Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 261 till 280 av 2551
Vin
  2009 - Veyder-Malberg - Grüner Veltliner - Weitenberg
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Reduktiv och svårstartad. Men efter lite luft så kickar Veyder-Malberg till med full kraft. Bra syror för en GV, härliga krasande mineraler, gulgrön frukt, torr och fin längd. Växer hela tiden. Sparar en halvflaska. Återkommer. Behöver luft som sagt. Dag 2 och 3 finns det mer att hämta i form av frukt och innehåll. Nästan lite småkomplentativt. Gott och utmanande. (vs2400 2014-11-20 Hemma)
  2012 - Simon Maye - Syrah
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Ung och primär. Känns som det finns gott om ung frukt i den här tappningen. Mörk och mullrig. Djup och dov. Känns nästan lite skrämmande. Med tid så lättar grejerna upp. Mer syror, känns lättare och mer lättdrucken. Riktigt gott. Yppig i svängarna. Härlig Syrah. Bra potential...intressant att återkomma till det här om 2-3 år. (vs2400 2014-11-20 Hemma)
  2007 - Keller - Dalsheimer Hubacker - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Lysande här och nu. Fantastisk Riesling-nos som inte gör annat än pekar mot Tyskland. Mogna exotiska frukter som samsas knastriga mineraler. Välbalanserad karaktär i munnen. Fortsatt fina syror, mogen frukt, läcker längd...fin mognad. Går nog att plocka ur Hubacker lite till med lagring, men risken är att något av det skojiga går förlorat på vägen. Har ni kvar...drick upp! (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2005 - Ramey - Cabernet Sauvignon - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Råder delade meningar om denna Napa-Cab. Min fru spinner loss fullständigt, medan Fredrik och jag stör oss på %. Bränner till lite väl häftigt. Men för övrigt är det ett gott glas vin. Angenämt...inget som egentligen sticker ut...lite anonymt...men gott. Funkar bra till lördagssteken. Vill nog ändå ha lite mer syror helt enkelt. Vill nog ha lite mer karaktär sett till prislappen... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2011 - Domaine Raveneau - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Behöver mycket tid innan denne legendar släpper loss. Väldigt anonym initialt och lurar mig till CB-land. Men med luft visar sig ursprung och klass. Behaglig Chablis som inte erbjuder något motstånd förutom det kontemplativa. Får en att klura och tänka till om lite av varje. Skön fin resa. Och den vill man gärna hänga med på fler gånger...då växlar vi upp till 1er/grand... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2010 - Daniel Dugois - Arbois AOC - Trousseau - La Damelière
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Hur trevlig som helst...men nog måste det finnas lite Poulsard i den här brygden? Hela upplevelsen skriker jordgubb/hallon/rabarber...och de nedslipade tanninerna förstärker Poulsard-spåret. Skit sak samma, för det här är rikigt gott. Okomplicerad njutning. Mjukt, lätt, rent...skitgott! Trendigt innehåll med otrendig yta. Nästan turistetikett...inget man spontanköper med andra ord. Köpt på plats...och varför har man inte större bil... (vs2400 2014-11-13 Hemma)
  2004 - Burlotto - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Klockren mognande Nebbiolo-nos. Traditionell sådan. Bra tryck i munnen, fortfarande fin mörk frukt, mogna tanniner och tillräckliga syror. Hyfsat harmoniskt uttryck. Har haft svårt för Burlottos senare årgångar (framförallt den katastrofala 2009), men den här Cannubin är inget annat än ett typexempel på fin klassisk Barolo. Gott hantverk. (vs2400 2014-11-12 Hemma)
  2008 - Francois Chidaine - Montlouis sur Loire AOC - Les Choisilles
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Ännu en härlig CB som levererar fullt ut. Mogen gul frukt, lite arrak, mineraler...fyllig, lång och syror som balanserar upplevelsen. Torrt och rent. Kan inte få nog av bra CB. (vs2400 2014-11-12 Hemma)
  2012 - Guillaume Gilles - Cornas AOC - Combe de Chaillot
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Naturligtvis på tok för ung, men ibland kan man inte hia sig. Kraftfull, men ändå viss elegans. Skön sälta och kaxiga tanniner. Syrorna finns där men döljs aningen bakom frukt och kraft. Mer mineraler än baconfett. Potential.
Till små älgbiffar och gratängkladd blir vinet oerhört mer balanserat och harmoniskt. Även här gör karaffering oerhört gott. Elegansen kryper fram med tid. Gilles är numera ett referensverk på Sturköbaren.
(vs2400 2014-11-10 Hemma)
  2013 - Domaine Giachino - Vin de Savoie AOC - Jacquère
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Det här är deras Apremont. Initialt finns här gott om jordighet. Karaffera med andra ord. Väl där i ett par timmar gör underverk för denna fina Jacquère. IV-Patrik relaterade till avslagen Champagne när han testade Giachino Primitif för ett par veckor sedan. Klockren liknelse. Bra syror, knastertorr, bra lyft...mineralrikedomen går inte att missa. Absolut inte stort men försvarar sin plats med pondus i vinvärlden. Lirar i samma liga som en bra Muscadet... (vs2400 2014-11-08 Hemma)
  2011 - Dard & Ribo - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Efter ett par tuffa dagar i bil känns det här som en lämplig belöning. Och som vanligt med D&R är det fullt ös på direkten. Norra Rhône i naturlig skepnad kan inte bli tydligare än så här. Ren charm, knäckande fin Syrah-frukt med gott om kolsyra. Enda invändningen...och inte så liten...lite pastej dyker upp.
Och resterande del av innehållet har kajkat fullständigt till lördagskvällen. Oacceptabelt! Oacceptabelt dumt att inte sänka flaskan första kvällen. Läxan gjord!
(vs2400 2014-11-07 Hemma)
  2012 - Hatzidakis - Santorini OPAP - Assyrtico - Cuvée No 15
(Ellas - Aigaio Info)
Visa mer information
  Tänk en vanlig Assyrtico (härliga syror, citrusfrukt, frisk, bra längd, mineralisk...) och sedan tryck på med ännu mer och djupare av samtliga intryck. I dagsläget väl obalanserat (% sticker ut), men potentialen går inte att dölja. Det enda som oroar är tyvärr de där 14,5%...vet faktiskt inte vad som kommer att hända med dessa...
Ska jag välja mellan denna och den enklare, då är det den enklare som vinner idag. Om två år...ingen aning...
(vs2400 2014-10-23 Hemma)
  2008 - Ronchi di Cialla - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Di Cialla - Schioppetino
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Italiensk Bdx-kopia av bra klass. Och inte en endaste Bdx-druvsort, utan här får Schioppetino regera fullt ut. Och låga 12,5% gör vinet till en klockren favorit. Det är rent, lätt, balanserat, elegant, lessrof-blått och precist. Blir så vansinnigt glad i små skapelser som det här. Visst, det kostar en slant, men det är faktiskt värt varenda liten dkk. Bara hoppas att Cibi fortsätter att plocka in de här guldkornen... (vs2400 2014-10-19 Hemma)
  2002 - Hermann Dönnhoff - Niederhäuserer Hermannshöhle - Riesling - Spätlese Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Imponerande på alla sätt. Precist, linjärt, mineralisk, energisk...inte på något sätt trött. Vi snackar trots allt om ett bra gäng år i butelj. Enda lilla mognadstonen är en liten liten dillkvist i vissa lägen. Slankt och elegant. Syror som bär och bär. Fortsatt bra citrusfrukt. Om det funnits fler flaskor i källaren hade jag inte tvekat att låta de ligga 2-3 år till. Dönnhoffs grejer är imponerande och långlivade. Dricks över 3 dagar med samma intryck. (vs2400 2014-10-18 Hemma)
  2009 - Clos du Jaugueyron - Haut Médoc AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  För runt 150 sek får vi en typisk och ruggigt bra bruks-Bdx. Precis som man behöver Langhe Nebbiolo från hantverkare som Mascarello och Rinaldo och likaså bra Rosso di Montalcino från traddo-hantverkare så behövs enkla och trevliga Bdx. Här är en sådan och för i princip inga pengar allt. Visst är den kärv och lite smågrön, men alla Bdx-markörer finns där. Klockren till en liten röd hjortstek som fått sällskap av klyftisar och rödvinssky.
Ska förbrukas inom 5 år. Vi kommer att köpa fler.
(vs2400 2014-10-18 Hemma)
  2008 - Prager - Grüner Veltliner - Wachstum Bodenstein - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Så där ja, nu snackar vi mognande GV. Oljig, maffig (men hanterbar), värmande (utan att vara alkig), fyllig, gulfruktig...men all denna stooorhet är ändå balanserad på något konstigt sätt. Tycker om det här trots att syrorna kunde sticka iväg lite mer. Skulle vara intressant att se vad som händer med ännu ett gäng år på rygg...tyvärr inte möjligt eftersom detta var sista flaskan. Druckits över tre dagar med samma intryck. (vs2400 2014-10-17 Hemma)
  2010 - Gut Oggau - Blaufränkisch - Joschuari
(Österreich - Niederösterreich Info)
Visa mer information
  Förtjänar den sin prislapp? Antagligen är det så. Egentligen är det enkla svaret...ja. Eftersom vi bägge uppskattar mineraliet, ren frukt, låg %, sköna syror, rensande till mat, kontemplerande, iögonfallande vackert, tankeväckande...ganska lätt att svara ja med andra ord.
Det är något Bourgognelikt när man får en redigt bra BF i glaset. Höjden finns där, glädjen infinner sig, renhet, komplexitet, elegans och balans. Inget annat än överjävligt bra. Sen kommer priset in i bilden...runt 400 sek...ja det är numera vad ett byvin från Chambolle kostar...och då finns det fan så mycket mer här!
(vs2400 2014-10-17 Hemma)
  2011 - Eric Texier - Côtes du Rhône AOC - St Julien en St Alban Vieille Serine
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Lätt, trevlig, god, typisk Rhône-karaktär...utan mat nästa att det drar mot södra, men med mat definitivt norra. Och det är till maten, små älgbiffar och kladdig potatisgratäng, som vinet presterar. Syrorna kommer fram på ett helt annat sätt.
Ännu ett vin som klockar in på sköna 12,5%.
Otroligt klunkbart. Trevligt och okomplicerat. Kommer inte att växa till en storhet, men prestationen vid matbordet är oantastligt. Och som etiketten antyder...inte Syrah, utan Serine;)
(vs2400 2014-10-16 Hemma)
  2010 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Fortfarande inte i den fas jag vill ha min Montevertine. Här och nu känns den snarast lite småyppig och en och annan malo-ton sticker fram. Resterande flaskor får ligga till sig minst ett år innan återbesök. (vs2400 2014-10-15 Hemma)
  2007 - Alain Burguet - Gevrey-Chambertin AOC - Place des Lois
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Snyggt...så kan det sammanfattas. Och på intet sätt att det trillar över kanten och blir för snyggt. Håller sig hela tiden inom ramarna gällande elegans. När man är på väg att säga att nu blev det väl lite väl inställsamt...då slår mineralpiskan till...och när man är på vag att drämma till med att visst känns det lite väl neutralt...då känner man både ryggrad och tanninstruktur som avslöjar dess ursprung. Det är snyggt...men också jävligt kaxigt i all sin enkelhet.
Självförtroendet hos hantverkarna skiner rakt igenom hela flaskan. Säker adress!
(vs2400 2014-10-11 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning