Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 801 till 820 av 2551
Vin
  2010 - Jean Foillard - Morgon AOC - Côte du Py
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Skoj att återknyta bekantskapen med Côte du Py...det var ett litet tag sedan. Flaskan får chansen att leverera två kvällar och det är inget snack om att Côte du Py spinner trevligast kväll två. Mer komplex, mer Bourgogne-lik, mer seriöst vin helt enkelt. Men se för guds skull till att temperaturen i glaset ej överstiger 15 grader. Två helt skilda väsen. Allt positivt som förmedlas gäller under 15. Över 15 tappar vinet spänst, syror och det är sötma och % som sprider sig i munnen.
På rätt sida temperaturmarkeringen är det försvinnande gott! Mår bra av att ligga till sig några år till.
(vs2400 2013-05-18 Hemma)
  1998 - Chateau Gruaud Larose - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Vi frossar i bearnaise för tillfället. Kladdigt gott och lagom syndigt. Till denna sköna sörja dansar en liten hjortfilé fram på fatet och då behövs struktur i glasen. Och vad kan uppvisa mer struktur och ryggrad än klassisk Bdx med mognad.
Redan när man drar korken blir man imponerad. Inget läckage trots drygt tio år i flaskan. Tyder på seriositet och stor kunskap. Och det speglar naturligtvis av sig i vinet. Klassiska Bdx-markörer...ceder, cassis, blyerts, järn och blod. Munnen får sitt av syror, lite avdankad frukt och bra tanniner. Ryggen blir med automatik rak och hakan åker fram i klassisk aristokratisk profil.
Gör sitt arbete med bravur under måltiden och är en härlig kompis i fåtöljen efteråt.
Gnäll...inget att spara eftersom frukten börjar vika ned sig. Vill nog ha aningen mer fruktstoppning än vad denna butelj erbjuder. Oavsett...det dricks för lite Bdx på Sturköbaren!
(vs2400 2013-05-18 Hemma)
  2010 - Occhipinti - Sicilia IGT - Il Frappato
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Finns det något positivt som inte redan sagt om Occhipinti och denna ljuvligt rena spänstigt spralliga Frappato...tror inte det.
Skit sak samma, men den som inte gillar detta...är inte riktigt redig i skallen. Tror inte att vinglädje kan beskrivas bättre än att tuta grejer som detta. Pur njutning! Ren glädje! Vinkick av format. Behöver inte vara så j-a märkvärdigt...fram med en Frappato...smacka ner korkskruven genom lacken...ta i lite...och drick i stora svalkande klunkar.
(vs2400 2013-05-17 Hemma)
  2007 - Domaine Mittnacht-Klack - Riesling - Alsace Grand Cru AOC - Schoenenbourg
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Avnjutes under tre kvällar. Klockren Alsace-Riesling med begynnande mognad. Mittnacht kör sina Rieslingar med lite restsötma och de behöver några år för att sockret ska transformeras. Den här Schoenenbourg är på väg att toppa och bereder redig njutning kvällarna tre. Exemplariska syror, bra balans, fin komplexitet...enda invändningen är att det är aningen kort. Absolut inte stort, men ett redigt hantverk. Schoenenbourg brukar karakteriseras av blodgrape...och visst finns det några gömda klyftor i det lilla mineralbeska slutet. Kvarvarande flaskor bör skickas i sig under de kommande 2-3 åren. (vs2400 2013-05-17 Hemma)
  2005 - Domaine Billaud-Simon - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Följer Montée de Tonnerre under 4 kvällar. Mest Chablislik sista kvällen. Knastertorr, stenig, sådär skönt stum som en Chablis kan vara och med begynnande mognad. Tidigare kvällar har doften varit väl flirtig, nästan yppig, aningen för fruktig men här och nu är är det mineraldrag som gäller. Saknar nog ändå lite syror. 2005 får väl anses vara väl varmt för att stordåd ska inträffa. Åtminstone på 1er Cru-nivå. Det ligger fortfarande en flaska och väntar i källaren och den ska nog skänkas på Sturköbaren inom 2-3 år. När Chablis är bra är Chablis förbannat gott...och det här är redig Chablis. (vs2400 2013-05-12 Hemma)
  2012 - Keller - Riesling - Trocken - Von der Fels
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Von der Fels = Sommar = Riesling-lycka. På något sätt känns det som att sommaren verkligen tar för sig när Atom-lådan dyker upp. Rakt in i kylen och sedan är det bara att rycka första korken efter ett par timmars svalkande. Och som 2012 tar för sig...sjunger...förlustar oss...rivstartar sommaren på ett klockrent sätt. Här finns allt som gårdagens georgiska skapelser saknade...syror...liv...energi...raffinerat kickande...det är bara så gott att tuta pigg råung Riesling. Visst finns där lite pärontjosan som irriterar, men det är lätt att bortse från när mineralerna dansar fram mellan tänderna.
Antagligen den mest mineralstinna Von der Fels som tuggats på Sturköbaren!
(vs2400 2013-05-11 Hemma)
  2010 - Cerbaiona - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Sangiovese av årgång 2010...sicka grejer! Här finns något att längta efter tills Brunello-prylarna dyker upp om några år...vi snackar syror...bra frukt...härligt djup...mogna tanniner...vi snackar helhet!
Vinet kostar en slant, men...när prestationen ligger på den här nivån bortser man lätt från sådan komplikationer. Njutning har sitt pris. Och det ska det ha...när det finns hantverkare som skickar in sin själ...sin personlighet...sin attityd, då betalar det sig med redig Sturkö-respekt. Vi tackar ödmjukt IV för leveranspaketen!
(vs2400 2013-05-11 Hemma)
  2010 - Château Poujeaux - Moulis AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Napa-drag i näsan...finns inte en chans att man befinner sig i Bdx-land...åtminstone säger nosen så...tack och lov måste man testa prylarna också...konstaterar att det smakar mer Bdx än vad det doftar. Mer rivigt...lite småruffigt...bra tanniner...men men men...det här måste vila ett gäng år, eller skicka på bearnaise och redig biff. (vs2400 2013-05-11 Hemma)
  2007 - Mastroberardino - Taurasi DOCG - Radici
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt tillgängligt. Och var finns de ruffiga Aglianico-tanninerna? De finns där...under den förvånansvärt snygga frukten. Det här är inget annat än redigt bra Taurasi. Snyggt, personligt, förfinat ruffigt...tror man moderniserat en aning sedan sist...har man smugit in några välslipade fat? Om man nu gjort det har man lyckats förfina och förbättra på ett raffinerat sätt.
Ovanligt lättdrucket för en Taurasi...
Och till maten...en enkel pasta med gorgonzola (knôkad med pinjenötter) sticker Radici upp några snäpp till.
Invändningar...% sticker igenom på sina ställen.
Fyllt på lagret eftersom det här är bra och personligt.
Potential...tio år lätt!
(vs2400 2013-05-08 Hemma)
  2010 - Giuseppe Rinaldi - Langhe Nebbiolo DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  För att vara en 'simpel' Langhe Nebbiolo måste man imponeras. Här finns något självklart, en renhet, ett självförtroende, en ärlighet...skitgott vin helt enkelt. Redan färgen varslar om storheten...vackert skimmer och fin lyster. En fin mix av röd frukt och mineralitet. Precis som man önskar. Fungerar självklart än bättre vid matbordet. Ärligt vin. Rent vin. Kommer att utvecklas positivt under 4-5 år...minst. (vs2400 2013-05-05 Hemma)
  2009 - Ridge - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Cruz Info)
Visa mer information
  Efter en klockren skärgårdstur med stopp på Utklippan som självklar höjdpunkt, känns det naturligt att årets grillpremiär inträffar just ikväll. Möra bitar av hjort står på menyn och suget efter redig Cali-Cab går inte att motstå. Och det funkar hur bra ihop som helst. Den här Cabernet-drickan trillar aldrig i fjollighetsfällan...precis när man tycker att vinet är aningen för snällt får man en örfil av tanniner och bra struktur. Här finns tillräckligt med ryggrad för att hålla intresset i liv under hela flaskan färd mot slut. Försvinnande gott helt enkelt. Blir aldrig jolmigt eller sött...bara redigt gott. (vs2400 2013-05-04 Hemma)
  2002 - Gerard Seguin - Gevrey-Chambertin Premier Cru AOC - Craipillot
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Här var det reduktivt/brett/ostbutik i nosen. Ingen räddning doftmässigt. Bara att lägga bort doftreferenserna. Allt visar på att vinet är kajko. Vi kastar oss över smakerna för att få bekräftelse...men se där går vi bet...inget stort, inget referensmaterial avseende Pinot...för sockrat...för åldrat...för ekat. Går det att rädda buteljen då...visst, släng fram lite sötade rostade rotsaker så kommer den här tveksamma Gevrey-härstammade Pinot hyfsat till sin rätt.

Avsluta eventuellt källarsaldo på de här prylarna.
(vs2400 2013-05-03 Hemma)
  2011 - Julian Haart - Piesporter Schubertslay - Riesling - Kabinett
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Ju fler sötade Rieslingar som slinker ned, desto fler borde vara Kabinett-klassade. Sådan är min resa känner jag. Vill ha det lättfotade, det spänstiga, det lite mindre söta, det lite mindre tunga...
Tidigare köpte jag allt som oftast Spätlese...ungefär samma prislapp som Kabinetten och med lite mer stoppning. Har inget emot Spätlese-grejerna, men Kabinetterna i rätt händer ger mer vinkickar just nu. Den här svavelosande Haart'en ger inte mycket hopp om nosen får föra talan, men doften är ju bara en parameter...tack och lov ska munnen också få sitt...
Och som det smackar till i käften...syror...aning sötma...friskhet...bra längd...mineralitet...det här är inget annat än fascinerande gott. Mer Kabinett i vinfolket!
(vs2400 2013-05-03 Hemma)
  2009 - Benoît Dorsaz - Humagne Rouge - Quintessence
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Bleckigt, lite spretigt, saknar syror...blir inte riktigt klok på den killen. Dessutom lite gröna drag, antagligen ganska mycket ung frukt...sammantaget blir det inga direkta kickar som går till historien. Ger vinet möjligheten att få sin chans att rättfärdiggöra sig själv under tre kvällar, men vinet tar faktiskt inte chansen. Just den här flaskan imponerar inte på mig...trist eftersom jag oftast rasslar i gång på Humagne Rouge. (vs2400 2013-05-03 Hemma)
  2010 - Vivier - Pinot Noir - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Positiv återblick. Mer mineraler än tidigare flaskor. Det känns som om vinet går åt rätt håll med lite tid på rygg. Frukten har fortfarande redig spänst. Skön rödblå blandning. Charm- och drickbarhetsfaktor är modell större. Är det något som saknas är det djup och komplexitet. De egenskaperna kommer aldrig att dyka upp. Svårt att sia om vad som händer om 3-5 år. Risken är uppenbar att de två kvarvarande buteljer ryker långt innan dess. (vs2400 2013-05-02 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Finess...elegans...renhet...dansant...allt detta parat med djup och precis kraft. Och klockrent typiskt. Går inte att gå vilse bland rosor, tjära, röd frukt, lite målarfärgstänk...smak är hur träffsäker som helst med briljant elegans, sköna tanniner och burgundisk frukt. Det här är en fullträff på alla sätt. Gott nu och i många år till. Frågan är bara om flaskorna räcker så värst många år...Fyller på medan det går. (vs2400 2013-04-30 Hos FB)
  2007 - Marcel Lapierre - Morgon AOC - Cuvée MMVII
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Vad dricker man till Ica och Maxi (egenhändigt uppfostrade kycklingar av värdparet)? Varför inte en kraftfull Lapierre. Fungerar kanon. Den naturliga syran stöttar den rödlätta (men ändå kraftfullt mogna) frukten. Innehållet försvinner på ett nafs. Det säger bara slurp i flaskan. Gudagott med lite salmiaksmaksatta mineraler. Trots total avsaknad av svavel finns här absolut inga krämpor, men tycker ända att eventuellt kvarvarande flaskor ska drickas inom kort. (vs2400 2013-04-30 Hos FB)
  2009 - Domaine Confuron-Cotetidot - Vosne-Romanée Premier Cru AOC - Les Suchots
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Mineralstinn och mogen djup frukt dominerar denna Les Suchots. Vansinnigt fin Pinot. Ruggigt ung, men ändå attraktiv och tillgänglig. Doften osar klass och elegans. Inget snack om att vi har högklassig Bourgogne i glaset. Blint hamnar man i Chambolle eller Vosne...kan inte vara något annat. Och med det djup och den finstämda koncentrationen måste det bara vara en redig hantverkare och läget måste bara minst 1er Cru. Det här är skitbra! Skulle vilja träffa på det här vinet om tio år... (vs2400 2013-04-30 Hos FB)
  2010 - Louis Jadot - Echézeaux AOC
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Pampigt att bli bjuden på lite Grand Cru en sketen tisdag...men ska Ica och Maxi njutas ska det naturligtvis finnas Grand Cru i glasen. Visst är det gott, men aningen för slipat för min vulgära smak. Jätteproffsigt men på något sätt ändå väl anonymt. Får storpisk av grannglaset med Les Suchot. (vs2400 2013-04-30 Hos FB)
  2008 - Nikolaihof - Riesling - Klausberg - Privat Reserve
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Redigt bra Riesling. Otroligt välbalanserad. Allt sitter som gjutet. Och med endast 12%. Nikolaihof fortsätter att imponera på mig. Topp-Riesling...inget snack! (vs2400 2013-04-30 Hos FB)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning