Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 421 till 440 av 2551
Vin
  2010 - Xavier Weisskopf - Montlouis sur Loire AOC - La Négrette
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Inget snack om vilken druvsort som döljer sig i glaset. Men i min värld levererar den här Chenin Blanc väl häftiga syror. Har faktiskt svårt att hitta något annat än just syror i dagsläget. Ett vin behöver syror, men i kombination av frukt/mineraler...något att stötta sig emot. Här blir det väl ensidigt... (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2009 - Emidio Pepe - Trebbiano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Ögonöppnare av hög kvalitet. Fantastiskt bra. Aningen skalmacererat, men med fler dimensioner än de tidigare som serverats. Här finns de vanliga attributen i form av blommighet, citrusskal, djup frukt och fina tanniner. Dessutom mer balanserad och med stor elegans. Ännu en vinkick av format. Skulle vara roligt att komma tillbaka till det här om 3-4 år. Tror det finns stor potential här. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2012 - PUR - Régnié AOC - sur Granite
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Spänstig frukt fullknôkad med mineraler. Hamnar direkt i Jura. Borde tänkt lite mer på mineralerna...Oavsett har vi ett charmigt glas framför oss. Inget annat än en busig och uppfriskande parantes...en bra sådan. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2004 - Sella - Lessona DOC - San Sebastiano allo Zoppo
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Moget och utvecklat. Elegant sval Nebbiolo med dess typiska syror och markerade tanniner. Bra djup. Komplext. Helt enkelt redigt bra vin. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  1999 - Domaine Clusel-Roch - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Ännu ett tydligt exempel på varför man sparar godsaker. Goda i dess begynnade liv och stora vid mogen ålder. Det här är inget annat än stor vinkick. Massivt, men ändå elegant. Balanserad. Fortsatt gott om mörk frukt. Rinnande baconfett. En lite syrénkvist går fortfarande att nosa fram. Det är i munnen och till hjortgrytan Clusel-Roch verkligen vibrerar. Rensar och förför. Härligt lyft tack vare syrorna. Bra tryck tack vare frukten. Och kaxigt tack vare tanninerna. Så här ska vinn byggas! (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2011 - Maxim Graillot & Thomas Schmittel - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Blåfruktig och ung Syrah. God. Pigga syror. Sköna tanniner. Bra charmfaktor. Sparas 2-3 år. Tror inte på längre horisont än så. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2005 - Cantina Produttori Cormòns - Venezia Giulia IGT - Vino della Pace - Muscat
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Parfymerad upplevelse.Tydligen döljer sig 600 olika druvsorter i denna skapelse. Intressant och tankeväckande. Trevlig. Omöjlig att bena ut. Sätter inte lika markanta spår som flera övriga skalmacererade kickar under kvällen. Dock riktigt bra. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  1990 - Pereira D\'Oliveira - Colheita - Malvasia
(Portugal - Madeira Info)
Visa mer information
  Vad äter man till det här vinet...frågan ställs till Niklas Jörgensen och svaret kommer blixtsnabbt...redigt lagrad Parmigiano. När det gäller Madeira motsätter man sig inte oraklet, utan man införskaffar naturligtvis det föreslagna. Och sicken kombination...klockrent!
Även om % i vinet är hög är det inget som stör. Syrorna styr upp hela upplevelsen. Viss sötma finns det naturligtvis, men syrorna styr återigen upp grejerna. Madeira är gott. Jävligt gott. Det har en friskhet som berör och förför. Det här kan naturligtvis ligga hur länge som helst. Det dricks på tok för lite bra Madeira på Sturköbaren!
(vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2007 - Cascina Tavijn - Barbera d'Asti DOC - Superiore
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Tavijn kan det här med Barbera. Bra Barbera bör nämnas med respekt. Det är sådant här man vill klunka till en kladdig söndagspizza. Att vi har en 2007:a i glaset märks inte. Tål dessutom ett gäng år till. Gott. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2002 - Chateau de Chamboureau - Savennières - Roche aux Moines AOC - Cuvée d'Avant - Moelleux
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Enda invändningen är att sötman inte stöttade tillräckligt till desserten. Letade egentligen efter en ung Auslese, men vi fick nöja oss med det här. Men sicket vin...hyfsat söt CB har ett djup få förunnat. Kommer nästan bättre till sin rätt på egen hand. Beundransvärda syror. Bra frukt...om än inte riktigt så söt. Härlig längd. Försvinner dock bort en aning efter den makalösa Madeiran. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2008 - Marchesi di Barolo - Barolo DOCG
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Nej, inte min typ av Barolo det här inte. På tok för anonym och inställsam. Snälla syror, lite jolmig frukt och likaledes snälla tanniner. Allt finns där, men det är strömlinjeformat och kladdigt kommersiellt. Tack och adjö Marchesi. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2008 - Pietro Rinaldi - Barolo DOCG - Monvigliero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Den här Barolon funkar däremot för mina smaklökar. Mer finessrik kraft, mer oförlöst, mer struktur, mer personlighet. Bra Nebbiolo på alla plan. Väl ung naturligtvis, men byggstenarna finns där.
Tål att gå vidare med.
(vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2012 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Vissa viner ser man fram mot mer än andra...och när det dyker upp en ny årgångs av Gonon's klockrena traddo-Saint-Joseph...ja då är det ett sådant.
Och inte blir vi besvikna...snarare tvärtom. Här finns precis allt vi efterlyser...violer, björnbär...inte så mycket köttighet (alltså inte reduktiv)...bara pur glädje. Härligt lyft. Bra tryck. Schyssta tanniner. Och sicken härlig ljuvlig frukt. Skitgod att tuta nu. Ta gärna två flaskor under de kommaste två åren. Vänta med de övriga fyra framåt 2020...Självklart köper man minst ett 6-pack!
(vs2400 2014-05-08 Hemma)
  2008 - Ronchi di Cialla - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Di Cialla - Schioppetino
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Så här har våra intryck varit tidigare:
Personlig kick. Verkligen ett vin som presterar utanför de normala vin-stigarna. Blommig, fruktig, stenig...dofter som jag inte upplevt i något annat vin (Bressans grejer undantagna). Fyller ut redigt i munnen utan kladd, här snackar vi italienska syror, pigg frukt, snälla tanniner...helt enkelt ljuvligt gott. Försvinner osannolikt snabbt ur glasen. Skitgott. Urtrevlig överraskning.

Och egentligen finns inget att tillägga. Den enda lilla kompletteringen är mjukhet, smeksamheten...mer än så är faktiskt svårt att tillföra.
Det här är faktiskt stort vin!
(vs2400 2014-05-07 Hemma)
  2007 - Prager - Riesling - Klaus - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Prager presterar. Fyllig och kraftfull, men ändå resonabel Riesling. Satans bra. Komplex, mångfacetterad, fullödig, fullständigt fantastisk. Det är inte många i Wachau som jag rasslar igång på, men Prager...oj oj vad den hantverkaren tutar ut fantastiska skapelser. Det här är stort på ett helt annat sätt än vad tyskarna levererar. Här är det inte fråga om charm och lätthet, utan pondus och vita hästar...Det här håller lätt 5-6 år till. (vs2400 2014-05-03 Hemma)
  2002 - Domaine Dominique Mugneret - Nuits-Saint-Georges Premier Cru AOC - Les Boudots
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Är mogen Bourgogne bra...som synes löjlig fundering. Det här är så bra det kan bli...en löjligt vanlig lördag på Sturköbaren. Boudots är fortsatt kraftfull...kaxig...livsglad...viril! Visst spökar fatsötma...men petitess. Bra fas mellan ungdom och mogenhet. Imponerande struktur. Fina tanniner. Det här är glädjefull NSG-pinot av gott märke från Vosne-hantverkare. Tål bra många år till på rygg. Går inte att ta miste på ursprung (druvsort och geografi). (vs2400 2014-05-03 hemma)
  2009 - Domaine Balthazar - Cornas AOC - Chaillot
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Inte lätt med höga förväntningar...för det är med sådana vi närmar oss denna traddo-hantverkare från Cornas.
Tyvärr är det vi får oss serverade en råstängd barsk herre med redig besk ek-kofta på sig.
Med tanke på hur få traddo-hantverkare det finns kvar i norra Rhône, så vill man ju bara bli positivt överraskad. Med det i åtanke kommer vi ändå att ge Balthazar ett par chanser till. Vi får hoppas på svajig flaska i det här fallet...
(vs2400 2014-05-02 Hemma)
  2006 - Domaine de Marcoux - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Här var sågningen nära...redigt nära. Ibland kan det vara klokt att ta ett par djupa och sätta på korken för att se vad morgondagen levererar. För första kvällen är det i princip bara kladd och osande %. Så det glömmer vi...
Kväll två och lite lagom tempererat är det här, trots sina modiga 15%, angenämt och kontemplativt. Kommer som alla förstår aldrig att vara ett klunka-tjosan. Men här finns bra struktur, bra längd, fyllighet, faktiskt inget kladd, sälta...det här funkar riktigt bra.
Men den kanske största förvåningen är att den kajkar till födan...och då har vi ändå pumpat upp kladdet med bra med sötma. Här hänger det inte ihop...
Men som sagt...traddo-CdP med ett gäng år på nacken...funkar på Sturköbaren.
(vs2400 2014-05-01 Hemma)
  2011 - Knoll - Riesling - Kellerberg - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Det är något med Wachau-grejerna...känns aningen stumma i dess ungdom. Här är ett sådant exempel...framförallt gäller det doften tycker jag. Visst går det att skaka fram lite Riesling-attribut...unga sådana...men det som slår en är att det inte direkt bjuder på sig. Jämför till exempel med ung tysk Riesling i samma kvalitetsnivå...där formligen sprudlar det över av charm och direkthet. Här gäller snarare rak ryggrad och inte ett endaste litet småleende.
I munnen är det nästan samma sak...efter att ha jobbat med Kellerberg bjuder det upp en aning. Det finns en hyfsad storhet i bakgrunden. Ligger och lurar. Lite väl %, men ändå ganska balanserad med bra tryck i grejerna. Går inte att blunda för kvaliteten, men inte mycket charm...bör ligga till sig 2-3 år.
(vs2400 2014-05-01 Hemma)
  2009 - Schäfer-Fröhlich - Monzingener Halenberg - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Sista Halenberg av 07-modellen får briljera en kylslagen valborg. Klingande ren, bra drag i syrorna, torr, läskande, sköna 13% och trevlig längd. Tysk Riesling på topp helt enkelt. Nosen får sitt av citrus och knastrande mineraler. Perfekt till lite nyskördad sparris. Fixar lätt 3-4 år till. Grattis till er som har kvar. (vs2400 2014-04-30 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning