnen över natten. Snacka om koncentration. Visst hittar vi lite brända toner men de stör inte alls. En riktigt stor och maffig upplevelse som man inte vill vara utan. Cahors är en undanskuffad appellation som döljer enormt mycket klockrena vinupplevelser. Unikt och spännande!!
(vs2400 2008-02-02 Hemma)
  2001 - Señorío de Andión - Navarra D.O.
(España - Navarra Info)
Visa mer information
  Från den hyllade spanska årgången 2001 låter vi nationaldruvan Tempranillo tillsammans med lite Cabernet Sauvignon stå för kvällens underhållning. Vinet är från Navarra och lyckas delvis leva upp till de höga förväntningarna. Det är detta med sötman som stör oss och att vinet dessutom känns lite tomt i vissa passager gör oss betänksamma. Himla synd för det finns potential med tanke på den fullmatade frukten. (vs2400 2008-02-01 Hemma)
  1999 - Produttori del Barbaresco - Barbaresco DOCG
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En Barbaresco i lättare stil som nu fått några år på nacken. Vinet hänger fortfarande med på ett fint sätt och visar absolut inga ålderskrämpor. Ingen stor komlpexitet att vänta och inte heller något oförglömligt ögonblick att se tillbaka på, men ett klockrent Piemontevin som ger lysande valuta (89 DKK) för innehållet. (vs2400 2008-01-30 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning