Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 461 till 480 av 2551
Vin
  2009 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC - Brézé
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Här var det mer oborstat än jag förväntat mig. Obalanserat. Fat och syror ligger utanpå själva frukten. Känns oslipat och väl burdust. Otippat från den här adressen. Tveksam till att det här går samman...men osvuret är bäst. Oavsett en besvikelse. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2009 - Mrva & Stanko - Frankovka - Winemakers Cut
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Blå rökighet. Skriker Syrah och bra sådan. Men se...det är det inte...ännu en Blaufränkisch som snackar slovakiska. Det här är mulligare och kralligare än någon annan Blaufränkisch jag testat. Riktigt riktigt bra. Efter en stunds klurande hamnar jag i Côte-Rôtie med lite modern avsändare. Tydligen är det den vulkaniska jordmånen tillsammans med ett varmare klimat som får Blaufränkisch att anta den här skepnaden. Oavsett är det ett trevligt glas vin. Bra grejer dom får till i Slovakien. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2012 - Bott Frigyes - Frankovka - Müzla
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Ännu en Blaufränkisc med slovakiskt ursprung som lurar mig fullständigt. Trodde definitivt vi hade schysst röd Bourgogne i glaset. Men inte...åter igen dessa slovaker...Det här har en fin blåhet med trevlig mineralkärna. Rensar trevligt. Piggt och småkaxigt. Charmtroll rent av. Otvunget och anspråkslöst, men ändå med bra kvalitetsstruktur. Känns att personen bakom vinet kan sina saker. Det här vill jag gå vidare med. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2012 - Yvon Métras - Fleurie AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  När man har Métras i glaset är man mer eller mindre garanterad en redig vinkick. Den här Fleurien är inget undantag...ärlig Flower Power helt enkelt. Precis som man vill ha sin Gamay...granitmineralig, lättfruktig, bra syrastruktur, bra tanninnafs och läskande längd. Hur skitbra som helst. Métras gör ingen vinälskare besviken. Gott nu, men med växande trend de närmaste 3-4 åren. (vs2400 2014-04-10 Hemma)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Barbera d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Här var det sprits och choklad. Mjölkchoklad i doften men inga direkta malo-vibbar. Nästan lite reduktivt. Ganska enkelspårig för näsan, men desto trevligare i munnen. Sprits som sagt, bra tryck syrorna som sig bör, snälla tanniner och pigg frukt. Etiketten säger 14,5%, men det känns faktiskt inte. Inget storverk på egen hand, utan ett trevligt glas vin. Nästa flaska får sällskap av lite genomtänkt föda...barbera-föda. (vs2400 2014-04-09 Hemma)
  2011 - Philippe Alliet - Chinon AOC - Coteau de Noiré
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Vi beställde 10:or, men fick 11:or (kompenserades med 10:or i nästa leverans). Lika bra att testa en pigg 11:a och se vad den döljer...Lättare, lite mer slimmad frukt, inte lika väl sammansatt som 10:an, faten sticker igenom vid några tillfällen, men fortsatt rent och elegant...och gott. Där 10:an känns som en storhet i vardande, känns 11:an mer Loire-normal. Skitbra men inte stor. I dagsläget är syrorna lite häftiga, tanninerna likaså men frukten bär idagsläget inte upp syra- och tanningstruktur. Med 3-4 år på rygg kan sakerna vuxit ihop. (vs2400 2014-04-06 Hemma)
  2009 - Emrich-Schönleber - Monzingener Halenberg - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Fel fas att plocka Halenberg. Mestadels svavel med inslag av citrus för tillfället. Går visserligen att vifta ur, men bortanför svavelångorna döljer sig inte speciellt mycket just nu.
Knastertorr med bra syror, frukten hukar i bakgrunden och det mesta känns oförlöst. Återkommer till detta om 2-3 år. Det finns något i vardande, men väldigt svårt att sätta fingret på hur stort det här kan bli...
(vs2400 2014-04-05 Hemma)
  2009 - Domaine Pavelot - Pernand-Vergelesses Premier Cru AOC - Les Vergelesses
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Snål-Bourgogne av bra klass. Går faktiskt att hitta. Men då gäller det att leta ute bland de mer obskyra byarna. Pernand är en sådan...kanske orättvist, men prismässigt är det så. Här finns bra lägen...och inte minst bra hantverkare (Pavelot bor i grannbyn Savigny-les-Beaune)...frukten kommer aldrig att vibrera i de här motsatta dalgångarna, men man får redigt mycket Pinot-karaktär utan att bränna allt i plånboken. Det här är ett sådant exempel.
Bra, men inte stort. Men riktigt mycket gammel-traddo-pinot. Gillar man det så gillar man det.
Bra syror, skön lätthet, lite grann som en droppe olja på vattenytan. Kvarvarande flaskor lär få vila 4-5 år.
(vs2400 2014-04-04 Hemma)
  2010 - Catherine et Pierre Breton - Bourgueil AOC - Le Clos Sénéchal
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Tyvärr...det här är för vasst och syrligt. Och kartiga tanniner. Dessutom röda äpplen som visar naturligt ursprung. Vilket jag oftast rasslar igång på, men...då måste frukt och övriga egenskaper kompensera kantigheterna. Låter övriga flaskor ligga till sig, men utan direkta hopp om transformation till det bättre. (vs2400 2014-04-03 Hemma)
  2011 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Aj vad det tar på Occhipinti-hyllan. Inte många 11:or kvar...men hur ska man kunna hålla sig ifrån de här sköna djuren. Löjligt goda. Spänst, energi, vinkick, elegans, rensare...och den här flaskan visar dessutom upp ett par nypor piptobak. Första gången jag upptäcker det i en Frappato. Försvinnande gott. Kalkstensrena syror kombinerat med lätt röd frukt. Räcker så. Svårslaget! (vs2400 2014-04-03 Hemma)
  2002 - Weingut Kurt Hain - Piesporter Goldtröpfchen - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Alltid intressant med mogen Mosel-Rieslng...hur mycket av sötman finns kvar? Hur står det till med syrorna? Hur har frukten förvandlats?
Sötman finns där men är mer av det stöttande slaget. Syrorna finns definitivt kvar. Det är framförallt frukten som har utvecklats. Från citrus/päron/mineral till en komplex matta beståenda av lite dill, penicillin, nötter, honung, örter...mycket roliga grejer att jobba med.
Finns fortfarande mycket spring i trapporna. Den naturliga frågan som ställs är ju om det är lika gott som när vinet var redigt ungt. Det är helt enkelt olika saker. Fyller olika funktioner. Grejen är att det trots allt funkar klockrent till vår redigt heta thai-tjosan. Syrorna jobbar förträffligt och likaså den fortsatt fylliga 'frukten'. Skoj att bryta av med lite mogen Riesling ibland, men jag vill trots allt ha den lite yngre. Tolv år på nacken och inga tecken på att bryta ihop.
(vs2400 2014-04-02 Hemma)
  2009 - Cedric Bouchard - InFlorescence
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Sällan man träffar på sådan här extrem renhet och lätthet. Otroligt läskande och försvinnande gott. Här finns ingen äpplighet, ingen brödighet och inte heller någon påtaglig mineralitet. InFlorescence skapar sitt eget universum och jag hittar ingen likhet med andra bubblor. Helt enkelt vansinnigt gott. Helt enkelt somrigt elegant. Det här kan man njuta av varje dag i veckan, varje timme av dygnet. Tufft jobb men det finns med all säkerhet frivilliga. (vs2400 2014-03-29 Hemma)
  2006 - Roagna - Barolo DOCG - Vigna Rionda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Inget snack om var vi befinner oss...allt (färg, doft, smak) skriker nebba-land av redig klass. Det här lyfter fint. Bra tryck rakt igenom hela flaskan. Blommigt och lätt. Men ändå mineraliskt Serralunga-lakrits. Vi smackar ner en enkel älg-gryta smaksatt med lite kanel (kryddighet) och långputtrad i vitt vin (muscadet) för att hålla födan lätt och spänstig. Klockrent ihop.
Det här är för bra grejer att bara bagatellisera...här behövs mer djupare beskrivning egentligen, men det får bli nästa flaska som tutas...om sådär 2-3 år.
(vs2400 2014-03-29 Hemma)
  2009 - Domaine Marie-Thérèse Chappaz - Cabernet Sauvignon - Grain Noir
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Inget snack om att vi har Bdx-blandning i glasen, men varifrån det kommer...inte lätt att avgöra. Faktiskt ett problem med Bdx-varianter...druvsammansättning går att förstå...men ursprung mer eller mindre omöjligt. Synd tycker jag.
Men vi befinner oss alltså i Schweiz...närmare bestämt i Valais och än mer detaljerat i byn Fully. Hantverkaren Chappaz med de vackra etiketterna är en av byns absoluta storheter. Vinerna är inte lätta att få tag på...och de kostar en redig slant.
Det här gott, utan att på något sätt få jordaxeln att rycka till. Habilt, men inte stort. Lite för snällt. Korrekt, men inte mer. Saknar rivighet, personlighet och framförallt tanniner.
Hade högre förväntningar på det här. Om det är någon som sitter på en 09:a är det bara att korka ur. Vinner inte på lagring.
(vs2400 2014-03-28 Hemma)
  2008 - Burlotto - Barolo DOCG - Monvigliero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Tyvärr...det här håller inte. Tungt...utan finess...jordgubbskompott...alkigt...bråkigt...inga nebba-markörer.
Vet faktiskt inte vad som är värst. Vi tvärsågade 2009 vid ett antal tillfällen...och tyvärr är det nästan lika illa här. Inte lika tvärtungt, men tyvärr leker vi i samma härad. Någonting har hänt hos Burlotto...lättheten och syrligheten är tvärborta. Något är fullständigt förändrat. Jag har definitivt köpt min sista Burlotto...
(vs2400 2014-03-27 Hemma)
  2007 - Hermann Dönnhoff - Niederhäuserer Hermannshöhle - Riesling - Grosses Gewächs
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Majestätiskt! Det här är mer eller mindre en fulländad Rieslingskapelse. Stort gällande utseende, doft och smak. Kompakt, men ändå dansant. Kraftfull, men ändå ett under av elegans. Sicka syror. Sicken längd. Rökigt, mineraliskt, citrus, honung, kryddigt...inget annat än en magnifik helhet. Lätt en av de finaste Rieslingkickarna. Håller ett gäng år till, men den enda kvarvarande flaskan kommer att ryka inom ett år. Riesling blir inte bättre än så här... (vs2400 2014-03-27 Hemma)
  2009 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Vi köpte en ströflaska av det här för att fylla en atom-låda för ett tag sedan. Lite smånyfiken hur Sotto fixat småvarma 2009. Man kan alltid påpeka det självklara att tuta 2009 nu är på tok för tidigt, men det ger mig ändå indikationer om jag ska köpa fler eller inte. Och i det här fallet blir det...inga fler köp. För det är tungt, varmt, bråkigt, småbeskt...så långt ifrån sinnebilden av Sotto man kan komma. Här brukar det signaleras elegans, renhet, studsande energi, mineraler och ljuvlig Sangiovese-frukt. Men så är det alltså inte när det står 2009 på etiketten. Även en mästare har rätt att 'misslyckas'. (vs2400 2014-03-26 Hemma)
  2009 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Trousseau - Cuvée Les Bérangères
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Bra karaktär. Bra tryck. Härliga tanniner.
Vinet ser inte mycket ut för världen...ljust ljust rött...men ack vad utseendet luras...här finns bra frukt, bra rivighet, förvånansvärt häftig struktur. Tänk en sval bergs-nebba...fast aningen mer intressant. Gott här och nu, men 3-4 år till klarar Puffeneys Trousseau lätt.
(vs2400 2014-03-23 Hemma)
  2002 - Paul Bara - Brut
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skön balans. Bra uttryck. Härligt tryck. Skitgott. Svårt att säga varför...men allt finns på plats...klockrena syror, fylligt, rensar, energi, nougat...när jag hittar nougaten i bubblet är jag såld...observera...inte köpt...alltså inget simpelt varuprov.
Ljuvligt nu och antagligen ett par snäpp upp om 2-3 år. Köper fler!
(vs2400 2014-03-22 Hemma)
  2010 - Domaine Chandon de Briailles - Savigny-Lès-Beaune Premier Cru AOC - Les Lavières
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Spänstig och ung. Trevligt mineralig. Vi tutar det här till en kaxig fiskgryta baserad på tomater. Vi mildrar ner med lite grädde. Vi spetsar upp med precisa bitar av skrei och gös. Gott. Och den här lätta men exakta Savigny'n fixar det här alldeles utmärkt. Temperera grejerna bara så funkar en lätt och ren Bourgogne alldeles förträffligt till lite maffigare fisk. Det här ska drickas inom 2-3 år. (vs2400 2014-03-22 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning