Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 281 till 300 av 2551
Vin
  2010 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Storhet i vardande. Naturligtvis puckat att nypa en nu, men vill ändå känna på potential ifall vi ska skaffa fler...och det ska vi.
Det är ruffigt, rustikt, mörkt...men ändå lätt och elegant. Inget kladd. I dagsläget skriker det inte Bdx precis. Men någonstans under potentialen finner vi ändå cassis och andra Bdx-trevligheter. I munnen möter man fina syror, redig tanninstruktur, härlig naturlig frukt. Inget som döljer, inget som är i vägen. Det här kommer att växa till sig och visa sig från en helt annan sida om 10-15 år...då jävlar!
(vs2400 2014-10-10 Hemma)
  2009 - Keller - Westhofener Kirchspiel - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Dricks under 3 kvällar. Naturligtvis bäst kväll 2 och 3. Första kvällen finns en retande beska på slutet som irriterar. Kork på och in i kylen. Kvällarna därpå är det kalk-tripp som gäller...och syror...och citrus...
Så himla rent och fint. Hela tiden på rätt sida i munnen...uppsidan. När Riesling ter sig så här går det inte att blunda för storheten. Även om jag är inne i CB-träsket just nu är det skönt att bränna av en Keller-klassiker...det här biter som det ska. Drickes inom 3...
(vs2400 2014-10-10 Hemma)
  2011 - Passopisciaro - Sicilia IGT
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Oj så fin. Bra stuns i frukten. Trevliga syror och bra tanninstruktur. Bra tryck rakt igenom. Spänstig energi. Det här är bra Nerello. Med tanke på alla deras Contrada-viner måste man bli imponerad av att få till den här kvalitet på basnivå. Redigt bra gjort. Bra princip från hantverkaren att göra den här varianten mer direkt än Contrada-grejerna. Dricks klockrent nu...varför spara... (vs2400 2014-10-09 Hemma)
  2010 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Dags att ta 10:an på pulsen...och den känns ju jämn och fin, men kanske en aning slankare än förväntat. Syrorna finns där, likaså tanniner, naturligtvis dominerar kalken och kanske är det därför som frukten känns aningen undantryckt. Oavsett är det en fin flaska (dock inte en topp-butelj) som visar att Frappato inte är att leka med. En flaska kvar...den får vila 1-2 år. (vs2400 2014-10-08 Hemma)
  2013 - Hatzidakis - Santorini OPAP - Assyrtico
(Ellas - Aigaio Info)
Visa mer information
  Vi följer vinet över tre dagar. Lika lysande trevligt vid samtliga tillfällen. Och det mesta kan tillskrivas de magnifika syrorna. Rena, bärande och rensande. Dessutom finns här ett par rediga nävar vulkanisk mineralitet som gör sitt för att stötta. Och som ett sista penseldrag...den spänstiga frukten som bär spår av lite apelsin. Det här är skitbra och som sagt...Assyrtiko...lägg det på minnet! (vs2400 2014-10-04 Hemma)
  nv - La Bohême - Vin de Table VdT - Rouge
(France - France Info)
Visa mer information
  Ibland går det inte att hia sig...när det står en 18-låda och väntar när man kommer hem blir nyfikenheten ohanterbar...frågan som uppstår är vilket vin som ska få sätta korken till. Valet faller på den här godbiten...redigt gamla Gamay-stockar, helt osvavlat...och fan vilket vin. Rasande vacker ren frukt...fyllig och omfamnande...skinande ren frukt som lyfter i munnen på ett sanslöst fint sätt...bra struktur på grejerna som lovar ett långt och hälsosamt liv. Det här tänjer gränserna vad Gamay kan åstadkomma. Djupt imponerad. Skitgott redan nu, men potential så det skriker. Men ikväll är det frukten som imponerar med sin mörka sköna renhet. Ruggigt bra! (vs2400 2014-10-03 Hemma)
  2009 - Emidio Pepe - Trebbiano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Bara att krypa till korset...numera fullständigt fast på vita skalmacererade grejer. Här finns de vita blommorna, thé, målarlådan, de torkade aprikoserna, den pigga humlen...smaken vibrerar av pulserande syror, kaxig svårdefinierad frukt, trevlig tanninstruktur och en liten irriterande beska. Tack och lov försvinner den över tid. Men att vi har Trebbiano i glaset...omöjligt att gissa. Som sagt...skitgott! (vs2400 2014-10-02 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Rufsig liten rackare...lite mer burdus och störig än tidigare flaskor. Visst finns där de typiska Fenocchio-dragen...aningen syrlig, väldigt botti-betonad...även Riserva-kraften finns där likaså djupet. Ändå är det inte riktigt i balans...det finns en liten tjurighet som jag inte upplevt tidigare. Svajig fas eller ett tecken på att det börjar bli dags att dricka upp? Tror mestadels på svajighet, men kommer nog ändå avsluta flertalet Riserva de kommande 2-3 åren. (vs2400 2014-10-01 Hemma)
  2011 - Sébastian Riffault - Sancerre AOC - Auksinis - Maceration
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Inte ofta det sänks SB på Sturköbaren och det är definitivt första gången det slinker ned en skalmacererad sådan. Men...absolut inte den sista. Det här är vinkick på topp. Men som jag sagt tidigare...det gäller att knäcka den orangea koden.
Går inte att identifiera som SB och än mindre som Sancerre. Skalmacererat/orange punkt!
Här finns den lilla intressanta pale ale-vibben. Drar lite åt humle/the/torkade blommor. Syrorna sitter som en smäck. Bra längd. Fin frukt av oidentifierat slag. Men som sagt...gillar det här skarpt. Växt ordentligt sedan igår. Intressant, utmanande och redigt utvecklande.
(vs2400 2014-09-26 Hemma)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Barbera d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Gott. Vansinnigt gott. Och till en simpel ragu är en klass-Barbera svårslagen. Resnar med sina patenterade syror och smeker struparna med sina likaledes patenterade snälla tanniner. Här finns inga fat som stör, inget kladd i vägen...endast ren linjär blå frukt. Endast en sak hamnar på minuskontot...14,5%...känns inte medan man dricker...men dagen efter. Här har Piemonte ett problem. Många av vinerna passerar 14%-gränsen med råge. Något att fundera över. (vs2400 2014-09-25 Hemma)
  2011 - Clos Roche Blanche - Touraine AOC - Cuvée Gamay
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Så skönt när käftsmällen kommer...helt oväntat...den här gången från en simpel Gamay från Touraine för nästan inga pengar alls. Etiketten skriker klass och innehållet gör mig absolut inte besviken. Klunk...säger det. Smack...säger det. En till...säger jag! Det här är vuxenläsk. Det här är livsfarligt. Det här är försvinnande gott. Det är Gamay. Det finns ett grönt drag första kvällen. Men...snälla nån vad bra det här är. Som alla greppar snackar vi inte stort vin...men redigt stor drickglädje...minst lika viktigt! (vs2400 2014-09-20 Hemma)
  2011 - Domaine du Collier - Saumur AOC - Saumur Blanc
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Rent, snyggt, elegant, lätt, vansinnigt fina syror, lättsam kvittenfrukt, vita blommor, läskande avslut...precis som den nya tidens klassiska CB ska vara. Välbalanserat trots den häftiga syran. Här finns ingen restsötma som lindrar, utan frukten är det som stöttar. Går inte att blunda för storheten i dess enkelhet. Numera fullständigt såld i den här typen av ren CB. (vs2400 2014-09-20 Hemma)
  1971 - Bruno Giacosa - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En ynnest att få dricka ett vin som detta...och inte bara några få cl utan här erbjuds möjligheten till ett par rediga glas. Och över 3-4 timmar. Som sagt en ynnest!

Skolboksexempel över mogen Nebbiolo av yppersta klass. Men att vi är nere på början av 70-talet finns inte. (0-talet absolut, men över 40 år...otroligt fascinerande. Elegant är bara förnamnet. Men ändå enormt kraftfullt. Tanninerna finns där och stöttar, men är för övrigt helt nedslipade. Det mest makalösa är fruktkärnan som allt bygger kring. Välvårdad och fortsatt pigg. Fantastisk vinkick!
(vs2400 2014-09-17 Hos Magnus)
  1971 - Bartolo Mascarello - Barolo DOCG
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ännu en vinkick av rang.
Det här känns varmare, bra mycket yngre och mer tillgängligt än Giacosa. Men se...samma årgång...ännu en makalös 71:a. Om Giacosa bars fram av elegans, känns Mascarello mer fruktig...nästan slampig initialt. Men över tid vinner Mascarello över mig allt mer. Det här dricks i stora klunkar och är det som tar helt slut. Betyg så gott som något. Otrolig fruktkärna. Mer eller mindre orörd av tiden. Lätt finns det 10-15 år till under partisan-skjortan. Så löjligt gott. Och gott i ordets rätta bemärkelse. Och som sagt...skönt att inte analysera sönder sådant här.
Tack Magnus för en enastående kväll!
(vs2400 2014-09-17 Hos Magnus)
  1971 - Enrico Giovannini Moresco - Barbaresco DOCG - Pajoré
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kostar en tredjedel sett till övriga av kvällens storheter, men presterar nästan i paritet med Giacosa och Mascarello. Framförallt initialt. Över tid blir Moresco aningen eldig. Den flaska som det finns mest kvar i. Säger kanske något.
Bortser man från konkurrensen är det naturligtvis ännu en stor vinkick att få ta del av Moresco än en gång. Finns inte en chans att tro att det är en 71:a...snarare en bra årgång på 80-talet. Klass-Nebbiolo håller. Klassisk Nebbiolo-karaktär. Det vin som har mest kännbara tanniner. Men de är ändå sköna.
Det vin som bör drickas inom närtid.
(vs2400 2014-09-17 Hos Magnus)
  2012 - Clos Louie - Côtes de Castillon AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Har man 45 kilo älg som ska hanteras/styckas/rensas/förpackas måste man ha någon form av energidryck nära till hands. Varför inte en cassis-stinn ung Bdx från åldrade oympade stockar...Inget vi ångrade. Det här är skitgott. Påminner om en sval bergs-Napa där allt hänger ihop. Härlig frukt, bra syror, fin struktur och nafsande tanniner. Inga invändningar här. Sett till prislappen är det inte många Napa-cabbar som kan konkurrera. Ännu något att spinna vidare på! (vs2400 2014-09-13 Hemma)
  2001 - Château Rayas - Châteauneuf-du-Pape AOC - Pignan
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Vi har inte varit nådiga i kritiken till de CdP vi tutat senaste året. De har varit tunga %-stinna monster som är så långt ifrån drickglädje man kan tänka.
Så skönt då att denna klassiker träffar rakt i lustcentrat. Det här är inget annat än skitbra...elegant...lagom utvecklat...fyllig...balanserad...Bourgogne-lik...välskräddad helt enkelt.
När Grenache ter sig så kan man bara kapitulera, träder klart in bland de stora druvsorterna. Men det vill till redigt hantverk, bra terroir och trevlig årgång för att bitarna ska hamna rätt. Och ett gäng år på nacken.
Och till säsongens första långkok på älg...växer naturligtvis Pignan ett par snäpp. Utvecklas nog ett par år till, men vansinnigt god här och nu.
(vs2400 2014-09-12 Hemma)
  2011 - Escoda-Sanahuja - Els Bassots - Conca de Barberà D.O.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  Inte ofta det serveras spanskt i glasen här hemma...om fler spanjorer presterar på den här nivån, då kommer frekvensen definitivt att öka. Det här är gudomligt bra. Skalmacererad Chenin Blanc gör färgen orange. Och hela upplevelsen skriker orange-vin. Lite sköna tanniner, bra syror, lite öl-karaktär, fylligt men ändå lätt, trevliga flyktiga toner, karismatiskt och kontemplativt. Som sagt...hur bra som helst. Fler ska beställas! (vs2400 2014-09-12 Hemma)
  2011 - Naudin Ferrand - Bourgogne Hautes Côtes de Nuits AOC - Myosotis Arvensis
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  mmm...inte dumt det här. Vi befinner oss någonstans i kullarna ovanför NSG. Och det presterar långt över appellationen...tyvärr är prislappen också tilltagen på samma sätt. Men prislappen ligger i paritet med kvaliteten...här får vi skön slank ren mineralrik PN...med ett litet grönt/örtigt stråk...inget som stör i min värld. Det här kommer jag garanterat gå vidare med.
Bra PN...helt enkelt.
(vs2400 2014-09-11 Hemma)
  2005 - Robert Michel - Cornas AOC - Les Coteaux
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Sicken överraskning...väldigt lite Syrah-prylar här...desto fler Bdx-markörer (gammeldags sådana)...lätt (12,5%), rensande, spänstigt, cassis...här finns inget kött, inga björnbär, inte något som pekar Rhône...men det gör inget...eftersom det presterar goda grejer rakt ner i välbefinnandet. Drickes under de närmaste 3-5 åren. (vs2400 2014-09-11 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning