Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 601 till 620 av 2551
Vin
  2009 - Patrick Jasmin - Côte Rôtie AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Blint hamnar jag någonstans i Blaufränkischland...det är det lilla gröna stråket, det lite knutna och vinets tanninstruktur som får mig att dra till Österrike. Men det är alltså en Côte-Rôtie från favoriten Jasmin som busar i glaset. Deras grejer ska inte tutas innan de passerat 7-8 års ålder. Det är ingen idé, de känns struliga, knutna och väldigt otypiska innan dess. Med den vetskapen i ryggen är man ju fullständigt puckad som ändå nyper en flaska...kan inte skylla på annat än nyfikenheten. När vi njöt Gonon's 10:a igår kändes det nödvändigt att ha ett jämförande objekt i glaset bredvid. Gonon - Jasmin...3-0. Men om de där åren...då tror jag Jasmin kommit ikapp. (vs2400 2013-11-23 Hemma)
  2010 - Philippe Alliet - Chinon AOC - L'Huisserie
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Vi fortsätter att njuta CabFranc på Sturköbaren. Alliet är en gammal favorit som vi på nytt upptäckt genom tyska vinkanaler. L'Huisserie är ett vingårdsvin som vilar på rediga kalklager...och det känns i form att renhet, mineraler och spänstiga syror. Den där sköna isblåa känslan dyker upp, men här med klara inslag av grönt. Inte kartigt grönt utan snarare en skön varm vårgrönska. Men det som är fascinerande med den här flaskan är renheten och den studsiga energin. Knastertorrt och läskande. Inga hårda tanniner som CabFranc ibland envisas med, de är snarare stöttande och framtidsbyggande. Vill nog ändå dricka upp återstående flaskor inom 3-4 år. (vs2400 2013-11-23 Hemma)
  2010 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Stilig...reslig...intresse för ursprung. Låter nästan som inledningen till en kontaktannons. Och är man ute efter en stringent Syrah som osar klass och terroir är det svårt att hitta något bättre än det här. Fullständigt charmar sönder oss i form av klockrena blommor och studsig ung frukt. Men det är inte bara charm och bus som bygger denna skapelse...här finns mängder med struktur och seriösitet. Syror, bedårande frukt, och intrikata tanniner. Skitbra redan nu, men låt oss återses om 7-8 år. (vs2400 2013-11-22 Hemma)
  2007 - Mas de Boislauzon - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Oj...nu är man helt vilse i Cdp-land...har jag uppskattat sådant här? Varför har jag köpt sådant här? Vem tycker om sådant här? Det känns som betong i käften...tungt... Det här är bara helt trist fel. Tvärbort. Det må finnas hur mycket frukt som helst...men...när syror, spänst, pigghet och drickbarhet saknas...rakt ner i diket. Varför finns det här i källaren? Vem har lurat mig...tyvärr ingen att skylla på... (vs2400 2013-11-21 Hemma)
  2002 - Albert Morot - Beaune Premier Cru AOC - Toussant
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Tupprester kräva dessa drycker...som alla greppar finns det gott om godsaker kvar i grytan efter gårdagens tupp-bonanza...och till det måste vi har något gott att dricka. Varför inte en liten Morot...god men ack så sockrad. Kan inte blunda för det. Konstig koncentration, likaså konstig eftersmak. Socker. Synd. Morot behöver inte gå den 'genvägen'. Material och kunskap finns. Återkoppla, ta tag, gör rätt. Ni kan! (vs2400 2013-11-16 Hemma)
  2010 - Foradori - Vigneti delle Dolomiti IGT - Nosiola - Fontanasanta
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Skalmacererat och amforajäst. Med de ingångsparametrarna gäller det att ge vinet tid. Tog ett litet glas igårkväll, vilket gjort Fontanasanta bra mycket mer tillgänglig direkt från start kväll två. Doftar fantastiskt härligt. Fin sommarhumle, vita blomster, mineraler...i munnen bjuds vi på en kaskad av välbalanserade syror, ännu fler mineraler, mjuk fyllighet och de lite småbeska kaxiga tanniner. När den här typen av vin kommer i denna skepnad är jag med fullt ut. Det här är elegant och oerhört fascinerande. Skitgott. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  1996 - Borgogno - Barolo DOCG - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Så ska en mogen Barolo te sig...bra lyft i doft, klockrena mogna traditionella Nebbiolo-markörer, självklara syror, fortsatt bra tryck i frukten och begynnande mjuknande tanniner. Sitter klockrent till tupparna. Tror inte den här Barolon kommer att växa...på topp här och nu. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2008 - Domaine Ponsot - Chambolle-Musigny Premier Cru AOC - Les Charmes
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Slank ung Bourgogne är gott. Egentligen vansinne att knäppa en Charmes så här tidigt i dess livscykel. Borde antagligen ligga till sig minst 5 år...men men men, bjuds det på sådana här godsaker tackar man inte nej. För gott är det...skön renhet, inga störande fat, röd frukt, klingande syror och fina mineraler. Det här är rätt och slätt jävligt gott. Men som sagt...sådana här rackare ska drickas mogna...om 5-10 år alltså. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2010 - Derain - Mercurey AOC - La Plante Chassey
(France - Bourgogne - Côte Chalonnaise Info)
Visa mer information
  Den här naturliga lättsamma Bourgognen klockar in på...11,5%...11,5%. Och förmedlar ändå sådana sköna vinkickar. Sagolikt rent, oerhört lätt, knastertorrt, lättdrucket, svårspottat...helt enkelt skitgott. Att komma tillbaka till det här efter maten är en rensande upplevelse...men som sagt...11,5%. Riktig glädjespridare. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  1999 - Patrick Javillier - Mersault Premier Cru AOC - Les Charmes
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Dricker man röd Charmes måste man naturligtvis också sänka en vit Charmes. Och en mogen sådan. Inte utan en viss nervositet man rycker korken...klockren kvalitet på den...inte ett tecken på oxidation...tack!
Smörighet, nötighet, fyllig, fortfarande fina syror, skön längd...mogen och klar. På topp. Drickes nu. Drickes till en krämig jordärtskocksoppa. Klockrent.
(vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2002 - Domaine Cachat-Ocquidant - Aloxe-Corton Premier Cru AOC - Les Maréchaudes
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Vad dricker man till tupp...Bourgogne naturligtvis...och mogen sådan. Den här Aloxe'n är just en mogen sådan. Spelar definitivt i den lättare skolan, men med sina år på rygg och några timmar i karaff sitter det här 'enkla' vinet klockrent till födan. Skitskoj att det går att köpa färdiglagrade grejer. Inget stort, men tillräckligt gott för att sprida glädje i glasen. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  1999 - Domaine Cachat-Ocquidant - Corton AOC - Clos des Vergennes - Monopole
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Kvällens huvudnummer serveras ur magnum. Timmarna i karaff har gjort vinet redigt gott. Det här är mörkare och fylligare. Ännu bättre till maten än lillebror. Skoj med mogen Bourgogne som levererar. Balans och harmoni tillsammans med tupparna. Gott! (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2012 - Bernd Kreis in Stuttgart - Cabernet Franc - rou-rou-rouge
(Deutschland - Württemberg Info)
Visa mer information
  Gott. Riktigt busgott. Klockrent charmigt och vansinnigt lättdrucket CabFranc-vin från...Württemberg. Inte nog med att Kreis har en vinbutik av toppklass...han gör dessutom vin...och som han gör det. Inget stort men fan vad gott. Ännu bättre dagen efter. Mer harmoniskt, än mer läskande. Skitbusigt och charmigt. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2009 - Keller - Westhofener Kirchspiel - Riesling - Auslese
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  På tal om att nypa för unga viner...här är ett sådant exemplar. Potentialen fullständigt bubblar i glaset. Vansinngt gott (om än väl sött) redan nu...men det som väntar om 5 år...snälla nån sicket vin som kommer att exponeras.
I dagsläget är det en kompakt sötmavägg som möter oss...syrorna finns där (de lockas fram med en tvärläcker liten rabarberpaj så här på höstkanten), längd och fyllighet går inte att gnälla på...gott nu, men satan vilket vin det här kommer att transformeras till den kommande åren...
(vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2011 - George Descombes - Régnié AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Gick inte att hålla mig...efter tupp-slakt behövs något karaktärsfullt, svalt, rent och småkaxigt att släcka strupen med. Ögonen faller på en klass-Gamay från Descombes...hans Régnié får sätta livet till.
Och här finns allt man hoppas på...granit, frisk röd frukt, ryggrad, bra tanninstruktur, lätt men ändå redig och det viktigaste av allt...läskande. Det här är inte svårt att klunka...så det gäller att sluta när det är som godast. När flaskan är till hälften tömd åker den in i kylen.
Att ge Régnié ett dygn i kylen gör den bara bättre...allt vi hittade dagen innan finns kvar men allt känns mer balanserat och lite lagom utvecklat. Inte samma pang-på-charm som Brouilly VV från samma herre, det här är gjort för att charma sönder oss om några år istället. Återkommer till Régnié om 2-3 år.
(vs2400 2013-11-14 Hemma)
  2007 - Cerbaiona - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Oj...det här är redigt gott. Bra tryck rakt igenom hela flaskan. Inget som svajar. Sanslöst fin frukt. Ska man gnälla aningen så får det bli att det finns lite väl varma stråk på sina ställen. Men det randanärkningar. Här finns elegans, bra syror som gömmer sig under frukten, mooogna tanniner, törstsläckande...allt levererat med en härlig längd. Mini-Brunello från varm årgång...absolut att det känns, men Cerbaiona vet hur man hanterar grejerna. En flaska kvar...den kommer att ryka inom 2-3 år. (vs2400 2013-11-14 Hemma)
  2008 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ännu en trygg kram på Sturköbaren. Men ack så slank den här versionen är...nästan anorektisk faktisk. Initialt är det dock friskheten och charmen som golvar oss. Men efter ett par glas säger munnen ifrån. Det är lite väl tunt på sina ställen. Vill faktiskt ha lite mer fyllighet (kurvor) i mina Sangiovese. Går aldrig så långt att rönnbärs-rädslan dyker upp. Men min enda kvarvarande 08:a ryker inom ett år. (vs2400 2013-11-13 Hemma)
  2011 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Det här är en trygg famn att återvända till. Här vet man vad man får. Här finns det man önskar efter en regnig dag ute i trädgården. En välbalanserad (syror och sötma) Frappato är välkomnande och intresseväckande. Det är trevligt att följa vinet från c:a 12 grader upp till dryga 20. Från att svalka och läska, till att bli väl sött när temperaturen kryper uppåt. Här känner man att Frappato har en rejäl dos sötma. Occhipinti vet exakt hur den ska tämjas...med friska syror. Vid rätt temperatur (14-15 grader) är det himmelskt gott. Fixar utan problem en redigt stinn tzatsiki. Inte många viner som mäktar den matchen. Känns skönt att Occhipinti-hyllan är välfylld. Drickes under de kommande 2-3 åren. (vs2400 2013-11-10 Hemma)
  2007 - Schäfer-Fröhlich - Bockenauer Im Felseneck - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Vad vore vinlivet utan Riesling...jävligt tomt. Och vad vore Riesling-livet utan Felseneck...precis lika tomt. Här finns allt man vill ha...mineraler, citrus, klingande rena rensande syror, precis lagom längd...knastrande knäckande gott. Och lika knastrande torrt.
När vi drog korken igår blev jag redigt orolig...genomdränkt. Här finns en gnagande oro inför framtiden. Vågar helt enkelt inte att ligga på de för länge. Nu var det absolut ingen fara med den här flaskan, men det finns ett underliggande tyskt kork-problem. Tidigare satt de stenhårt i halsen och nu med de rediga GG-flaskorna känns det som att läckage faktiskt kan bli ett framtida elände. Bortsett från det är Felseneck bedårande bra. Kvalitetsmässigt finns det inget som tyder på att vinet ska vika ner sig de kommande fem åren...men korken...samtidigt kommer jag inte lagra de speciellt mycket längre...de är bara för goda att dricka. Vad vore vinlivet utan en Felseneck-Riesling med stor regelbundhet...
(vs2400 2013-11-09 Hemma)
  2008 - Domaine Gauby - Côtes du Roussillon-Villages AOC - Muntada
(France - Languedoc-Roussillon - Roussillon Info)
Visa mer information
  Lika delar Grenache och Carignan, till det lite småskvättar av Syrah och Mourvèdre...se där, receptet för en blåsvalkande Muntada från mäster Gauby. Ingen av de ingående komponenterna sticker ut vare sig i doft eller smak, utan här snackar vi integrerad helhet. Hela skapelsen hänger ihop på ett mästerligt sätt. Renhet, den där isblåa fräschören, elegans och finess. Fullständigt knäckande vackert vin. Vi tuggar nystyckad välhängd Holmsjökossa som serveras med lite rösti...fungerar precis enligt plan. Rensar så det bara skriker. Det här är ännu ett stort vin på Sturköbaren...synd bara att prislappen är väl hög samt att detta var enda flaskan...tack Ulrik! (vs2400 2013-11-09 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning