Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 581 till 600 av 2551
Vin
  2007 - Fattorie Romeo del Castello - Etna DOC - Vigo
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Luft...skriker om luft. Ner i karaffen ett par timmar...men det räcker inte. Det här behöver än mer ett par fjolliga timmar. Först när Vigo skumpat runt i glaset ett gäng varv börjar Nerollo-druvorna öppna upp sig. Ack så lik en sinnlig Nebbiolo av fin kvalitet. Bra mineralitet...tanniner så det räcker...mörk mogen frukt...begynnande mognad. Det här är skitbra...så jävla bra. Vigo satte Etna på min vinkarta och Vigo står fortfarande ganska ohotad bland stormande lavastenar. Fortsatt liv finns det gott om... (vs2400 2013-12-27 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Trist...nämligen sista flaskan av 06:an. Klart den bästa flaskan av de 06:or som knäppts. Fint utvecklad, harmoniska tanniner (Montepulciano och harmoni brukar inte lira i samma lag), italienska syror...en riktigt balanserad Barricadiero. Den busige charmören har nästan blivit en nobel herre. Bara nästan eftersom de naturliga äpplena finns där långt bak och markerar. Fascinerande att se Barricadiero utvecklas så här. Blir nog till att kolla till en 07:a inom kort... (vs2400 2013-12-22 Hemma)
  2012 - Weingut Seehof - Westhofener Morstein - Riesling - Alte Reben
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Skrattretande bra var slutomdömet om 10:an och precis så kan man sammanfatta 12:an. Inget annat än sketabra Riesling av glockenklahr tysk kvalitet. Prestation på hög nivå. Visst finns det nybuteljerade pärontonerna i doften, men smaken domineras av syror, frukt och bra längd. Knastertorr. Skön kombination av citrus och klingande mineraler. Vi testar vinet under tre kvällar och det blir ett lyft för varje kväll. Kvalitet till osannolikt pris. Vill man ha sin Riesling spänstig, då ska de här knäckas inom 4-5 år. Våra kommer att ryka inom den tidsrymden. (vs2400 2013-12-21 Hemma)
  nv - Savart - L'accomplie
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skön rensare fullknôkad med kalk/krita och mogen clementin. Spänstigt sprallig. Inget att fundera över, utan bara ren bubbelglädje. Perfekt partystartare. Vansinnigt roligt vin...förmedlar intrycket utan omvägar. Vår första Savart...långt ifrån den sista. Nästa L'accomplie plockar vi redan på julafton...kommer funka klockrent till sillen... (vs2400 2013-12-21 Hemma)
  1994 - R López de Heredia Viña Tondonia - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Sällan det dunkas spanjorer på Sturköbaren...och när det nalkas en liten nätt kalvbiff, ja då uppenbaras tillfället...fram med det heligaste halvön kan erbjuda...Tondonia...och dessutom från 94...stort med andra ord.
På egen hand snackar rönnbären väl entonigt. Aningen anorektiskt på egen hand...men till kalven snackar vi Zlatan-klack. Smack i krysset. Mogna härliga doftmarkörer, smaken har en viss sötma, tanninerna är i princip obefintliga, syrorna däremot vet exakt vad de ska göra...rensa till maten. Så jävla skoj att sådant här går att hitta. Den återstående flaskan kommer vi inte att spara någon längre tid...flaskvariation förekommer så vi chansar inte med den femhundringen...
(vs2400 2013-12-21 Hemma)
  1999 - Bruno Clavelier - Vosne-Romanée Premier Cru AOC - Les Beaux Monts
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  En mogen 1er Cru från Vosne-Romanée är väl bra fredagsdricka, eller? Absolut riktigt bra, men inte den storhet man hade hoppats på. Finns lite väl mycket hårda ektanniner på slutet. Doftmässigt är alla hästar hemma. Här finns de markörer man vill ha i sin mogna Pinot. Tyvärr är frukten mer dämpad än vi hoppats på. Tror man körde på mer fat runt millenium-skiftet än vad som är praxis nu. Positiv trend enligt mig. Tror inte det här blir bättre, utan det är nog bara att avsluta kvarvarande flaskor. (vs2400 2013-12-20 Hemma)
  2009 - Muhr - Niepoort - Syrah
(Österreich - Niederösterreich - Carnuntum Info)
Visa mer information
  Nyfikenheten tog över...måste bara testa...en Syrah från Österrike är ju inget man dunkat ner tidigare...
Klokare efter det? Delvis, men inte helt övertygad. Grejerna är intressanta och hyfsat bra. Druvkaraktären pekar mot norra Rhône vilket är trevligt, men vinet saknar spets, djup och den tyngd som man oftast hittar där. Här spretar det aningen för mycket, det är lite väl ruffigt, saknar även en personlig prägel...tror inte heller att det kommer att vinna på lagring...nej, vi köper inga fler. När det gäller rött i Österrike är Blaufränkisch ohotad etta.
(vs2400 2013-12-19 Hemma)
  2009 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Schloßberg - Riesling - Trocken - Alte Reben
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Se där ja...så ska en Riesling sjunga: syror, citrus, mineraler, torr, längd, rensare, höjd...och ärligt gott. Blir så glad och passionerad när man tutar sådant här. Direkt från jorden...inga genvägar och heller inga omvägar. Kan inte vara annat än Riesling från klockren terroir. Och tysk sådan och eftersom den skriker lite småskitig mineral blir det Rheingau i slutändan. Vansinnigt fint nu och med bra utväxling de kommande 5 åren. Men...varför vänta... (vs2400 2013-12-15 Hemma)
  2006 - Cappellano - Barolo DOCG - Otin Fiorin (Gabutti) - Piè Rupestris
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Stenhård...men ändå inte. Komprosmisslös... men ändå inte. Serralunga...inget snack. Vill man dricka Barolo för första gången...och att man är lite utåtagerande...då är Cappellano en klockren adress. Här finns det man vill ha...djup och lockande doft... rosor/tryffel/målarfärg/odon/nypon. Ser man till smak...komplexitet/ryggrad/struktur...vansinnigt bra och bara i början av sin karriär. Bra djup och ett ännu häftigare lyft. Borde ha många fler i källaren.
Det här är vad man kan kalla en talang.
(vs2400 2013-12-14 Hemma)
  2011 - Gérard Boulay - Sancerre AOC - La Côte
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Om man nu ska dricka Sancerre (vilket man naturligtvis ska göra) är det här ett klockrent exempel. Knastertorrt, granna syror, krita/kalk, lite fänkål, rensare...riktigt vin helt enkelt. Visst finns det lite typiska sb-markörer, men de har vett att hålla sig i baksätet. Jättefint nu, men det här kommer att växa till sig de kommande 5-6 åren. Vill ha mer! (vs2400 2013-12-13 Hemma)
  2010 - Kutch - Pinot Noir - Savoy Vineyard - Sonoma County Green Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  Säger bara...sketabra. Sicken skön fredagskick. Rent, mineralrikt, träffsäkert, härlig munkänsla, lite lagom sinnligt, lakritsfruktigt...bra struktur rakt igenom hela glaset. Ska vi leta fel...lite kort. Och prislappen...går inte att motivera. Men...ännu en gång så konstaterar vi att California presterar på hög nivå. (vs2400 2013-12-13 Hemma)
  2008 - Forman - Cabernet Sauvignon - Chateau la Grande Roche - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  När det dunkas fram en redigt välhängd biff och kladdig bearnaise på tallriken, då är vinalternativen Cab eller Syrah. Ikäll får det bli en Napa-Cab av relativt enkelt snitt. Forman's andravin hälls i glasen. Gör sitt jobb hyfsat. Saknar lite syror för att stå upp mot kladdet. På egen hand desto bättre. Störande nog hittar jag lite beska/bitterhet i slutet av smaken. Tror man pressat väl häftigt. Inget att spara, utan det här blir inte bättre än så här. Kommer nog inte köpa in fler av det här... (vs2400 2013-12-12 Hemma)
  2010 - Ridge - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Cruz Info)
Visa mer information
  Gick inte att glömma den här...och tur var väl det. Börjar med en rejält söt och nästan cdp-aktig doft. Naturligtvis inte enbart, men retar mig en aning. Vid sidan av finns naturligtvis alla Cab-markörer man kan önska sig. Men det här vinet tar för sig i munnen...satans fint på ett enkelt och självklart sätt. Klockrena syror, ren frukt (ingen sötma), bra struktur...bra redan nu. Ändå bara är en krusning mot vad som kommer dyka upp i glaset om 5-6 år. Det här kan man lätt ha ett gäng liggande i källaren. (vs2400 2013-12-08 Hemma)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 8 Nove Dieci
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Ett riktigt fåtöljvin. Sitter hur gott som helst. Känns lite stramare, renare och lättare/elegantare än sin föregångare. Fortfarande dock iklädd sin Napa-rock. Det här charmar sönder oss rakt upp och ned. Verkar som vi inte kan få nog av redig CabFranc. Beställer fler omgående! (vs2400 2013-12-07 Hemma)
  2010 - Zidarich - Venezia Giulia IGT - Prulke - Sauvignon Blanc
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Dricks under ett par kvällar. Uppskattar den faktiskt mest under första kvällen. Ger den redigt med luft och får på så sätt bort den lilla orenhet som dyker upp direkt i glaset. Därefter bara vita blommor, sommaröl, aprikoser...skitskön att nosa på. Lika fin i munnen. Bra syror, fina frukt och sköna vita skaltanniner. Presterar bäst runt 15-16 grader. Andra kvällen har doften tappat lite av sin charm och skönhet. Smakmässigt är det fortfarande prestation på hög Sturköbarsnivå. Det här är gott. Det här är speciellt. Det här är lite eget. Känns absolut inte som någon långliggare. (vs2400 2013-12-05 Hemma)
  2011 - Simon Maye - Syrah - Vieilles Vignes
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Hur ofta äras man sådant här? Ytterst sällsynt, grejerna är i princip omöjliga att få tag på. Varit på plats (Chamoson) några gånger och man får då köpa loss en flaska av deras legendariska Syrah VV. Men när det dyker upp 3 st 2011 utanför Sturköbaren (bra jobbat Fredrik) är det bara att hämta öppnaren. Rakt ner i karaffen och det känns på en gång att det blir en bra Syrah-kväll. Allt vad man vill ha (kött/bacon/blommor/mineraler - granit - /tryck och tyngd) finns här. Vansinnigt gott. Löjlig potential. I Syrah-världen vet jag faktiskt inte vad detta kan liknas vid. Trots ungdomen är det balanserat, redigt klunkbart, sanslöst gott. Vad detta kommer att resulera i om 8-10 år...storhet! (vs2400 2013-11-30 Hemma)
  2008 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC - Les Poyeux
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Inte mycket för det där med årets...toppar, bottnar osv. Men det här är svårt att sopa bort från minnesbanken (lambertz). Det här går som ett spjut/spett/pil rakt in i vin-själen. Det här är bra nu...braaa...men...ser man ett gäng år framåt (vilket ingår i läran när man har en 08:a i glaset) växer en storhet av monumentala slag upp framför oss. Det här är ett embryo...ett frö...en början på ett storslaget äventyr. Så jävla glad att vi lärt känna varandra...lite grann! (vs2400 2013-11-29 Hemma)
  2001 - Bressan - Venezia Giulia IGT - Ego - Schioppetino
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Lugn och fin...knappast politiskt korrekt att dricka Bressan, men vill ni komma hit och kasta gatsten...välkomna.
Som tidigare flaskor vi druckit av Ego, där finns något som förbryllar...den här gången är det ingen idé att blanda in Ego vid matbordet, utan här får Ego fritt spelrum. Otroligt imponerande sett till ålder. Här finns fortfarande kraft och frukt för många års ryggläge. Dessutom ganska mycket sötma. Att den framträder beror till viss del av att tanninerna inte tar för sig...frånvarande helt enkelt. Doftmässigt bjuds vi på klockren Bdx med en redig dos malört...kan inte bli mer Bressan. Styrkor...gott...Bressan...ruggigt personligt. Brister...sötman.
(vs2400 2013-11-28 Hemma)
  2010 - Bartolo Mascarello - Langhe Nebbiolo DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sådärja...ribban för Piemonte-Nebbiolo-2010 är lagd. Eller som det står på etiketten...Nebiolo. Aldrig sett det tidigare. Över till väsentligheterna...för detta är ett väsentligt vin. Ett vackert vin...elegant...sirligt...rent...personligt...kvinnligt. Det sista vet jag retar upp lite folk, men här finns definitivt något dansöst som man bara hittar i vissa vin. Löjligt bra och man vill bara klunkaklunkklunka...Potential...absolut, men våra ryker inom 3 år. (vs2400 2013-11-27 Hemma)
  2006 - Marie-Courtin - Efflorescence
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Som hyllning till vår blind höna Agda. Hon är värd lite schysst bubbel. För det här är trevliga grejer på ren Pinot Noir. Märks om inte annat på färgen. På studs får vi belöning i form av lite trevlig nougat, trevliga äpplen, bra syror, trevlig längd och bra mousse. Sitter fint helt enkelt. Och som hyllning till Agda...klockrent! (vs2400 2013-11-23 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning