Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 761 till 780 av 2551
Vin
  2007 - Torres - Mas La Plana - Penedès D.O.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  FV har kommit på en bra beskrivning på vissa vintyper...funktionellt Och här är ett sådant. Bara det att jag skulle beskriva det som hyfsat funktionellt. Funkar hyfsat till den långsamt tillagade vildsvinssteken. Tittar man på vinet som sådant är det på tok för anonymt och...ja fan om det inte är lite fjolligt. Händer liksom ingenting inom en när man klunkar lite grann. Visst hittar vi cab-markörer, visst går det ner till maten...men nej, det här går tvärbort i min vinvärld. Visst kommer de här 07:orna att klara några år...vi får se vart de tar vägen. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2005 - Domaine Michel Lafarge - Volnay AOC
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Här var Bourgogne-butiken stängd. Egentligen stängd oavsett ursprung. Blint snurrade jag runt långt norrut och långt söderut i Italien. Piemonte eller Etna trodde jag vi hade i glaset. De torra tanninerna, utebliven frukt, italienska syror och knastriga mineraler fick mig att gå bort mig helt. Färgen är väl det enda som borde fått mig att ställa om kompassen. Här finns ingen PN-frukt, knappt några egenskaper som får mig på knä...idag går det här tvärbort. Återkommer senare i vecka till vinet. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2005 - Bruno Giacosa - Barolo DOCG - Falletto
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Här trillar varenda liten pollett ned. Vi snackar syror, vi snackar tanniner, vi snackar stenig frukt med rediga inslag av lakrits...vi snackar redig Barolo av klassisk stil av redigt god kvalitet. Vi snackar Serralunga och vi snackar Giacosa. Sanslöst gott. Redan nu. Och det här kommer lätt att hålla 10-20 år. Köper ett par på studs! (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2001 - Domaine Confuron-Cotetidot - Vosne-Romanée Premier Cru AOC - Les Suchots
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Kvällen fortsätter med ännu en fullträff. Blivit en och annan vinkick så här direkt efter midsommar. Så här vill jag ha mina Bourgogne. Magiskt mogen. Mörk frukt, blöt skogsmossa, även här finns stråk av lakrits, mineralitet, strukturerad komplexitet och lager på lager av fascination. Gott som fan.
Samtidigt som grejerna är mörka finns här ett upplysande lyft. Vinet lever i den övre delen av käften. Syrorna vibrerar trots 12 år sedan skörd. Håller lätt i 5-10 år. En kvar.
(vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2010 - Domaine du Vieux Télégraphe - Châteauneuf-du-Pape AOC - La Crau
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Ännu en storhet i kvällens parad av härliga vinkickar. För det här är lika gott som jag hoppades när jag planerade kvällen. Nyfiken att testa en stor CdP-10:a redan nu. Och skönt att belöningen trillade in i form av nyanserad doft och sprakande smak. Otroligt fint anlagd. Klassisk i sin framtoning. Helt torr...och det tackar vi för. Fascinerad av att grejerna redan är såpass tillgängliga. Allt sitter som man önskar. Det här kommer naturligtvis att växa till sig under de kommande 10-15 åren. Fler införskaffas. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2007 - Simon Maye - Païen
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Mogen gul frukt, lite arrak, lite svulstiga GV-vibbar och aningen störande fatbeska på slutet. Inte riktigt vad jag hoppats på. Oljig, men inte den där sköna steniga oljigheten som tidigare flaskor uppvisat. Letar efter fänkål, utan att hitta. Inget mer att hämta här. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2009 - Alice et Olivier de Moor - Chablis AOC - Bel Air et Clardy
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Trevlig Chardonnay som mer pekar på Côte de Beaune än Chablis. Som vanligt är det fatmarkörerna som retar mina sinnen. Vill ha mer renhet och tydlighet i min Chablis. Vinmässigt är det dock ett alldeles utmärkt glas vin. Bra syror, fin frukt...inget att gnälla på. Men jag och fat...Skulle vara roligt att titta till det här om 1-2 år. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2011 - Pattes Loup - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Här snackar vi sten. Här snackar vi syror. Testas över två dagar och det är inget snack om att allt levererar bättre dag två. Mer balans, mer mineraler, mer energi, mer spänst. Allt vad jag vill ha i en enkel Chablis finns här. Kanske saknas lite av den där 'blöta stenen'-känslan man ofta letar efter. Men renhet och briljans kompenserar den lilla bristen. En av de absolut bästa Chablis på by-nivå som dunkats ned på Sturköbaren. Längtar efter att knäppa en 1er Cru från Pattes Loup. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2009 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Äntligen har 2009:orna hittat formen. Det störiga är borta, faten är mer integrerade, den typiska kaxigheten (rödäppliga och körsbärsvresiga) och häftiga personligheten är åter på plats. Klockren till de grillade älgspetten. Inte mycket att kontemplera kring, utan ett ärligt vida att släcka törsten med. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2007 - Mount Eden Vineyards - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Clara Info)
Visa mer information
  Det andra vinet till älgspetten är en härlig Napa-cab. Valet faller på denna 07:a som formligen överväldigar oss med typiska Cab-attribut av amerikanskt snitt. Och bra sådana...här finns både stramhet och charm. Gott om järn och likaledes stuns i frukten. Potential, men går utmärkt att dricka nu. Och fullständigt fantastisk till köttbiten. När en amerikansk Cab ter sig så här blir man redigt glad. Det går att lägga pannan i veck och analysera, men det går precis lika bra och bara njuta. Enda lilla invändningen är att på egen hand kan det bli lite väl mycket...men till födan...sicket vin! (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2008 - Clos Puy Arnaud - Côtes de Castillon AOC
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Kvällens vin. Inget snack. Rent, stramt, elegant, ryggrad, men ändå alldeles klockrent drickbart. Inget motstånd. Klassiskt så det förslår. Gott till älgen , men förbannat gott även på egen hand. Riktigt rolig överraskning. Tål med lätthet 5-7 år på rygg. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2011 - Schäfer-Fröhlich - Bockenauer Im Felseneck - Riesling - Spätlese - GK
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Klockar in på endast 7,5%. Det här är ett lysande bevis på att vin inte behöver rassla till på uppemot 15%. Ok, sötma så det förslå kompenserar naturligtvis upp munkänslan. Men ändå...snacka om mycket innehåll...syror som bara fortsätter...fint hanterade Riesling-egenskaper...ingen päronsoda...perfekt balanserad trots sin ungdom. Naturligtvis på tok för tidigt, men ibland går det inte att hålla sig. Den här söta varianten på Felseneck vill man stöta på om 5-6 år. Kommer att te sig mer komplex och intressant. Som sagt...inget fel nu eftersom innehållet fullständigt överöser oss med ungdomlig charm. Satans gott! (vs2400 2013-06-21 Hemma)
  2011 - George Descombes - Morgon AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Vad är lite småkärvt...fullknôkad med granit...rediga körsbär...lite granbarr...ett stort jävla sommarsmil...och ett redigt välmående. Naturligtvis en råsimpel Morgon från hantverkare Descombes.
Om man inte är lagd för fjolliga rosé-prylar, är det här det perfekta vid-grillen-vinet. Redigt med stekos i ansiktet...redigt med sol i ansiktet...redigt med Morgon i käften.
Så kan en vanlig torsdagskväll på Sturköbaren te sig. Spara grejerna...förstår faktiskt inte varför. Dunkas med lätthet ner i struparna de kommande veckorna. Kommer aldrig att bli bättre...
(vs2400 2013-06-20 Hemma)
  2010 - Domaine Garon - Côte Rôtie AOC - Les Triotes
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Misshandel. Inget annat. Finns ju inget annat än ek, bränd sådan. Både i nosen och i munnen. Med stor sannolikhet har frukten varit i alldeles utmärkt form hela vägen fram till dess den hamnat i ekliggarna. Och den är här misshandeln har fortsatt och fortsatt hela vägen till buteljeringen. Besökte Garon på plats i höstas och konstaterade redan då att fathanteringen var väl häftig för min spinkiga smak. Får placera inköpet på hövlighetskontot.
Tyvärr är det i princip omöjligt att lyfta på fattäcket...beskt i munnen och mängder med brända kaffeassociationer i nosen. Det är väl ungefär det...
Côte Rôtie är inne i en identitetskris i mina ögon. Det finns ett gäng stabila hantverkare, men flertalet har yrat ner sig i fatträsket. Är dock ganska säker på att majoriteten kommer att hitta rätt i framtiden. Potentialen är enorm på de soldränkta sluttningarna. Men potentialen för den här flaskans innehåll...noll och inget. Ok, funkar som grillvin...men snacka om slöseri...
(vs2400 2013-06-20 Hemma)
  2006 - Querce Bettina - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ikväll är det lathet som gäller. Hämtpizza och redigt trevlig Sangiovese. Den här Rosso'n är hur pricksäker som helst till onyttigheterna på faten. Den syradrivna Sangiovesen skär med lätthet genom de välbehövliga feta ostdrivorna. Skönt med ett vin som bara levererar utan att behöva klura vad det är som levereras och hur det levereras. Sangiovese i traditionell klädsel är en av vinvärldens definitiva storheter. Tål några år till på rygg. (vs2400 2013-06-16 Hemma)
  2011 - George Descombes - Brouilly AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Oemotståndlig. Träffsäker. Ett jävla under av drickbarhet. Charmerande lösaktig. Löjligt gott med andra ord. Sällan upplevt att ett rött vin försvinner så snabbt. Men vi tvingade oss att spara hälften bara för att se vad som händer med lite luft. Och det blir om möjligt än godare. De initiala godistonerna är ersatta av knastrande granit och läskande körsbärsfrukt. Som sagt...löjligt gott. Tre flaskor kvar...de kommer att försvinna innan vi bläddrat fram till september. (vs2400 2013-06-15 Hemma)
  2009 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels - Riesling - Alte Reben
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Sluta nu...hur gott får Riesling vara...det här finns bara inte...löjligt bra.
Fortfarande finns aningen restsötma kvar, men det balanseras upp av den laserförsedda syran. Vi snackar spets...vi snackar rensare...vi snackar genomskärare...en som som Platini kunde slänga i väg med bindeln för ögonen.
Gillar Leitz grejer eftersom de leker i den lite lättare skolan...låg %, renhet och spänst. Nästan aldrig den där tyngden som många andra tyska topp-hantverkare ibland landar i när det nalkas GG. Påminner inte så lite om en gammal Alsace-favorit...Rolly-Gassmann. Har kanske inte det där djupet som krävs för att det ska bli redigt stort, men vi snackar direkthet och charm. Ett par flaskor kvar...vi får väl se hur länge de ligger och velar...
(vs2400 2013-06-15 Gbg)
  2008 - Lance Vineyard - Cabernet Sauvignon - Punch
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Dags för ännu en aussie att slaktas från Sturköbarens hyllor...men i det här fallet är det inte en sågning utan endast en nedräkning av saldot...som bara var 1. Och det kan vi lätt erkänna...borde ha varit minst 12 med tanke på kvaliteten. Om vi nu hade haft 12 flaskor av denna häftiga aussie-cab hade i haft just en av tolv lådor som producerades 2008...just det 12 jävla lådor var allt som Lance fick fram av Punch. Det här är inget annat än skitbra cab...vansinnigt bra sådan. Aldrig att vi hamnar i Europa, utan här är vi många tidzoner från vår komfortzon. Doften skriker aussie, medan smaken får oss direkt att peka med hela handen på Napa.
Skit sak samma för jag vill ha mer av detta. Tyvärr tväromöjligt. Köpt på plats för 30 månader sedan.
Ren frukt...inga störande fat...sötmogen i doften, men fullständigt torr i smaken...tanniner...finns antagligen men allt nedslipat för att behaga...men det blir aldrig tråkigt eller inställsamt. Av 144 producerade flaskor har vi slaktat en här ikväll...
(vs2400 2013-06-15 Gbg)
  2009 - Hudelot-Noellat - Chambolle-Musigny AOC
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Vildsvinsgryta på vitt vin och kryddad med bl a lite kanel. Den varianten har vi har haft sällskap av bra Bourgogne vid fler än ett tillfälle med redigt bra resultat. Så varför chansa. Fram med en gammal favorit som aldrig gjort oss besvikna. Inte ikväll heller. Fungerar precis som vi hoppats. Lättsam, mjuk, sirlig, snäll på ett positivt sätt, ger oss ett par extra tryck till maten. Fortsatt bra syror, bra frukt och mjuka tanniner. Inte stort, men förbannat bra och gott. Det ligger några flaskor kvar i källaren...ingen brådska...de kan skrota till sig 3-5 år utan problem. (vs2400 2013-06-14 Gbg)
  2007 - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 7 Otto Nove
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Här har det hänt grejer. Fruktbomben har transformerats.
Blivit bra mycket slankare. Inte alls lika Napa-lik som tidigare. Mer cassis och blyerts-toner. Absolut inte Bdx-lik, utan lever mer sitt eget liv med egen identitet. Trevlig och läskande god. Bara väldigt förvånad eftersom vi hade förberett föda som den förmodade Napa-lika frukten skulle gå igång på. Men ack vad vi bedrog oss...
Någon flaska kvar. Kommer få ligga till sig 1-2 år.
(vs2400 2013-06-13 Gbg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning