Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 701 till 720 av 2551
Vin
  2009 - Château la Cabanne - Pomerol AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Zoega har sin Skånerost och nu har vi konstaterat att Pomerol har sitt eget Cabanne-rosteri. Där Zoega vet precis hur vi vill ha vårt morgonkaffe, där träffar Cabanne precis lika fel när det gäller vårt vinlustcentra. Det här har inget med vin att göra. Rostade fat har inget här att göra. Bort med skiten. Retur till SB på studs. Inte ens geniala Twilley räddar skiten! (vs2400 2013-08-23)
  2010 - Wittmann - Westhofener Morstein - Riesling - Grosses Gewächs
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Här var det redigt Rieslingtryck med skönt terroir-avtryck i glaset. Kryddigt, fylligt, syrarikt, långt, kanske inte direkt elegant, mångfacetterat, fascinerande, relativt koncentrerat och uttrycksfullt. Det här är gott att suga på. Hänger med under tre kvällar. Mer eller mindre identiska intryck kväll ett och två. Kväll tre återstår.
Enda invändningen...förvånansvärt utvecklat i färgen för en 2010. Viss utveckling även i smaken. Kvarvarande flaskor kommer vi att avsluta inom de närmaste 3-5 åren.
Kväll tre presterar Morstein kanske allra bäst. Ännu mer av de egenskaper om framträtt tidigare. Oron avseende vinets hittilldags utveckling känns numera som bortblåst. Inget att oroa sig för, men vi kommer ändå att knäcka resterande buteljer inom 3-5 år...så det så!
(vs2400 2013-08-22 Hemma)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Langhe Nebbiolo DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Betänksam. Den här Nebbiolon trillar inte ner i mitt lustcentrum. Påminner en aning om Burlottos 2009-Barolo-snedsteg som tyvärr konstaterats vid två tillfällen. Här finns de alltför söta jordgubbsvibbarna, syrakicken är inte den man vill ha, framförallt finns här väl mycket av Södra Rhône-tyngd som inte hör hemma på denna sidan Alperna. Dessutom finns där en känsla av värmestress i slutet av smaken. Faktiskt det första snedsteg som vi upplevt av Rinaldi. Hälften av innehållet återstår, testas av ikväll.
Tyvärr är intrycken samstämmiga dag 2. Extremt varma år platsar inte på Sturköbaren.
(vs2400 2013-08-21 Hemma)
  2010 - St Anthony - Niersteiner Orbel - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Ibland slås man omkull av oväntade vinkickar. Vinet är i sig riktigt bra, om än kanske aningen fruktmoget. Egentligen finns grejerna på plats, men fyllighet och kraft är aningen för mycket för min spinkiga lekamen. Helt ok vin som sagt, men det är matchningen till den hängmörade entrecôten som sparkar undan benen fullständigt.
Vi äter en kanonmåltid på Rutz i Berlin och kronan på verket är den löjligt goda köttbiten. Så len, så smakrik, så genialt enkelt. Serveras endast med lite bönor. Rent, snyggt och överjävligt gott. Och till det vill man servera två vita viner...va fan undrar jag, men ok...låt gå! Det ena är en vit skalmacererad Priorato som funkar ok, men är absolut inget att lägga på minnet. Men det är definitivt Orbel. Fullständigt knäckande att en fullständigt oväntad och overklig matchning som det här lyfter både vin och mat till redig nivå. Syrorna vaknar till, fantastisk fyllighet, enorm längd...elegant och bärande. Det är de här oväntade mötena och ögonöppnarna man verkligen behöver. Snabbt ner på marknivå...ta inget för givet...det finns alltid ofantligt mycket mer att lära sig...ödmjukhet!
Och jag som ibland gnäller på att det är svårt att fixa föda till de tyska Riesling-godsakerna...käftsmäll minst sagt.
(vs2400 2013-08-16 Rutz i Berlin)
  2008 - Francois Chidaine - Montlouis sur Loire AOC - Les Choisilles
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  En Chenin Blanc någonstans i gränslandet mellan ungdom och relativ mognad. Trevlig mogen gulfrukt, lite honung och en och annan stenbit är vad nosen erbjuds. Trevlig och småkomplex. Svår att slita sig ifrån. Mer djup dag ett än andra dagen. Förvånar lite. Likadant blir resultatet för munnen. Mer kickar dag ett där jag tycker att syrorna är mer djuplodande och intressanta. Dagen efter är det definitivt fylligare och bredare. Fascineras av att Choisilles visar upp ett helt annat ansikte än Vouvray-kompisen Argiles. Olika årgångar i och för sig, men uttrycket är helt annorlunda. Varken bättre eller sämre...bara annorlunda. Skoj att testat. Låter kvarvarande ligga till sig. Kommer de bara må bra av. (vs2400 2013-08-10 Hemma)
  2009 - Château Cos Labory - Saint Estèphe AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  När SB har plockat på sig för mycket prylar då blir det bdx-rea...och en Saint Estèphe från ett varmt år som 2009 känns som något man kan fundera på. Kinkiga i vanliga fall men här finns inget besvärande, utan snarare charm och drickglädje...helt enkelt sketabra. Blint hade jag ramlat rakt ner i Napa-diket...och i min värld är det ett ruggigt bra betyg. Bra lyft i syrorna, klockren...ren frukt...hittar inget gnäll. FV-funktionellt till den grillade ton-fisken. Löjligt god innan och efter. Gott nu och kommer självklart att växla upp! (vs2400 2013-08-09 Hemma)
  2009 - Château Haut-Marbuzet - Saint Estèphe AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  En lite ruffigare och mer karaktärsfull Saint Estèphe. Känns mer äkta och mer frustrerad. Vill visa varifrån jag kommer. Mer dialekt. I en annan årgång har jag ingen aning om var detta tar vägen. 2009 funkar det. Grejerna finns på plats...bra tanniner...syrorna ligger där och väntar på att ta plats...glöm det där med nymodighet och elegans. Här gäller snarare uppkavlade rustika rutiga skjortor. Mer lagringskrävande. Köper ett par till som får försvinna in i gömmorna... (vs2400 2013-08-09 Hemma)
  2010 - Domaine Leon Barral - Faugères AOC - Jadis
(France - Languedoc-Roussillon - Languedoc Info)
Visa mer information
  Nej lillebror Jadis, det här funkar tyvärr inte...hur gärna jag än vill.
Doften är volatil, lite målartjosan och framför torkade frukter. Känns tung säger näsan. Och tyvärr befäst intrycken i munnen...det finns en baktunghet som jag inte uppskattar...dyker upp på slutet och drar ner vinet i insjödyn. Jag kan leta efter förmildrande egenskaper, men det tydligaste omdömet är att drygt hälften av flaskan blir kvar på bordet...värre än så blir det inte på Sturköbaren.
Vi häller upp ett glas till bananflugorna...som inte heller gick igång på grejerna...redigt illa.
(vs2400 2013-08-07 Hemma)
  2011 - Francois Chidaine - Vouvray AOC - Les Argiles
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Så här vill jag ha min unga torra Vouvray...klingande syror, ett mellanting mellan gul och grön frukt, härlig renhet, bra spänst och redigt uppfriskande. Det här är precis så bra som jag hoppades att Chidaine skulle leverera. Klockrent hantverk som borde finnas i varje källare. Drickes purung eller så väntar man de stipulerade 8-10 för en mer komplex vinupplevelse. (vs2400 2013-08-07 Hemma)
  2011 - Lamoresca - Sicilia IGT - Nerocapitano
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Lättsam och charmig bagatell. Lite lätt jordgubbs/körsbärs-attack, men helt utan Occhipintis patenterade syra-lyft.
Inget fel, men heller inget att jaga skiten ur sig för...
(vs2400 2013-08-03 Hos Ingvar)
  2011 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Här finns Occhipintis rysligt grymma syra-lyft. Klockrent hantverk och en skön kalkklippa att odla Frappato på. Då blir resultatet så här imponerande bra. Minst lika bra som tidigare årgång. Lika ren, lika spänstig, lika charmig, lika fullständigt avväpnande. Tur man har ett 6-pack liggande i cph... (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2005 - Domaine de Bellivière - Coteaux du Loir AOC - Vieilles Vignes Éparses
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  CB kan vara lurigt att plocka ur källaren. Vet aldrig riktigt var någonstans de befinner sig på mognadskurvan. Éparses befinner sig tacksamt på bra höjd på kurvan. Kan finnas mer att plocka ur vinet (den lilla sötman tyder på det), men det kan likaså vara att resan nedåt precis påbörjats (vill nog ha lite mer syror). Oavsett skitgod. Krita i massor för nosen att leka med, gott om mogen gul frukt och en och annan honungssked. Smakmässigt finns här bra djup, intresseväckande, kontemplativt och redigt intressant. Skulle vilja ha några till liggandes. Intresserad av vad som händer med detta... (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2003 - Rojac - Malvazija
(Slovenija - Primorska - Slovenska Istra Info)
Visa mer information
  Linement, lite insjunkna fat och anonym frukt för näsan. I munnen finns lite fattanniner, en viss mjuk oljighet och ett relativt utvecklat uttryck. Småspännande men egentligen inget som lämnar ett längre avtryck. Dock imponerande att grejerna har hängt ihop i tio år. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2000 - Radikon - Venezia Giulia IGT - Fuori dal Tempo - Sauvignon Blanc
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Här snackar vi redig vin-punk. Allt man läst om vinpunk är en stilla bris jämfört med detta. Det här är så långt ifrån konventionellt vinhantverk man kan tänka sig. Skruva till allt tre gånger och fortsätt av bara farten i fem till...då börjar vi närma oss Radikon...
Trots utseende och soja/buljong/ostbutik i doften, är smaken en klockren indikation på vilket enormt vin detta är. Fy fan vilken vinkick och upplevelse. Här skulle man vilja ha en flaska som var helt ok. Tyvärr har något hänt under de 10 år på flaskan. 35 dagar på skalen, 3 års körare på botti och 9 år på butelj innan vinet når marknaden. Och inget svavel. Borde nog låta några gram få slinka in i samband med buteljering. För här vill jag ägna tid...redigt med tid. Inte bara de 30 minuter som Fuori dal Tempo sken upp vin-tillvaron i lördags. Det finns för mycket kärlek och möda nedlagt här för att allt bara ska rassla förbi. Kostar en slant, men med tanke på den inblick vi trots allt fick är det värt varenda liten euro. Det här vill jag återkomma till. Snart!
(vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2004 - Edi Kante - Venezia Giulia IGT - Vitovska
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Ett vin med två ansikten. Rakt upp och ned är det snarast anonymt och väldigt blygt. Till den varmrökta laxen briljerar Vitovskan på ett häpnadsväckande sätt. Syrorna träder fram, rensar munnen och lyfter allt till härlig höjd. Imponerande att vi har en 2004 i glaset. Svårgissat. Tål många år till. Buteljeras i literflaska...Gott...Vill nog ha fler med tanke på det slutliga utfallet. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2004 - Sella - Bramaterra DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Här borde det blivit kvällsdopp. Klämde ur mig att om inte detta är en Barolo får jag pallra mig ner till stranden...
Men åtminstone rätt avseende druvsort.
Det här är skitbra. Stiligt, elegant, typiskt, rent, lagom utvecklat, klassiskt. Inga som helst snedsteg här, utan mer eller mindre komplett vin från ännu en intressant DOC i Piemontes utmarker.
(vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2006 - Hartmann Donà - Mitterberg IGT - Pinot Noir - Donà Rouge
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Bra tanniner, bra syror, redigt italienskt uttryck...borde inte detta vara en Nebba eller en Nerello...inte det nej. En Schiava upplandat med lite PN...se där...ännu en erfarenhet rikare. Och ännu ett område att undersöka vidare...tar det aldrig slut... (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2008 - Giulia Negri - Barolo DOCG - La Tartufaia
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ny bekantskap och en trevlig sådan. Visar upp hela spektrat man vill ha från ein Nebbiolo. Enda invändningen...kändes några år äldre än en 2008. Men oavsett...det här får vi hålla ögonen på i framtiden. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2009 - Olivier Guyot - Gevrey-Chambertin Premier Cru AOC - Les Champeaux
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Här finns hela paketer från ett kvalitativt läge i Gevrey från ett bra år. Bra tryck i frukten, mineralitet, fin fathantering, djup, höjd, energi, elegans...bra Bourgogne helt enkelt. Gott här och nu och naturligtvis ännu godare om 7-8 år. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det börjar bli trångt i toppen av årets finaste Nebbiolo-upplevelser. Och här är ännu en som tränger sig in bra högt upp. Klassvin...vansinnigt bra, återigen finns det både djup, intensitet, elegens, höjd...vi kan fortsätta och rabbla höjdaregenskaper...behövs egentlig bara att skriva att jag är glad att det finns några stycken i källaren och att jag är ledsen att det inte är fler. Den här 04:an har ett långt och hälsosamt liv framför sig. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning