Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 501 till 520 av 2551
Vin
  2006 - Elvio Cogno - Barolo DOCG - Bricco Pernice
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Inget snack om att vi har Barolo i glasen. Tyvärr en lite skrikig sådan. Eldig, redigt fyllig, aningen sötma. Syror och tanniner finns det naturligtvis, men tyvärr inte så mycket mer av det jag vill ha i Barolo-prylarna. Vi plockar ändå inte bort Cogno från listan sett till bara en flaska. Vi ger Cogno fler chanser. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2008 - Francesco Rinaldi - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Den här Barolon däremot...nu snackar vi. De mörka och lockande lakritsmineralerna lurar i väg mig till Serralunga, men IV ber oss stanna i byn med samma namn som appellationen. Och namnet Rinaldi klingar ju aldrig fel. Nu tutar vi inte Beppe, men det här står klockrent på egna fötter. Traditionellt och jävligt bra. Det här går vi vidare med! (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2001 - Domaine Charvin - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Mogen och fortsatt vid god vigör. Bra tanniner. Jag tycker om det här...färgad med tanke på att det är vårt vin. Visst finns det sötma och viss %-sting, men här finns också gott om undervegetation och bra komplexitet. Går inte att blunda för kvaliteten i det här. Men som sagt...vårt vin. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2012 - Castello dei Rampolla - Toscana IGT - Sangiovese
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  I min gom är det här skadat. Samma lever-tjosan som ett par andra viner uppvisar under kvällen. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2012 - Marco Sara - Picolit DOCG - Un Piculit dal dîs - Picolit
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Sött och gott till desserten, men saknar syror för att kunna sätta mer bestående spår. Skoj att testa Picolit. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2004 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Chardonnay - Vin de Paille
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ännu mera sött, men här finns syror så det förslår. Och det är precis vad som behövs för att balansera den rediga sötman. Imponerande med tanke på att vi har en 04:a i glaset. Inga tecken på att vika ned sig. Gott. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2010 - Jacques Leménicier - Cornas AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Det tutas för lite Cornas på Sturköbaren...så är det bara. Men det måste naturligtvis vara bra grejer...och nykomlingen (för mig) Leménicier presterar just bra Cornas...så det skriker om det.
Ingen köttighet...ingen tyngd...snarare fjäderlätt elegant blommighet med bestämdhet.
Bra balans med syror som driver, tanninerna är precisa och frukten just sådär 2010-fräsch. Det här är bra...absolut ingen direkthet, utan du får leta och jobba. Så som ett vin faktiskt ska vara. Leta...upptäck...förundras...glädjas. Naturligtvis tvärungt...tål lätt 5-6 år efter Syrah-tunneln.
(vs2400 2014-03-14 Hemma)
  2009 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Schloßberg - Riesling - Trocken - Alte Reben
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Så löjligt gott att man bara sitter där med ett likaledes löjligt leende i ansiktet. Finns inga fel...klockrena syror, gudomlig citrusfrukt, knastriga stenar...precis som en Riesling ska te sig. Inget att gnälla på...precis som fv konstaterade...Leitz och 2009...kassaskåpsäkert!
Viker inte ned sig de kommande 3-5 åren...men varför vänta. Tysk Riesling ska drickas 4-7 år efter skörd.
(vs2400 2014-03-07 Hemma)
  2011 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Satan sicken körare...om man vill ha bra Chambolle, men ändå inte...här är den. Sirlig, elegant, mineralig, stram frukt...klassiska syror, dunkadunka-frukt och precisa tanniner. Perfekt inkörsport till Blaufränkisch. Så förbannat gott här och nu...visst...inga problem att glömma bort den här några år...men varför? (vs2400 2014-03-07 Hemma)
  2009 - Cerbaiona - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Charm...jordgubbig sådan...inbjudande och vrålöppen. Här finns inget lager på lager och därmed inte speciellt mycket att kontemplera över. Dock redigt gott. Med betoning på gott. Bra syror, bra frukt och trevliga tanniner. Men inget Cerbaiona-djup och inte heller några sköna knastrande mineraler. Drickfärdigt. Inget att spara. Sista flaskan. Tjoho! (vs2400 2014-03-06 Hemma)
  2008 - Veyder-Malberg - Riesling - Buschenberg
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Tycker man om att dricka flytande sten...ja då funkar ju detta klockrent. Sanslöst stenigt/mineraligt...Vi tutar detta under två kvällar och det är framförallt den första kvällen som stenen dominerar. Finns inget annat än knastrande mineraler att jobba med. Men varför gnälla på det? Visst, det är svårt att plocka upp doftnyanser...likaså att konstatera att viner består av annat än syror och benhård karaktär. Men fan vad gott det är...Inget insmickrande fjolleri, utan bara bara ren karaktär utifrån växtplats och druvsort.
Däremot när vi kastar oss över Buschenberg kväll två...då har det krupit fram lite Wachau-frukt (skön kombination av grön-gula varianter). Tror näppeligen man hittar bättre aprikoser än runt Wachau. Men men ...nu snackar vi Riesling. Det här är bra...ruggigt bra. Kraftfullt, personligt, karaktärsfullt, vansinnigt häftigt...absolut i klass med Prager.
Våldsamt bra Riesling med andra ord. Utmärkt nu, men med 3-4 år kvar innan frukten förminskas...
(vs2400 2014-03-02 Hemma)
  2009 - Clonakilla - Shiraz - Viognier
(Australia - Australian Capital Territory - Canberra District Info)
Visa mer information
  Intressant det här med prisade viner...tokhyllad i Australien under vår vistelse senhösten 2010. Och då går det inte att motstå köpinstinkten. Rätt eller fel...avslöjas en dimmig marskväll anno 2014.
Ok...då kör vi...rätt i den mening att vinet är gott...men det finns ju oändligt mycket goda viner. Så epitetet gott...räcker inte långt...för i det vinet ryms lika stora mått av inställsamhet och fjolleri...och det har aldrig funkat på Sturköbaren. Visst...klockren Syrah...men inga sköna tanniner, ingen kaxig syra...och var i helvete finns mineralerna! Här finns inget annat än trevligt mogen frukt...och det räcker inte långt idag. Priset är fullständigt löjligt. Potential...kanske det, men fan vet vart grejerna sticker iväg...ingen aning...
Nej...det här funkar inte i vår inskränkta värld. Efterlyser kaxighet, hederlighet, ärlighet, personlighet...riktighet! Inget annat än stollighet...
(vs2400 2014-03-01 Hemma)
  2009 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Chamois du Paradis
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ibland räcker inte ord till...det här är ett sådant vin som näppeligen kan beskrivas...måste upplevas! Följer vinet under två kvällar och det blir bara bättre och bättre över tid. Sista munnen är naturligtvis allra bäst. Sicken jävla kick. Här snackar vi noll svavel...inga orenheter...ingen ox...bara klass-chardonnay. Benhård, kalkig, rökig, syrastinn, bra stoppning, komplex, ren, kickande jävla bra.
Ganevat kan sina saker...så enkelt är det. Ska man klättra i Bourgogne-hierarkin hamnar man redigt högt. Minst 1er cru av redig klass. Och av likaledes kompetent hantverkare. Att det ska vara så förbannat svårt att få tag på sådant här! Fan, fan, fan.
(vs2400 2014-02-27 Hemma)
  2002 - Rolly Gassmann - Riesling - Alsace AOC - Pflaenzerreben de Rorschwihr
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Kan inte bli mer typisk Rolly...lite restsötma, håller bra oavsett ålder, bra kryddighet...god! Rolly kör sitt eget race och de gör det med eftertryck. Ingen blyghet här inte. Köper man Rolly vet man vad man får. Tycker om deras prägel. Kanske lite mer sommarvin än nu så här innan våren kommer. Syrorna finns där, frukten likaså...och som vanligt kan man alltid efterlysa lite mer längd...Men vi snackar 2002...känns som 2008. Rolly vet hur man förlänger livet! (vs2400 2014-02-22 Hemma)
  2005 - Enzo Boglietti - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ibland är det skoj med lite La Morra, om än med väldigt mycket Serralunga...för det är Serralunga och inget annat i glaset. La Morra i form av producent och Serralunga i form av druvor. Tanninerna tror jag inte man hittar i La Morra...vansinniga, men ack så fina. Det här är skitbra...frukten sitter där den ska, syrorna är precis som de ska...det här kommer att växa...oj så bra.
Boglietti kör ju oftast ganska modernt, men i Arione-fallet är det inte så...här gäller mer traddo. Gott gott gott. Kommer att växa till sig de närmaste fem åren.
(vs2400 2014-02-22 Hemma)
  2010 - Château Roc de Cambes - Côtes de Bourg AOC
(France - Bordeaux - Bourgeais et Blayais Info)
Visa mer information
  Nja...inte riktigt vår grej. För de här slantarna köper jag hellre...mycket hellre redigt bra CaliCab. Lätt!
Det här blir för slipat, för snällt, för jolmigt. Ingen riktig stuns och ärlighet. Känns som det är gjort för att tillfredsställa och inte för att ifrågasätta/diskutera/resonera. Fjolligt trots den löjliga prislappen.
Visst funkar det till biff+bea, men vill ha fan så mycket mer än ok-grejer.
(vs2400 2014-02-21 Hemma)
  2007 - Fattorie Romeo del Castello - Etna DOC - Vigo
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  De vär vulkanvinerna får oss att gå fullständigt i spinn. Med några år på nacken blir de än mer eleganta och inte så lite Bourgogne-aktiga. Mer silkiga, mer förföriska, än mer parfymerade...och med en vansinnigt härligt tanninattack som slutkläm. Inget annat än skitbra. Tyvärr är detta sista 07:an och inte en endaste av de tidigare har gjort oss besvikna. Överträffar förväntningarna varje gång. Imponerande. Vin med elegant mognad. (vs2400 2014-02-20 Hemma)
  2009 - Cappellano - Dolcetto d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ruffig, lite ovårdad, småskitig...på ytan alltså. Jobba lite med vinet och ställ fram lite redig mat...då är det snarare kaxigt och personligt som personifierar vinet. Kan inte göra annat än älska uttryck som det här. Inget fjoll, inget insmickrande, inget försök att vara något annat...bara vara sig själv och stå för det. Tycker ni om det...bra så, om inte...skit sak samma. Cappellano växer för varje flaska som dunkas. Tål absolut ett antal år till. (vs2400 2014-02-18 Hemma)
  2001 - Domaine Clusel-Roch - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  De är ofta inte mycket för världen när de inte uppnått tillräcklig ålder...vi snackar här om Clusel-Roch och deras varianter på Côte Rôtie...men när åren går och 10-årsgränsen sprängs...då nalkas det skön vinkick.
Det här är en sådan...och när det ligger en rostbiff på älgkalv på fatet, då får man leta efter bättre kompis. Det här är elegant, lätt, finessrikt...gott om blyerts, lite ceder...men också fortsatt pigg frukt, trevliga syror, nedslipade tanniner...läskande gott...inget skrikigt vin, utan agerar med pondus som trygghet och självförtroende ger. Klassisk fransk elegans. Skulle lika gärna kunnat vara en lätt och finstämd Bdx. Håller lätt 3-4 år till...om man nu hade haft fler...
(vs2400 2014-02-15 Hemma)
  2011 - Chateau Jean-Pierre Gaussen - Bandol AOC - Longue Garde
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Massiv, robust, kraftfull, tuff...spelar som synes inte på elegans, utan här är det Mourvèdre-tyngd som dominerar. Häftigt mörk frukt, enorm tanninstruktur, skulle vilja ha fräschare syror...långt och maffigt. Väl ung här och nu, man skulle vilja träffa på det här vinet om 5-6 år igen. Kommer mer till sin rätt när komponenterna trillar ner i rätt luckor. Frågetecken för syrorna... (vs2400 2014-02-15 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning