Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 301 till 320 av 2551
Vin
  2010 - Giuseppe Rinaldi - Langhe Nebbiolo DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  2010...känn på den kvaliteten...känns som det är svårt att gå fel...återigen lyser lätthet, elegans, renhet (sköna floskler)...men generaliseringarna gäller fullt ut.
Det här är lätt. Det här är rent. Det här är elegant. Visst finns det mer att hämta med lagring och visst finns det gott om tanniner. Men...inget annat än skitbra...klockrent...äkta...full med energi...bara går igång på sådant här....
(vs2400 2014-09-07 Hemma)
  2005 - Enzo Boglietti - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En italiensk lagspelare...passar perfekt in i på det centrala mittfältet...gör ett hedersamt jobb till en kladdig risotto som ackompanjerar den lilla goa älgsteken. Fullständigt lyser av syror, perfekt frukt och sansade tanniner. Rensar som ett vin ska göra och låter alla komma till tals. En riktigt bra slitvarg som synes.
Men när han ska trixa och dribbla på egen hand...då visar sig bristerna...faten lyser igenom, frukten är aningen för söt och tanninerna bär spår av ek. Spretar och velar...men till maten...ljuvlig! En flaska kvar...vet precis vad som ska serveras...
(vs2400 2014-09-06 Hemma)
  2006 - J-R Germanier - Syrah - Cayas Réserve
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Syrah från Valais har förmågan att nästan alltid leverera med bravur. Även denna moderna tolkning har med åren transformerats till en riktigt skön kick. Och till en grillad älgburgare gör den definitivt inte bort sig. Mörk som sig bör, mer kraft än finess, enorm frukt och mjuknande tanniner. Jättebra utan att på något sätt vara stor. Allt kan inte...och ska inte...vara stort. (vs2400 2014-09-05 Hemma)
  2010 - Laurent Tribut - Chablis Premier Cru AOC - Beauroy
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Glad av sådant här. Ursprunget är svårt att inte spika. Typisk Chardonnay, typisk Chablis. Bra syror, bra mineraler, skön beska, aningen oljig, bra utveckling, bra många år kvar, vill ha fler av det här...inte stort men redigt bra. (vs2400 2014-09-05 Hemma)
  2009 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Grandes Teppes
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Fyllig, gulfruktig, jura-karaktär...och relativt låg syra. Så kan denna Ganevat sammanfattas. Inte alls tråkg, inte alls dum...men inte det där trycket och lyftet man förväntar...tror inte enbart det beror på bristen på syror, utan även att det är väl fylligt och väl moget. Hittar däremot ingen direkt sötma...däremot en lite alkholkick i slutet. Härmed utfärdas...drick upp 09:orna från Ganevat! (vs2400 2014-09-04 Hemma)
  1996 - Domaine Stéphane Magnien - Charmes-Chambertin AOC
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Till egen-odlad/slaktad/tillagad tupp måste det matchas bra i glasen. Fram med en magnum från 1996. Och det duger naturligtvis hur fint som helst. På egen hand aningen tunt (misstänker ganska stort uttag), men det är till maten vinet ska bedömas...då tittar frukt och mineralitet fram på ett förtjusande sätt. Ska absolut drickas här och nu. Fin mogen PN som verkligen presterar till maten. Läskande som ett naturvin. Kan inte vara annat än nöjd! (vs2400 2014-08-30 Hemma)
  2011 - Domaine Courbis - Cornas AOC - La Sabarotte
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Den lilla vild-anden lockar fram det bästa ur den här relativt moderna tolkningen av Cornas. De tidigare dominerande faten är som bortblåsta när Cornas'en får lite när-skjuten fågel att tampas med. Fram träder mörk ren frukt, drypande bacon, läskande munkänsla och sköna tanniner. Vissa viner kräver mat mer än andra...detta är definitivt ett sådant. (vs2400 2014-08-30 Hemma)
  2009 - Zidarich - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Vitovska
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Ögonöppnande...inget annat. Lysande i sin klass. Blommig, lite jästig, lite humle...somrig. I munnen snackar vi bra syror, törstsläckande och en fin tanninstruktur av skalen. När ett orangevin ter sig så här har jag inga invändningar...tvärtom kapitulerar jag villkorslöst. Ögonöppnande och tankeväckande. (vs2400 2014-08-29 Hemma)
  2013 - Pittnauer - Dogma - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Efter redigt fågeljobb (2 tuppar och 4 änder fick sätta livet till) är det på plats med ett likaledes redigt pippivin (pippi på etiketten).
Och det här är livsfarligt lättdrucket. Säger bara slurp så har vi konsumerat Dogma på tre skallar. Vuxenläsk helt enkelt. Blåfruktig...natursyror...läskande tanniner...småkaxigt...lagom uppkäftigt...bra attityd...beställ-fler-känsla! Egentligen inget att klura över, utan mer ett vin att sänka i stora klunkar.
(vs2400 2014-08-27 Hemma)
  2004 - Mastroberardino - Taurasi DOCG - Radici - Riserva
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  Om Dogma försvann i rasande fart är Radici-Riservan mer kontemplativ. För det här är ett stort vin på alla fronter. Härlig begynnande mognadstoner i doften. Mörka vibbar...blåbär/slånbär/mörkblå plommon...här finns tjära, bra tryck i syror och tanniner, fortsatt maffig frukt...påminner inte så lite om en klass-Barolo...dock lite dovare/mörkare som på något sätt får oss till Taurasi. Aglianico på den här nivån platsar lätt bland Italiens storheter...lätt! Sanslöst fin nu, men med många års framtid inom sig. (vs2400 2014-08-27 Hemma)
  2008 - Fattorie Romeo del Castello - Etna DOC - Vigo
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Vinet (fast 07:an) som fick oss att förstå att på Etna händer det grejer. Således är det med höga förväntningar som Vigo öppnas. Tyvärr är det inte full övertygelse...finns en liten irriterande choklad-ton i avslutningen som döljer den fina röda frukten. Lite väl häftig fathantering med andra ord. Kan lätt bli så här när grejerna utvecklas och frukten börjar anta andra former. Till hemmaknådad gnocchi och retro-pesto (hemmagjord) visar dock Vigo upp sig på ett mycket mer angenämt sätt. Helt plötsligt är det den gamla Vigo som sjunger. Matvin som synes. Ska dock drickas upp inom 1-2 år. (vs2400 2014-08-21 Hemma)
  2008 - Domaine Guiberteau - Saumur AOC - Clos des Carmes
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Maffig CB. Drar åt det tropiska hållet. Finns nog också en aning botrytiserad frukt. Trots all den här tyngden finns syran som lyckligtvis balanserar upp vinet till en stor kick. För det är det...mäktigt på något sätt...lite oljigt, otroligt fylligt, trycker på hela tiden, omöjlig att värja sig emot. Chenin Blanc är en våldsamt häftig druvsort...ibland ter den sig så här, ibland kalkigt ren som en torr Vouvray, ibland med lite restsötma och ibland med varsam fathantering. Bara några få av de skepnander CB lyckas anta. Halva flaskan kvar...återkommer med andra ord... (vs2400 2014-08-20 Hemma)
  2010 - Marie-Courtin - Concordance
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Kan det bli mer Chardonnay-bubbel än så här...tydligen eftersom vi har ren PN i glaset. Här finns alla upptänkliga attribut för en Côte de Blancs...grönäpplig, stenig, rena syror, vit/grön, pigg, energifylld...visst kan en ren PN uppvisa desamma (som här), men ändå...Oavsett är det lika härligt gott som tidigare gånger vi tutat Concordance. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2001 - Domaine aux Moines - Savennières - Roche aux Moines AOC
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Känns som en relik från historien...arrak, lite ylle, honung, enormt hård till sin karaktär, stenig och tyvärr även alkig...inte något som lockar till klunkar och inte heller något som lockar oss till påfyllning. Ser inget behov av Chenin Blanc som besitter ovanstående egenskaper...som sagt...hör historien till. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2010 - Thibaud Boudignon - Anjou AOC
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Så här däremot vill vi har vår CB. Vitblommig, lätt, ren (hur det nu ska definieras...inget som stör min smakbild kanske?), elegant, exakt skärpa, löjligt fint balanserad, neutral fathantering, klockren frukt...ruggigt skickligt hantverk...ruggigt gott vin. Det här måste vi gå vidare med! (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2012 - Clement Baraut - Savennières AOC - Les Petites Coulées
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Ännu en tolkning av CBoch här är jag inte med fullt ut. Lite väl mycket fat som stör smakbilden i dagsläget. Blir med all säkerhet renare med tiden, men här och nu döljs appellation och frukt väl mycket. Skulle ändå vilja testa det här om ett par år och se vad som hänt. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2011 - Domaine Saint Nicolas - Fiefs Vendéens AOVDQS - Le Haut des Clous
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Trillar in ännu en variant av CB...i det här fallet är kalk/krita-tonerna ganska påtaglig, lite fetare och tyngre, men ändå härliga och typiska CB-vibbar. Riktigt gott och karaktärsfull. Ännu en lirare att gå vidare med...många trådar blir det... (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  1998 - Domaine J.Chamonard - Morgon AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Gamay håller och utvecklas med stil. Bra mognad på nosen...lite PN-vibbar, lite Jura-vibbar...tycker om det här. Smakmässigt är det förvånansvärt fylligt...nedslipade tanniner, viss Gamay-sötma...men framförallt snackar vi bra utvecklat vin. Finns dessutom fler år att gå på. Testade ju 2012 för ett tag sedan och det påtagliga där var fruktighet snarare än mineralitet. Imponerande trevligt. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2006 - Varnier Fanniere
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Ännu ett bra bubbel. Lite bredare...kanske ett par gram för mycket socker...men nu gnäller vi över smågrejer. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  1989 - Camille Loye - Arbois AOC - Trousseau - Saint Paul
(France - Jura Info)
Visa mer information
  FV gör en klockren analys av vinet och hamnar i norra Piemonte med mestadels Nebbiolo från 1989 i glaset. Oerhörd vass gissning...bara det att vi ska ta oss över alperna och passera Lac Leman på väg till Arbois. Trousseau är det i glaset och den näst sista årgången från Camille Loye. Vi har nypon, lite rönnbär, fint gammalt virke, tjära...i munnen är det ljusrött, lätt, lite syrligt (inte störande), självklart utvecklat och trevlig tanninstruktur. Imponerande att Jura-grejerna kan uppvisa sådant liv efter 25 år. Dricks självklart asap. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning