Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 381 till 400 av 2551
Vin
  2001 - Domaine Lafran-Veyrolles - Bandol AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Vi slantar in 15 EU-pengar runt årsskiftet 2003-04...hur har då dessa slantar förräntats...redigt bra måste sägas...väl värt en 45-65 EU-pengar...lätt.
För här finns fortsatt grymt positivt liv i flaskan...moget...absolut! Mörkt (ska det vara), lakrits (vill man ha), finess (med tyngd)...man blir så förbannat glad av de här sköna hantverksmässigt framställda grejerna. Lysande gott.
(vs2400 2014-06-06 Hemma)
  2005 - Louis Michel - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Gott det här, synd bara att man alltid måste vänta så länge innan Michel visar sin charm/kompetens. Tar man hans Chablis innan de börjar närma sig 10-årsstrecket undrar man förvånat varför de anses vara en pålitlig adress i appellationen. Men när deras grejer fått sina stipulerade år...ja, då är det en Chablis präglad av sitt steniga ursprung.
Här finns fortfarande bra syror, fin sälta, oljigt, lakrits, bra volym...komplext minst sagt. Dricker vinet över två kvällar och det växer en aning över tiden. Kanon här och nu, men det finns fortfarande tillräckligt med sten för 2-3 år till.
(vs2400 2014-06-05 Hemma)
  2008 - Didier Joris - Syrah - Òsami
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Valais Syrah = högtidsstund i glasen. Efter fyra timmar i karaffen är det spel mot ett mål. Går inte att värja sig mot Syrah-prylarna från övre Rhône. Maffigt, men ändå elegant. Lättsam, men ändå imponerande. Syror, frukt, fyllighet och tanniner hjälps åt hela vägen. Ingen blir lämnad vid sidan.
Vi äter rostbiff av hjort och till det lite piskad bea...Òsami lyfter naturligtvis ännu ett snäpp till födan. Gott här och nu, men det finns lätt fem år till att plocka ur de här flaskorna.
(vs2400 2014-06-05 Hemma)
  2010 - Weninger - Saybritz - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland - Südburgenland Info)
Visa mer information
  Otroligt vacker etikett. Bygger upp förväntningarna. Och de infrias...för det här är inget annat en en fullträff. Tänk Frappato/Pinot Noir med bra tillsats av kalk. Där ungefär hittar vi Saybritz. Doften förför i form av lätta röda söta kalkiga bär. I munnen får vi klockrena syror, lätt frukt med bra lyft, helt torr och lite sköna nafsande tanniner. Helhetsmässigt balanserad elegans. Det här vill vi ha mycket mer av. Lär tåla 3-4 år utan problem. (vs2400 2014-06-04 Hemma)
  2010 - Musto Carmelitano - Aglianico del Vulture DOC - Serra del Prete
(Italia - Basilicata Info)
Visa mer information
  Ny trevlig bekantskap. Aglianico-karaktären går verkligen fram. Mustigt, maffigt med bra frukt (tänk slånbär), trevliga tanniner och italienska syror. Druvmaterialet känns ungt och spänstigt. Gott nu och håller ett par år till utan bekymmer. Kommer att gå vidare med det här. (vs2400 2014-06-04 Hemma)
  2011 - La Ferme de la Sansonniere - Les Fouchardes Vin de France
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  I efterhand har vi förstått att det finns stor flaskvariation från den här adressen. Konstaterar glatt att vi har en redigt fin flaska på bordet kvällarna två. Här finns inget svajigt...snarare fullständigt lysande vägledare i vindjungeln. Ingen som helst oro att trampa snett. Ibland kan Chenin kajka redigt med väl vildsinta och snedtända syror. De ska finnas (och gör det), men de måste alltid balanseras av gul/grön frukt med lite honung/arrak och en våldsam dos mineraler. Och när allt trillar ner till en skön gryta av harmoni...då är åtminstone jag hemma...skeptikerna respekteras (oerhört kunniga), men jag hoppas att de haft en svajig flaska.
Eller kan det vara så att man bara fått någon prov-cl...det här ska klunkas i rediga glas. Inget proverifjolleri...
(vs2400 2014-05-31 Hemma)
  2007 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ännu ett vin som njutes kvällarna två. Det här fullständigt fullödigt rakt igenom. Njutning. Lite lagom mognad. Fantastiskt fin fas. Själaglad att det finns någon som behandlar Sangiovese så här. Extremt många PN-hantverkare i Bourgogne med bättre vingårdar i CdB och CdN som önskar kunna framställa sådant här. Det här är magiskt bra. Tål lätt 5 år till...men varför? (vs2400 2014-05-31 Hemma)
  2012 - Michael Gindl - Grüner Veltliner - Buteo
(Österreich - Niederösterreich - Weinviertel Info)
Visa mer information
  Långsamt och bildande vin. Smyger på med ny karaktär för varje mun man tar. Hela tiden nya vinklingar och argument. Oerhört fint balanserat. Elegant trots ganska maffig gul frukt. Bra stenkänsla. Finstämt intressant. Just de här filbytena och omvägarna gör att man inte tröttnar. Det här kommer vi att investera mer i...fantastiskt gott här och nu och med all säkerhet ett par snäpp till om 2-3 år. (vs2400 2014-05-29 Hemma)
  2004 - Conti Costanti - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Buteljerad elegans. Lätt och rensande. Otroligt fin. Begynnande mognad. Smeksam upplevelse. Syror som lyfter. Inbjudande tanniner. Fin frukt. Grymt bra kompis vid matbordet. Tacksam att det finns viner som det här. (vs2400 2014-05-29 Hemma)
  2009 - Praesidium - Montepulciano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Följer vinet över två kvällar.
Stor skillnad. Första kvällen påminner det mest om en sötstinn Barossa-Shiraz med annalkande huvudvärk i både doft och smak.
Barrique-vibbarna gör att vi drar öronen åt sig.
På med kork och in i kylen. Och se...kväll två är det ett helt annat djur i glaset. Lättare, torrare, renare...helt enkelt ett vin värd varenda dansk krona (170 st). Mår antagligen bäst av att få vila några år innan nästa kork dras.
(vs2400 2014-05-29 Hemma)
  2012 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Så ja...ny årgång, ny leverans, rena glas...men likaväl är det kalkklippa och ren ljus frukt som dominerar glaset. Smack vad gott. Med redig struktur. Vansinniga syror...men de där ljusa bären lyfter. Lika löjligt bra som tidigare årgångar...men med lite bättre kostym...Il Frappato kommer bättre ut för varje årgång.
Det här piskar väldigt...väldigt mycket Bourgogne på 1er Cru-nivå. Njutes under de närmaste 5 åren.
(vs2400 2014-05-28 Hemma)
  2008 - Sepp & Maria Muster - Blaufränkisch - Rotwein
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Ännu en trevlig röd österrikisk bekantskap. Blir allt mer imponerad av vad som framställs i Österrike. Oavsett färg. Och det här kommer faktiskt från det vita fästet Steierland.
Doftmässigt har vi en liten invändning...lite väl häftig mjölkchokladsattack...men det är det enda.
Bra struktur, bra syror, fina tanniner, fortsatt trevlig frukt. Och vid matbordet visar sig åter de österrikiska röda som en framstående rensare. Trevligt som sagt...kanske en invändning till...priset. Ligger en 50-100 dkk över vad som jag anser vara skäligt.
(vs2400 2014-05-25 Hemma)
  2011 - Huet - Vouvray AOC - Le Mont - Sec
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Här infinner sig en aning tvekan...sjunger inte riktigt till som man önskar...snarare biter det ifrån på ett lite mindre angenämt sätt. Inte grönt, inte heller något fel på mineralerna...det är något med helhet...känns som det saknas en ingrediens...frukt! Och så kan vi ju inte ha det i en Vouvray...något måste ju stötta upp CB-syrorna. En flaska kvar...den får transformeras i glömska bra många år... (vs2400 2014-05-22 Hemma)
  2007 - JJ Christoffel Erben - Erdener Treppchen - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt ungdomlig. Fin sötma, modest %, ren, balanserad syra...utsökt Riesling att njuta i solen. Den här håller bra många år. Ingen brådska. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2002 - Huet - Vouvray AOC - Pétillant Réserve
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Mogen CB-doft. Arrak, äpplen, honung...Fortfarande aningen sprattel, men med tid i glaset utvecklas det mer mot ett vanligt torrt vin. Trevligt. Imponerar med tanke på åldern. Ska nog inte sparas längre än så här. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2012 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Cuvée Fleurs
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Testas över tre kvällar. Kommer kanske bäst ut de två första. Mer citrus och lite fin vanilj. Blommigt och rent. Bra syror. Inget komplext, inte heller stort, men ändå en bra bruks-chardonnay som ställer det mesta i skamvrån i samma prisklass. Dricks inom 1-2 år. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2008 - Brovia - Barolo DOCG - Rocche
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Allt man vill ha i sin Barolo finns här...fina röda mogna frukter, mineralsälta och fin lakrits, syror, härliga tanniner, ruggigt bra tryck...naturligtvis för ungt, men storhet och potential går inte att dölja. Fantastiskt gott här och nu...men för ännu större utdelning, bör man spara resterande flaskor fram mot 2018. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2010 - Weingut Seehof - Westhofener Morstein - Riesling - Alte Reben
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Utmärkt torr Riesling som nog bör drickas inom 2 år. Har inte riktigt den ryggrad och inneboende koncentration som Morsteins mer renommerade hantverkare (Keller och Wittman) levererar. Men ett trevligt glas är det. Upplevs torr och ren på egen hand. Mer blommig och druvig till pilgrimsmusslorna. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  nv - Benoiy Courault - Vin de Table VdT - La Coulée
(France - France Info)
Visa mer information
  Charm, charm och åter charm. Frukt, frukt och åter frukt. Ung, ung och åter ung. Den här typen av viner ska inte beskrivas, inte funderas över, utan vinet ska bara drickas. Lättsamt och skojigt. Ska inte sparas. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2010 - Marc Plouzeau - Touraine AOC - Ante Phylloxera Clos de Maulévrier
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Oj vad bra. Snyggt, rent, härlig frukt, spänstig, balanserad...inget annat än vansinnigt bra. Allt sitter ihop...från fin fathantering till de mogna tanninerna. Av det här hade jag velat haft många av i källaren. Gott nu och med all säkerhet en fin utvecklingskurva de närmaste fem åren. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning