Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 341 till 360 av 2551
Vin
  2012 - Pattes Loup - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Följs under två kvällar. Ganska skiftande karaktär måste erkännas. Kväll ett är det citrus-späckade mineraler och rysligt fina syror som fullständigt charmar loss. Underbar sommardricka. Kväll två finns det mer 'natur'-vibbar och mer skitenhet som kompletterar citrus/syror/mineraler. Mer Jura-lik...aningen oxad. Stått väl kyld under natten, men det går inte att blunda för faktumet att vinerna tar stryk i den tropiska hettan.
Oavsett vilken kväll vi tutar...väldigt god och trevlig.
(vs2400 2014-07-26 Hemma)
  2009 - Château Cos Labory - Saint Estèphe AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Tidigare flaska gav klara Napa-vibbar. Den här gången är det inte lika tydligt. Känns som den är på väg att stänga ner. Frukten ligger inte lika tydligt i framkant...snarare är det fat och tanniner som leder an. På egen hand är vi inte lika charmade som förra gången, men när de grillade välhängda älgbiffarna hamnar på faten...då spinner Cos Labory loss. Kvarvarande flaskorna får nog vila ett gäng år. (vs2400 2014-07-26 Hemma)
  2011 - Leo Alzinger - Riesling - Steinertal - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Följer Steinertal under tre kvällar. Knappast förvånande att den är klart trevligast kväll tre. Slankast, mest mineralig och tydligt balanserat. Ingen Wachau-tyngd att hitta här inte. Alzinger växer fram som en absolut favorit när det gäller Riesling från Österrike. Kvarvarande flaskor kommer att ligga till sig 2-4 år. (vs2400 2014-07-25 Hemma)
  2010 - Produttori del Barbaresco - Barbaresco DOCG
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Följer flaskan under två kvällar. Inga större skillnader faktiskt. Bra nebba-karaktär. Förvånansvärt fylligt. Dessutom lite mörkare toner än vad man kan förvänta sig. Förklaringen kan vara att all Riserva-juice hamnat i traddo-varianten 2010. Sett till prislappen (100 dkk) är det något av ett svårslaget fynd. Inget annat än skitgod. Fina syror, trevliga tanniner...och bra frukt...vad mer kan man begära av en simpel Barbaresco... (vs2400 2014-07-25 Hemma)
  2009 - Hudelot-Noellat - Chambolle-Musigny AOC
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Kan inte vara annat än förtjust i det här. Levererar varenda gång. Aningen mer utvecklat för varje flaska. Men fortfarande med ett gäng år under korken. De få kvarvarande flaskorna kommer att ryka inom 2-3 år. För goda att spara. Fullständigt söndercharmad av det här. (vs2400 2014-07-25 Hemma)
  2011 - George Descombes - Morgon AOC - Vermont
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Där Balagny tenderar att vara Volnay/Chambolle-lik, där är Descombes betydligt mörkare och tanninrikare. Men ändå väldigt Pinot-lik till vinernas karaktär. Och Vermont är nog den betydligt mest kaxiga och tanninrikaste av Descombes viner vi testat. Tänk en ung Gevrey-Chambertin av god kvalitet. Där någonstans hamnar Vermont på Bourgogne-skalan. Resterande flaskor får vila minst 3-4 år. (vs2400 2014-07-24 Hemma)
  2012 - Giuseppe Rinaldi - Langhe Nebbiolo DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Efter 2-3 timmar i karaff har vi en redigt trevlig Nebbiolo-uppenbarelse i glaset. Härlig lyster...klockrena klassiska nebba-dofter...likaledes klassiska smakegenskaper. Ingen tyngd, ingen värme...snarare slankhet och småelegant. Inte stor men väl värd att hålla tillgodo med tills dess storasyskonen närmar sig drickbarhet. De här rackarna dricks med lätthet de kommande 3-4 åren. (vs2400 2014-07-20 Hemma)
  2005 - Joh. Jos. Prüm - Wehlener Sonnenuhr - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Spätlese från relativt varm årgång, antagligen en 2005:a. Så lyder min första reflektion. Skönt att man har lite provningskunskaper kvar. Det här är gott...fortfarande aningen outvecklat, kanske lite väl svulstig, sötman ligger fortfarande utanpå...men stort sett är det en redigt bra Mosel-Riesling. Att ha Prüm i källaren är inte fel. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2012 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels - Riesling - Terrassen
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Slank, mineraler, citrus, lätt, lågalkad, känns torr men har antagligen viss restsötma...Kaisersteinfels med andra ord. Leitz mest eleganta Riesling. Aldrig svulstig, aldrig fel, alltid rätt. Numera är det endast Kaisersteinfels och Sclossberg som hamnar i källaren av Leitz olika alster. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2009 - Les Dolomies - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Combes
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Fyllig, nötig, Jura-mineraler, komplex...bra syror, härlig längd, fint tryck, trevlig utveckling...skitbra Jura-Chardonnay från intressant nykomling. Hantverkare med stor potential om volymerna gör att de kan leva på sitt kall. Det här kommer vi självklart att gå vidare med. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2012 - Julie Balagny - Fleurie AOC - Simone
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Första intrycket...Jura...men vilken druvsort? Inte någon av de föreslagna får jag hör...inte ens Pinot Noir? Alltså inte heller Spätburgunder (trodde kanske någon av Kellers topp-rödingar fanns i glaset). Någon obskyr Loire-röding då...inte det heller. Inte kan väl det vara en Gamay som besitter sådan tyngdlöshet, förförande elegans, enorm charm, så läckert finstämd. Helt enkelt så jävla bra. Det här vill man ha lådvis av i källaren...tyvärr omöjligt att få tag på. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2012 - Yvon Métras - Fleurie AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Jämfört med Simone finns det flera beröringspunkter, men de allra flesta egenskaperna har här lite mer tyngd och känns aningen mörkare. Lite mer tanniner. Lite mer av allting jämfört med Simone. Himla synd att jämföra, men Simone tronar överst...lätt. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2010 - Giuseppe Rinaldi - Barolo DOCG - Tre Tine
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Egentligen vansinnigt, men varför inte...och det vi får i glasen bekräftar årgångens storhet. För det här är gott redan nu, förvånansvärt balanserat, lättdrucket, kanske aningen fruktdrivet och lite mörkare än förväntat. Invändningarna finns där, men de är snarare ett tecken på att vi verkligen letar efter eventuella brister. I min värld finns här inga brister, utan enbart stor potential. Inget att ångra att nypa en ungdom så här, utan enbart positivt att inse att man behöver buffra upp slantar för de piemontesiska 2010:orna. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  1999 - Domaine Henri Perrot-Minot - Chambolle-Musigny Premier Cru AOC - La Combe d’Orveau - Vieilles Vignes
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Det var tider det...när man kunde köpa viner som detta för runt 500-lappen. Idag betingar det snarare 3 stycken femhundringar...
Denna 99:a har fortfarande kraft och finess kvar för åtminstone fem år. Det jag tycker är läckrast är den enorma kalk-karaktär som driver doften. Likadant i munnen...renhet, lyx och mineral. Lyxen kommer från klockren fathantering och dyra sådana. FV-T tycker att det kanske är väl internationellt och utsmetat. En poäng helt klart eftersom gissningarna hamnar i Toscana, Bdx osv. Köper det, men eftersom jag vet vad som döljer sig i glaset njuter jag fullt ut...och innehållet tar slut väldigt snabbt.
(vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2007 - Alice Bonaccorsi - Etna DOC - Cru Cimonaci
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Elegant så det förslår. Pinot-lik minst sagt. Även lik traditionell Sangiovese och Nebbiolo. Bara storheter med andra ord. Men grejen är att Bonaccorsi lätt står på egna ben. Känns ung och outvecklad trots att det är en 07:a. Med andra ord finns det gott om utvecklingspotential. Beställer omgående fler. (vs2400 2014-07-17 Hemma )
  2009 - Emidio Pepe - Montepulciano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Reduktiv rackare. Redigt reduktiv rackare. Trots tre timmar i karaff. Resterande flaskor får vila sig i form i minst 3-4 år. Minst.
Frågan är om det fixar till sig trots viloläge, syrorna är väl hårda medan frukten känns aningen svajig. Men som sagt...tror ändå att det kommer att rätta till sig...tills dess njuter vi Pepe's Trebbiano.
(vs2400 2014-07-16 Hemma)
  2007 - Cerbaiona - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Fantastisk Sangiovese. Och när Sangiovese kommer i en skepnad som denna är det lätt en av de stora druvsorterna. Renhet, lätthet, elegans, bra tryck i frukten, fin tanninstruktur...fantastisk Sangiovese. Här finns ingen beska, ingen bitterhet, ingen fatkänsla...bara ren spänstig frukt. Frukten drar mer åt det röda hållet än det mörka. Slår de allra flesta Brunello vi testat. Så bra är denna Rosso från Cerbaiona. Kommer inte att vika ned sig de kommande 3-4 åren, men vi väntar inte så länge på de få kvarvarande flaskorna. Ingen mening när det är så fantastiskt gott. (vs2400 2014-07-10 Hemma)
  2010 - Muhr - Niepoort - Blaufränkisch - Spitzerberg
(Österreich - Niederösterreich - Carnuntum Info)
Visa mer information
  Slank...elegant...bra struktur...går att hitta liknelser med både Nerello och Pinot Noir. Med andra ord lätt att gilla. Och lätt att dricka. Doften får oss att tänka Pinot, medan tanninstrukturen får oss till Sicilien. Finns det något som pekar på Blauränkisch? Helheten kanske...däremot finns här inga gröna drag som man oftast hittar. Gott här och nu och med många fina år framför sig. Beställer fler omgående. (vs2400 2014-07-09 Hemma)
  2006 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Behöver lite luft. Nästa flaska ska få 2-3 timmar i karaff. Rakt ur flaskan blir den lite väl tunn och syrlig. Går naturligtvis att fixa genom att möta upp med syrarik föda. Däremot gällande mognadstoner...mer eller mindre obefintliga. Så sett finns det gott om år kvar, men avsaknad av frukt ställer ändå ett och annat frågetecken...
Som synes lite ambivalent till det här...gillar ju syror, men vill också ha mer frukt/fyllighet än så här. Inte lätt det här med vin...
(vs2400 2014-07-07 Hemma)
  2009 - Salvioni - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Det är inte ofta det dricks vin en måndag på Sturköbaren...men är det semester och...bröllopsdag...då är det ok.
Vi plockar fram en tungviktare gällande Sangiovese...Salvioni...och tungt är det. Det här är kanske inte vad jag vill ha i min Sangiovese...lite väl mycket smack/tjoff/tryck...tyvärr...det lutar sig allt för mycket mot en Grenache faktiskt...alltså syrorna saknas. I alla fall i den här varma RdM. Heder åt Salvioni som inte kör Brunello när årgångarna inte funkar. Kanske att man även borde nedklassa RdM...inget att ligga på...
(vs2400 2014-06-30 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning