Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 321 till 340 av 2551
Vin
  2010 - Domaine Richou - Anjou-Gamay AOC - Le Champ de la Pierre
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Inte ofta man dricker Gamay från Loire....vilket man kanske borde göra...men men. Förvånansvärt mörk och tät. Inte mycket man förknippar med Gamay doftmässigt heller. Och vi snackar tanniner. Finns inte på kartan att pricka Gamay blint. Men det är bra och gott. Det här skulle jag vilja komma tillbaka till och då ha mer tid i anspråk... (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2012 - Catherine et Pierre Breton - Bourgueil AOC - Franc de Pied
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Här var det bra CF-tryck. Vidöppen ren röd frukt. Kanske en aning rödäpplig som jag borde plockat hantverkaren på. Fullpackad med energi. Bra bus-dricka. Sköna tanniner. Ska drickas ungt. Gott. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2006 - Robert Michel - Cornas AOC - La Geynale
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Här kommer ett gäng plattityder...klassiskt, traditionellt, typiskt, terroir, rent, lätt, elegant och matlirare. Visst...orden säger inte så mycket egentligen men ändå...Klassiskt - Syrah med begynnande mognad från Cornas med mestadels neutrala fat. Traditionellt - se ovan. Typiskt - Norra Rhône och mer bestämt Côte-Rôtie/Cornas/St-Joseph/Valais. Terroir - se ovan. Rent - inget kladd i form av extraktion eller fat som kladdar, bara stor respekt för frukten. Lätt - faktiskt, trots appellationen...ingen hård extraktion, inte heller alltför koncentrerat...bygger mer på finstämdhet och elegans. Elegant - renhet, balans, finstämdhet...respekt för frukt och jordmån. Matlirare - kan inte gå fel till läcker liten hjort.
Det här är så jävla bra att man har svårt att sitta still. Allt sitter som det ska. Stort vinögonblick.
(vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - Nove Dieci Undici
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Gott. Yppigt. Charmigt. Skriker Napa Cab...men se det är en norditalienare. Kvällens enda icke-franska vin. Rosi bär den italienska fanan redigt bra. Trots att det smakar bergs-cab. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2002 - Paul Bara - Brut
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Ypperligt elegant PN-dominerat bubbel. Nougat, fyllig, lång, rensande, elegant och finstämt balanserad. Det här kan man sitta med många timmar och hänföras av. Otroligt skickligt framförd komposition. Vill ha mer...mycket mer! (vs2400 2014-08-14 Hemma)
  2007 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Vad ska man säga när det bjuds Sangiovese signerad Poggio di Sotto? Annat än makalöst bra alltså...för det är det! Även om det är en 'simpel' Rosso från en mellanårgång som 2007. Syrorna är så härligt fint utmejslade, frukten stöttar och tanninerna nafsar lite lagom tyket. Påbörjan till mognad. Elegant, balanserat, typiskt...och till det vulgärt stora t-benet sjunger vinet klockrent. Så gott, så gott. Så självklart. Så uttrycksfullt.
Här finns dessutom mer för den som har tålamod att lagra.
(vs2400 2014-08-14 Hemma)
  2012 - Domaine J.Chamonard - Morgon AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Listan över kompetenta Gamay-kramare bara växer. Ännu ett tillskott i källaren som imponerar storligen. Lite lättare än flera andra, mer frukt än sten, mer Lapierre än Foillard. Så kan man sammanfatta Chamonard. Oavsett...skitgod och snabbförsvinnande. Värt att följa upp. (vs2400 2014-08-13 Hemma)
  2008 - Patrick Piuze - Chablis Premier Cru AOC - Mont de Milieu
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Mer Chassagne än Chablis. Bra sådan. Redigt matvin. Så enkelt kan man sammanfatta vinet. Och vill man sina Chablis åt det hållet är det ok, men jag vill nog ha mer sten och renhet i mina. Dessutom en liten varning...kväll två osar det svavel om vinet. I fortsättningen kommer jag att vända mig till andra adresser i Chablis... (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2010 - Céline et Laurent Tripoz - Pouilly-Loché AOC - Réserve
(France - Bourgogne - Maconnais Info)
Visa mer information
  Int riktigt som jag vill ha min Chardonnay. Väl oxad och 'naturlig'. Intressant snarare än trevlig.
Ska man ändå försöka vara konstruktiv hittar vi redigt mogen frukt, bra mineralstuns, inga fat...men på tok för utvecklad ox.
Testar kväll två och tyvärr ändå tydligare ox-karaktär. Inte min grej...
(vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2005 - Prieuré Saint Christophe - Vin de Savoie AOC - Mondeuse Noire
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Här gick det undan. Fullständigt livsfarlig kombination av ambition och charm. Charmen kommer av lättheten (12%) och fantastisk ren rödfrukt. Seriösiteten finns där hela tiden i form av fin mogenhet, redig ryggrad, löjligt skön balans...orden räcker faktiskt inte till. Ögonöppnare av format. Har läst någonstans att Mondeuse ska vara en tannin-rik rackare, men här är de tyglade på ett fantastisk kompetetent sätt. Här finns dessutom det där makalöst sköna lyften i munnen som tydligt markerar storhet. Den blå känslan sitter i under hela flaskan. Här ska fyllas på! (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2000 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Bra bdx utan fathantering...finns det? Det gör det...och här är beviset. Bel Air Marquis d'Aligre kallas av vissa för Margaux's Rayas...det får stå för dom, men man indikationerna pekar rätt väg om man säger som så...klassiskt och helt utan kladd. Men det trevliga är att samtliga bdx-markörer finns där...cassis, blyerts, ceder, järn...och en härlig balans och struktur i munnen. Växer hela tiden. Dekanterat i 3-4 timmar. Inga tecken på att vika ned sig. Lever lätt 7-10 år till. Fyller på! (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2008 - Rolly Gassmann - Riesling - Alsace AOC - Kappelweg de Rorschwihr
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Rolly levererar som vanligt. Och alltid med en skamlös liten restsötma. Varma årgångar kan det bli för mycket, men år som 2008 brukar grejerna komma ihop fint. Och fint är det...nästan lite Mosel-likt. Härliga syror, typisk Riesling-nos, fint integrerad sötma, lätt...och läskande. Hittar inga fel på det här. Buteljerad sommarcharm. (vs2400 2014-08-08 Hemma)
  2012 - Jean-Claude Lapalu - Brouilly AOC - Cuvée des fous
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Då satt vi där igen...skönt smil i ansiktet. Ny bekantskap från Beaujolais och ännu ett namn att föra upp på listan över godsaker. Det här skriker klass-Gamay, fullständigt knôkad med granit, fantastisk hallon/jordgubbsfrukt, spänstig och energifull. Inget att kontemplera kring, utan ett vin som mår bäst av stora klunkar. Som sagt...ännu ett namn... (vs2400 2014-08-08 Hemam)
  2012 - Julie Balagny - Fleurie AOC - Simone
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Lättsam dam det här...och näst snyggast på Sturköbaren. Men den här flaskan är än mer Jura-stinn (Trousseau/Ploussard) än den tidigare vi provat. Men lika förbannad god och spänstig. Glädjespridare. Finfina syror, lätt och ren frukt, Gamay-tonerna smyger på efter hand, trevlig tannin-struktur. Lite sprattel. Ingen reduktivitet. Försvinnande bra.
Kvarvarande flaskor konsumeras med regelbundenhet de kommande 3-4 åren...
(vs2400 2014-08-07 Hemma)
  2010 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Varrons
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Fin Jura-karaktär med mineralstinn Chardonnay-frukt. Inget snack om att vi befinner oss i Jura och inte heller något att fundera på gällande druvsort. Bägge skiner igenom...precis som man vill ha det.
Fin fathantering, härliga syror, bra mineralitet, balans och harmoni. Det här är inget annat än skitbra. Håller lätt 4-5 år till. Levererar på 1er Cru-nivå.
(vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2004 - Brovia - Barolo DOCG - Ca'Mia
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Klassisk traditionell Nebbiolo/Sangiovese. Första reflektionen när man doftar på det här. När man väl smakar på grejerna konstaterar vi att tanninerna leder oss till Nebbiolo. Här finns ett skönt mörker och en och annan lakritsmineral som snackar Serralunga. Fortfarande ungdomligt trots åldern. Det här håller lätt 10 år till. Lätt. Fantastisk fin Barolo. Brovia är en smygare som man bör fylla på av. Rocche och den här kommer att stå högt på listan. (vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2009 - Thibault Liger-Belair - Nuits-Saint-Georges Premier Cru AOC - Les Saint Georges
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Så himla synd att de fatat den här killen så våldsamt. Frukten finns därunder, men har ingen chans att dominera i dagsläget. Vi nyper den på tok för tidigt, men det finns ändå en antagande att vinet inte kommer ut som en skönhet om ett gäng år. Lite väl våldsamma ektanniner i slutet...Vi jobbar verkligen och vi hittar till slut lite skön mineralitet, men resultatet visar sig när kvällen är slut...drygt halva flaskan kvar...
Kväll två upplever precis samma hårda ek-karaktär...vi ger det en ny chans kväll tre...och se där...där blev det ok till slut. Finns alltså hopp för er som har sådana här liggande. Vänta till runt 2020.
(vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2010 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Lysande lättdrucken traditionell mineraldriven Saint-Joseph. Vansinnigt gott. Flaskan töms i ett nafs. Läskande med härligt spänstig Syrah-frukt. Löjligt god nu, men det här kommer att växa till en ännu stiligare Saint-Joseph om 5-6 år. Kommer antagligen uppvisa mer mörka, men lika klassiska Syrah-drag då. Sparar ett par tills dess. (vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2010 - Guigal - Saint-Joseph AOC - Vignes de l'Hospice
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Ännu en ek-tomte dyker upp under kvällen. Bredvid Gonons appellationskompis är det här grovhugget, kompakt, koncentrerat och klibbigt. Svår att svälja faktiskt. Faten står ut i form av choklad/kaffe/sötma/beska...ingen behaglig upplevelse. Även här är det på tok för tidigt att nypa...frukten finns därunder, men den konkurrerar på ojämlika villkor i dagsläget. Två flaskor kvar...antingen säljs de eller så glömmer vi de i 10 år...
Kväll två är det precis samma egenskaper. Vi får se om det hänt något till kväll tre. Samma sak kväll tre...
(vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2008 - Yeringberg - Cabernet Sauvignon
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Hade stora förväntningar på det här...skönt att de infrias och det med råge. Faktiskt riktigt jävla bra. Blint hade vi nog samstämmigt dragit till med en redigt bra Napa-Cab...och då menar jag en redigt bra sådan.
Här finns elegans, otrolig mjukhet (håller sig på rätt sida fjolleriet), ruggigt fin balans...bara så där självklart gott att dricka. Rena Cab-toner rakt igenom. Inget kladd, bara ren frukt. Inga påklistrade fat, bara fint mogen frukt. Lysande till den grillade hjort-biten.
Hittar inte ett endaste litet fel...jo förresten...sista flaskan och svårt att få tag på nya. När det stämmer i Aussie-vinerna...då sjunger det ordentligt. Väl värd att leta upp.
(vs2400 2014-08-02 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning