Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 741 till 760 av 2551
Vin
  2008 - Meyer-Fonné - Riesling - Alsace Grand Cru AOC - Wineck-Schlossberg
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Ännu en 2008:a som visar upp hela sin klockrena repertoar av årgångens storhet. Stramhet, renhet, elegans, syror, mineraler, citrus, perfekt mogen frukt, längd...helt enkelt en stor Riesling. Fantastiskt att bli överraskad så här. Trodde definitivt att vi hade en mer känd hantverkare att göra. Överraskad också eftersom vi har en Alsace i glaset. Kändes mer tysk i sin skinande renhet. Och även överraskad gällande Wineck-Schlossberg, inte druckit något härifrån tidigare...nyfikenheten är väckt och jaktinstinkten påkopplad. Stort som sagt och med en bra framtid (lätt 5-6 år). Kickande gott! (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  2004 - Villa Cafaggio - Toscana IGT - Cortaccio
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Vad i hela friden är det här...den tjocka sörjan går helt enkelt inte att identifiera, än mindre att uppskatta. Ger inga som helst indikationer om druvsort eller ursprung. Varför gör man sån här skit...vem fan uppskattar sån här skit. Snälla italienare...ni kan ju om ni bara vill. (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  2010 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Så här vill jag ha min unga Barricadiero...lite fat, redigt med ung frukt, bra tryck, härligt sprallig, sköna tanniner, italiensak syror...trots sin tyngd och kraft finns här också en självklar lätthet och lekfullhet som charmar sönder mig. Och till det perfekt grillade köttet...harrejävlar vad fint. Drick någon flaska till under sommaren (till något redigt grillat) och spara resterande flaskor för konsumtion inom de kommande 5-6 åren. (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  2002 - Carl Loewen - Leiwener Laurentiuslay - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Ack...här ryker den sista flaskan av detta sköna elixir. Satan sicken Spätlese...med åren har den blivit allt torrare och därmed än trevligare. Kvällens flaska piskar skiten ur de flesta Mosel-flickor vi tutat de senaste åren. Hur spänstig som helst. Hur ren som helst. Färgen skriker ungdom trots sina 10+. Imponerande. Vi kör Laurentiuslay till en tropikinspirerad förrätt (mango, rökt lax...). Rökt lax...hmmm, men på Seychellerna var det rökt ton-fisk man fick istället.
Det gäller att hitta sina Mosel-hantverkare...när man hittar dom...då jävlar gäller det att plocka på sig! Laurentiuslay håller bra många år...om man hade haft några. Satan!
(vs2400 2013-07-11 Hemma)
  2011 - Pattes Loup - Chablis Premier Cru AOC - Butteaux
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Så här vill man ha sina Chablis...gul frukt, mängder med krita, lika mycket snäckskal och den där lilla sköna oljigheten som gör att munkänslan blir klockrent skön. Rena syror, fantastisk längd, spänstig elegans...sammantaget blir detta en av årets bättre vita vinkickar. Chardonnay är inte dumt. Skitgod redan nu och naturligtvis en lysande framtid. Man kan inte ha för mycket bra Chablis i källaren. (vs2400 2013-07-10 Hemma)
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Traditionell Barolo så det skriker om det. Naturligtvis lysande vinkick. Lagom utvecklad. Om än bara i början av sin livsbejande framtid. Näsan får sitt av blommor, målarfärg, mörk spänning och trevlig mineralitet. Elegant, men ändå lite småruffig. När Nebbiolo kommer i en sådan här kostym kan man inte göra annat än kapitulera. Fenocchio går från klarhet till klarhet och är på väg att bli en stapelvara på Sturköbaren. (vs2400 2013-07-06 Hemma)
  2006 - J-R Germanier - Syrah - Cayas Réserve
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Ter sig som en blandning mellan en bra norra Rhône-kille och en likaledes trevlig Barossa-Shiraz. Småcharmig, men med en lite småbitter attityd i slutändan. Bitterheten/beskan kommer antagligen från lite väl vårdslöst fat-arbete i källaren. Frukten är det som sagt vad inget fel på. Varmt allt som oftast i Valais. Den här killen kan med lätthet gotta till sig minst 5 år till. (vs2400 2013-07-05 Hemma)
  2005 - Domaine Gresser - Riesling - Alsace Grand Cru AOC - Kastelberg
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Skriker Alsace och Andlaus bästa läge...Kastelberg. Sten och citrus i klockren kombination. Redigt gott från utseende via doften till munnen. Bra spänstiga syror, fin längd på frukt/mineral-karaktären och lite lagom utvecklat. Finns fortfarande kraft för åtminstone 5 år. Kastelberg växer fram som ett av mina favoritlägen i Alsace. Har verkligen karaktär och personlighet. Behöver dock ett gäng år för att visa upp sitt rediga terroir-ansikte. Glad att det fortfarande finns Alsace-Rieslingar som överpresterar. (vs2400 2013-07-04 Hemma)
  2010 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Karaktärsfull minst sagt. Skön blandning av italienska och franska intryck. Syrorna är inget annat än italienska medan munkänsla och struktur pekar mer mot Frankrike. Ungefär som jag brukar tycka att Blaufränkisch ter sig. Det här bra redan nu, men kommer självklart att lugna ner sig och växa till sig de kommande 5-6 åren. Det är rent, friskt och rensande, men har ändå tillräckligt med frukt och struktur för att leverera redan här ikväll. Ikväll var vi lata matmässigt...bara en simpel sallad med lite gott och blandat...Moric kräver lite mer på faten för att växa ytterligare några snäpp. Det tar vi nästa gång. Och...ännu en 2010:a som har den där lilla extra växeln. (vs2400 2013-07-03 Hemma)
  2001 - Cavallotto - Barolo DOCG - Bricco Boschis Vigna San Giuseppe - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Varningssignaler i form av lite trött utseende och en kombination av brett/ostbutik/soja. Tack och lov finns räddningen i munnen. Bra tryck i frulkt och tanniner. Långt och redigt. Kanske inte elegant, men ack så gott. Lite skitig, men ändå full av personlighet och karaktär. Enligt Ulrik var en annan flaska totalt annorlunda, åtminstone doftmässigt. Tycker ändå att det här är en bra Barolo i gammaldags stil. Ska nog ändå drickas inom 1-2 år. (vs2400 2013-07-01 Hemma med Ulrik)
  2009 - Ridge - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Cruz Info)
Visa mer information
  En favorit i repris. Klipper in lte av vad vi skrev om 08:an i lördags. På egen hand briljerar Ridge med redig frukt, mjuka tanniner och tillfredsställande syror...naturligtvis med samtliga sköna Cab-attribut man kan tänka sig. Skitgott. Det roliga här är att till maten stramar grejerna upp sig ordentligt...syrorna träder fram mer markant, tanninerna kaxar till sig och frukten blir mer återhållsam. Och på faten ligger exakt samma föda som i lördags. Och precis som då funkar det förvånansvärt bra. Blir allt mer glatt överraskad över det som kommer USA. Ingen brådska att dunka ned det här...tål lätt 5-8 år. (vs2400 2013-07-01 Hemma med Ulrik)
  2005 - Domaine du Pegau - Châteauneuf-du-Pape AOC - Cuvée Laurence
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Sicken fantastisk skön doft. Går att fullständigt försvinna bort bland hallon, sötlakrits, malört och annat gott naturen bjuder. Svårt att släppa nosen från glaset. Blir enormt sugen på att få smaka på grejerna. Väl i munnen blir man lite mer betänksam...aningen tungt, kompakt, enorm koncentration, men samtidigt finns syrorna på lur långt i bakgrunden. Här vill man verkligen jobba med någon höstlig gryta för att skaka fram syrorna. Allt finns på plats, men grejerna är inte på rätt plats för tillfället. Tänk att få träffa Laurence över en gryta om sisådär 5 år. Då tror jag vi fått en flygtur av enorma mått. Ikväll får vi bara titta runt i planet. (vs2400 2013-07-01 Hemma med Ulrik)
  2006 - Poggio di Sotto - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Livet kan vara löjligt bra en sketen måndag på Sturköbaren. Finns det bara lite topp-Sangiovese i glasen ter sig tillvaron mer än angenäm. Nu är det ju inte vilken Sangiovese som helst som hälls, utan en av Montalcinos absoluta toppar...Poggio di Sottos tolkning av Brunello från 2006. Egentligen på tok för tidigt, men ibland är det nyttigt att se vad som döljs i flaskan.
Bara lystern i glaset är värd några slantar. Fullständigt bedårande. Doften är kanske det som imponerar minst ikväll...mer eller mindre bara saftig frukt. Men sicket lyft vinet har i munnen. Det bara sticker och sticker och sticker. Rakt upp. Och det fortsätter utan att mattas. Så lätt. Så jävla elegant. Så vansinnigt gott. Och det här är bara början på vinets utveckling. Vågar inte tänka på vilken belöning som väntar om 5 år...och om 10 år...och vår sista flaskan lär ryka om 12-13 år. Tills dess får man väl nypa några Rosso...
(vs2400 2013-07-01 Hemma med Ulrik)
  nv - Lilbert - Perle Blanc de Blancs
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Gott. Spänstigt. Rent. Lite grönt småäppligt.Och självklart härligt stenigt. Inget stort, men ack så fint rensande. Försöker råda bot på att det dricks för lite bubbel på Sturköbaren och med resultat som detta i glaset ska nog en och annat flaska ryka de kommande veckorna. Hälften njöts igår och tyckandet är detsamma idag. Lilbert är en liten favorit som gång efter annan imponerar. Ingen brådska med kvarvarande flaskor, tål garanterat 3-5 år till. (vs2400 2013-06-30 Hemma)
  2008 - Ridge - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Cruz Info)
Visa mer information
  Min kära fru experimenterar i köket. Koriander och mynta (bl a) i dressingen till kvällens sallad som serveras med en löjligt lättstekt (blåröd med andra ord) biff.
Koriander är ju inte direkt en vinvän...om man säger som så. Men för övrigt tycker jag en Cali-cab borde fixa matchen. Ridge är den som plockar upp handsken och visar varför Cali-cabs platsar på Sturköbaren. På egen hand briljerar Ridge med redig frukt, mjuka tanniner och tillfredsställande syror...naturligtvis med samtliga sköna Cab-attribut man kan tänka sig. Skitgott. Det roliga här är att till maten stramar grejerna upp sig ordentligt...syrorna träder fram mer markant, tanninerna kaxar till sig och frukten blir mer återhållsam. Blir allt mer glatt överraskad över det som kommer USA. Ingen brådska att dunka ned det här...tål lätt 5-8 år.
(vs2400 2013-06-29 Hemma)
  2008 - Thibault Liger-Belair - Gevrey-Chambertin AOC - Croix des Champs
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Ok...två lägen. Vi börjar till maten...hjortbiffar med Senorenpotatis och redigt med dijonsenapssås med rikliga nävar dragon...klockrent! Sitter precis så som vi vill...syrorna balanserar dijon-tjosan, de småkryddiga faten möter upp dragonen och fruktsötman möter upp lilla hjorten. Funkar hur fint som helst. Briljant födovin. Som klippt och skuret. Vi borde kanske stanna här...men se det kan jag inte. När måltiden är avslutad finns det ju fortfarande en tredjedels flaska kvar...ska den skickas ut? Knappast, och inte heller ska en Gevrey gå sås-döden till mötes. Och det är här bristerna dyker upp...lite grönt och absolut sockrat. Så här är ju oftast Bourgogne...inte många som inte nyttjar tillsatt socker. Onödigt anser jag. Ser inte heller någon vidare utveckling för det här. Finns några kvar...avsluta inom två år. (vs2400 2013-06-28 Hemma)
  2011 - A.J Adam - Dhron Hofberg - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  God sommar-Riesling. Trevlig välkomstdricka. Enda negativa jag reagerar på är den lilla svavelslöjan som stiger ur glaset. Dock inga problem att snurra bort. Annars är det pigg ung Riesling, sten, lättsam frukt och aningen sötma. Hänger ihop bra. Testade en Kabinett för ett gäng veckor sedan med ungefär samma resultat. Aningen mindre socker naturligtvis och det är väl det som gör att jag rasslar igång än mer på Kabinett-varianten. Ingen brådska att dricka dessa godingar från Adam. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2011 - Palacio de Fefiñanes - Albariño - 1583 - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Spänstig, druvig, ren, torr, härlig, rolig och lättsam njutning. Äntligen en spanjor som inte försöker imponera med muskler och kraft. Låt druvsort och ursprung tala...då kan det bli så bra som detta. Inga direkta märkvärdigheter, men fan vad gott. Perfekt sommardricka. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2006 - François Cotat - Sancerre AOC - La Grande Côte
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Sten är väl vad som dominerar och bäst beskriver den här Sancerren. Ger inte ifrån sig mycket doftmässigt och i munnen är det syror och mineralbeska som kickar in. Jag vet ju vad det är i glaset och är därför mer positiv än övriga vid bordet. Dock håller jag med om en lite störig % som dessutom dyker upp på ett mindre elegant sätt till förrätten. Rödbetornas sötma tacklar upp Cotat på läktaren här tyvärr. Men jag ska ge vinet ytterligare en möjlighet senare i veckan. Intrycket man får är att det är gjort för redigt lång lagring. Ultraklassisk i sin framtoning. Inget fjäsk någonstans...och sådant tycker ju jag om. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2000 - Louis Carillon - Puligny-Montrachet Premier Cru AOC - Les Champs Canet
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Fullständigt lyckorus. Det här var nämligen en råchansning att öppna. Tidigare flaskor har varit korkade eller allmänt helknasiga, men här trillar allt ner i rätt fack. Nötter, stenar, mogen gul frukt, komplexitet, en aning knäck...perfekt mogen. En ren fröjd att dricka. Balans och harmoni. Går inte att uppbringa någon endaste liten brist i det här glaset. Kontemplativ njutning. Så förbannad glad att utfallet blev så här! (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning