Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 821 till 840 av 2551
Vin
  nv - Krug - Grande Cuvée
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Bra start...minst sagt. Spretar kanske aningen initialt, men efter en kort stund sammanstrålar beståndsdelarna till en skön tripp. Gott...minst sagt! (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2010 - Etienne Sauzet - Puligny-Montrachet AOC
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Mineralig, ren, stram, elegant, bra syror. Allt pekar på en klockren högkvalitativ Chablis, men se där går vi fel. En ung Puligny visar det sig vara. Här finns gott om utrymme för god utveckling. Vit Bourgogne är gott när det kommer i den här skepnaden. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2008 - Leeuwin Estate - Chardonnay - Art Series
(Australia - Western Australia - Margaret River Info)
Visa mer information
  Kvällens första aussie-överraskning! Buteljerad med skruvkapsyl. Inga som helst tendenser av reduktion. Snarare pekar alla markörer mot Mersault. Lagom utvecklad, smör, nötter, fin fathantering, bra syror, skön längd och bra upplevelse i munnen.
Skoj att gotta sig med en ikoniserad Chardonnay från Margaret River.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Clarendon Hills - Shiraz - Astralis
(Australia - South Australia - McLaren Vale Info)
Visa mer information
  Doften skickar oss med en gång till Australien...mint-tonerna får oss instinktivt att direkt fundera på Shiraz. Inget vulgärt, utan på ett elegant och rent sätt. Här finns något klassiskt som lurar i glaset. Raffinerat och intrikat. Hur god som helst att sniffa på. Oavsett hur läcker doften är, är det i munnen vinet verkligen regerar. Det är moget varmt, men ändå svalt elegant. Det är klassiskt europeiskt (syrastrukturen), men ändå solmoget australienskt (den lilla sötman på slutet som kickar in). Det som ändå imponerar mest är det stora självförtroendet kombinerat med lågmäld ödmjukhet. Vittnar om stor kunskap att framställa godsaker som detta. Potential...absolut.
En ynnest att dricka!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2003 - Glaetzer - Shiraz - Amon-Ra
(Australia - South Australia - Barossa Valley Info)
Visa mer information
  Övertydlig aussie. Där Astralis uppvisar elegans faller tyvärr Amon-Ra platt på sin tyngd. Det enda som imponerar här är koncentrationen...nästan som att tugga kaffesump. Hittar inget som kickar igång min vin-nerv. Inte min vinstil. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2007 - I Vigneri - Etna DOC
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Sköna röda toner för nosen att plocka upp. Italienskt så det skriker om det. Väl i munnen konstaterar vi just det...italienskt...syror och tanniner får oss att snacka om Nebbiolo (kan det vara), Aglianico (inte tillräckligt mörkt), Sagrantino (inte tillräckligt våldsamma tanniner och inte heller tillräckligt mörkt/koncentrerat) och Nerello. Även den portugiskska ädelstenen Baga dyker upp för att snabbt försvinna. Det är italienskt och vi befinner oss på Etna...och det är gott. Tanninerna är lite väl häftiga att konfronteras med när det inte finns mat på bordet. Vill dricka det här till redig föda.
Potential...svårt att sia om. Tanninstrukturen borgar för framtiden, men räcker frukten? Oavsett ett härligt intressant vin att diskutera kring.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2008 - Le Piane - Boca DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Här var det blommor...förföriska sådana. Dessutom gott om röd frukt...och lite skönt stendamm. Redigt sniffarvin.
I munnen möts vi av italienska syror, likaledes italienska tanniner och en sval finstämd frukt. Det här är gott, det här är Nebbiolo, det här är Boca. Riktigt bra vin som funkar att tuta nu, men för större belöning bör man vänta 5-10 år. Mina 08:or kommer faktiskt att ryka inom 5 år. Vill ha mina alpviner innan de blir för rönnbärs-sirliga.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  1999 - Mastroberardino - Taurasi DOCG - Cento Trenti - Riserva
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  En lite murrigare italienare dyker upp i glaset. Skönt att inte behöva gissa eftersom jag plockat med mig denna jubileumsflaska. Kvällens fulaste etikett. Mycket mustascher på de äldre herrarna som hyllas på etiketten.
Vi lämnar det därhän och snackar om innehållet...här var det desto mörkare frukt...slånbär...murrigt...läder...söt piptobak. Doftar skitgott. Även här är det gott om tanniner, men mer mogna och mjukare sådana. Syror så det räcker, men de sticker inte ut på samma sätt som de tidigare italienarna. Döljs av den mer kompakt mörka och mogna frukten. Gott vin som tål att lagras ännu ett gäng år. Men samma sak här...kräver föda.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2002 - Ruinart
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Hamnar bredvid en överlägsen tävlande - Comtes. Alla hyllar Comtes med all rätt och den här stackaren faller snabbt i glömska...sicket öde för ett bra vin.
Kommer faktiskt inte ihåg hur det här djuret skötte sig i detalj eftersom konkurrenten var så överjävligt bra...ber om ursäkt för det Ruinart och Ulrik.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2002 - Taittinger - Comtes de Champagne
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Då var det klart! Årets bästa Champagne är konsumerad. Med råge. Satan vad bra. Redan lystern i glaset avslöjar att vi har något speciellt framför oss. Efter att snabbt slängt ner nosen i glasen bekräftas första intrycket...redigt jävla vin! Nougat, gudomligt fatarbete, kalk och krita om vartannat. Sicken doft. Och i munnen inget annat än en explosion av intryck. Svårt att sortera ut, eftersom det är helheten som imponerar. Naturligtvis purungt, men ändå sanslöst gott.
Tycker synd om Ruinart som hamnade bredvid det här över-djuret.
Blir inte lätt när man öppnar nästa flaska bubbel...snacka om ångest!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Yarra Yering - Cabernet Sauvignon - Dry Red Wine No1
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Ännu en aussie klädd i klassisk europeisk kostym. Det doftar Bdx (blyert, lagrad cassis, lite järn) och det smakar Bdx (bra lyft och rena syror, sköna lagrade tanniner och fortsatt bra tryck i frukten)...men med en liten sötma på slutet...precis som den tidigare Astralis.
Hur god som helst! Ingen fruktbomb på något sätt...tvärtom finstämd och elegant. Mer sådant här!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Kanonkop - Cabernet Sauvignon - Simonsberg-Stellenbosch Ward - Paul Sauer
(South Africa - Coastal Region - Stellenbosch Info)
Visa mer information
  Smaknotering utgår...pga av ursprung. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Château Pontet-Canet - Pauillac AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Knepig fas för den här rackaren. Mest bråkiga fat och tanniner.
Den här för tillfället oborstade Pauillacen behöver ytterligare ett gäng år på rygg innan man kan uttala sig om de inneboende kvaliteterna. Återkommer om tidigast 5 år.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2008 - Passopisciaro - Sicilia IGT - Franchetti
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Här var det kompakt...mer eller mindre kolsvart. Doftar som CdP...redigt solmogen sådan. I munnen är det koncentrerad söt frukt som fullständigt dominerar. Och oljig i sin struktur...glycerin. Tungt. Det här dricker man inte mycket av...
Någon frågar om det här är kvalitativt...och det kan man nog säga att det är...men är det gott?
Nog ett vin som plockar mängder med poäng i feta guide-böcker, men klunkabiliteten är definitivt noll.
Petit Verdot (60%) från Etna...
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2006 - Biondi-Santi - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Klassisk botti-lagrad Sangiovese. Lättsam och kraftfull. Elegant och imposant. Ren och fokuserad. Ung med fin framtid. Sangiovese är en stor druvsort. I rätt händer är Brunello ett magnifikt vin. Stort att få dricka en klassiker som detta. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2006 - Il Marroneto - Brunello di Montalcino DOCG - Madonna delle Grazie
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ännu en kille som hamnar vid sidan om övermäktigt motstånd. Att hamna bredvid ikonen Biondi-Santi på en provning är nästan att be om andrafiolen. Här finns inget av medtävlarens elegans, inte heller något av den bottilagrade känslan som Biondi lämnar efter sig. Här är det snarare kärva motsträviga tanniner som dominerar upplevelsen. Det händer liksom inget förutom tanninsmällen. Ingen aning vart detta tar vägen om 5 år... (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2001 - Poggio di Sotto - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ett vin...ett glas...kvällens absoluta höjdpunkt (konkurrensen var inte att leka med). Så skönt att vinet kom på egen hand. Inget som stör, utan endast denna gudagoda Sangiovese som gives chansen att skina på egen hand.

Renhet parat med fullständigt fokus. Finess och djup. Charm och enormt seriöst. Kontemplativ njutning. Botti-markörer. Det här är stort. Här finns inga bröst-toner, ingen koncentrerad frukt (däremot har den fantastiskt fokus och renhet)...inget som stör överhuvudtaget.
Vinet fullständigt gnistrar i glaset. Förförisk doft. Löjligt god.
Stort vin med fortsatt stor potential. Ulrik...tack!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2010 - Hirsch Vineyards - Pinot Noir - San Andreas Fault - Sonoma Coast AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  God amerikansk Pinot av redig kvalitet. Ren pigg frukt. Bra djup i frukten. Gott sniff. Sval. Det man kanske saknar är mineralbettet. Egentligen löjligt att leta brister när prestationen är redigt bra. Helt enkelt god Pinot av amerikanskt snitt. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2010 - Domaine Michel Lafarge - Volnay Premier Cru AOC - Les Mitans
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Om Hirsch-vinet saknade mineralitet, finns det så det räcker här...vi snackar röd Chablis...
Frukten är oklanderligt ren och hur tydlig som helst. Löjligt ung, men klunkbar är bara förnamnet. Försvinnande god.
Mineralerna som sagt...de går som en röd tråd genom vinet...ger stadga och grepp...ger djup och intensitet...ger finess och klarhet.
Skulle vilja komma tillbaka till det här om tio år.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2010 - Julie Balagny - Fleurie AOC - En Remont
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Precis vad gommen behöver när klockan närmar sig 24. Sprallig granitknôkad Gamay av hög kvalitet. De flesta är överrens om druvsorten och Nettare spikar för säkerhet även hantverkaren.
Gamay i det här formatet är bedövande vackert och svalkande gott. Gott att sniffa på. Rensande att svalka gom och strupe med. Drick inom två år...om ni kan hålla er...
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning