Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 841 till 860 av 2551
Vin
  2009 - Donkey and Goat - Syrah - The Recluse - Broken Leg Vineyard - Anderson Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Mendocino Info)
Visa mer information
  Ännu en amerikan som briljerar. Inget tungt att finna här inte. Ren solmogen frukt med tydliga Syrah-markörer. Inget snack om druvsortsursprung. Spänstigt och tydligt i munnen. Återigen är det renhet och fokus som glädjer. När vinet avslutas i den övre delen av munnen är det en skön kvalitets/gilla-faktor. Vissa runt bordet reagerar på lite %-hetta, men jag tror det mest beror på att deltagarnas gom-segel är fullt öppna nu när klockan passerat midnatt. Det här platsar lätt på Sturköbaren! (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  1998 - Bosquet des Papes - Châteauneuf-du-Pape AOC - Chante le Merle
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Kvällens sista vin. Trots den sena timmen plockar de flesta deltagarna detta som en åldrad CdP. Mycket kunskap runt bordet som sagt...
Och kanske är det antalet flaskor som avverkats, det i kombination med tidpunkten som gör att vinet inte riktigt står ut. Det här tror jag hade mått bra av att drickas vid ett annat tillfälle...
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2010 - Galardi - Roccamonfina IGT - Terra di Lavoro
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  Återigen dags för italienska tanniner...och mörk koncentrerad frukt. I dagsläget väl tuff att sänka, men här finns underliggande syror som kommer att blomma upp i framtiden. Behöver väl en tio år innan man åter vill skaka hand med den här moderne Aglianoico/Piedirosso-killen. Det här kommer bli bra. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2008 - Ronchi di Cialla - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Di Cialla - Schioppetino
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Personlig kick. Verkligen ett vin som presterar utanför de normala vin-stigarna. Blommig, fruktig, stenig...dofter som jag inte upplevt i något annat vin (Bressans grejer undantagna). Fyller ut redigt i munnen utan kladd, här snackar vi italienska syror, pigg frukt, snälla tanniner...helt enkelt ljuvligt gott. Försvinner osannolikt snabbt ur glasen. Skitgott. Urtrevlig överraskning.

Ovanstående skrev jag efter att första flaskan rök med för ett gäng månader sedan...och det är bara att konstatera att noteringarna är lika aktuella här och nu. Just kopplingen till Bressan gjordes även under gårdagskvällen. Kostar en slant...kanske en 50-lapp för mycket...men i gengäld får man en unik upplevelse. Bara att välja...
(vs2400 2013-04-24 Hemma)
  2011 - Giuseppe Rinaldi - Langhe DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Inte ofta man dricker Freisa och inte speciellt ofta man dricker Rinaldi...kombinationen är således premiär på Sturköbaren. Kanske inget man tutar på egen hand...här finns grönska, syror, ung frukt, tanniner och ett kort avslut. Obalanserat och spretigt således. Men till födan...helt annan uppenbarelse. Grejerna lugnar ner sig och spinner på ett mer harmoniskt sätt. Absolut inget stort vin, men ett charmigt matvin av rang. Efter middagen är avslutad konstaterar vi att vinet åter träder in i den mer okontrollerbara kostymen. In i kylen så ses vi om 24 timmar.

24 timmar senare är grejerna klockrent kaxigare...men fortfarande väl gröna syror. Grinar till aningen för mycket för att man ska uppskatta Freisa på egen hand.
(vs2400 2013-04-24 Hemma)
  2007 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels - Riesling - Alte Reben
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Här ryker den sista 07:an. Inte utan man kommer sakna den här sagolike killen. För det här är bra...riktigt bra. Bra stuns i syrorna, en aning sötma finns kvar, rensande långt och kickande energi. Öppnades igår och var då aningen trött...här och nu kväll nummer två finns inga sådana symptom, utan bara friska grejer rakt igenom. Absolut inga trötthetstecken längre. Kanonfin. Som sagt vad...sista flaskan...fan! (vs2400 2013-04-20 Hemma)
  1982 - Montevertine - Toscana IGT - Le Pergole Torte
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  I bland blir kvällen inte riktigt som man hoppas...överstekt hjortfilé är inte skoj...kommer aldrig att bli.
Men men men...bara att bortse från och försöka rycka upp sig.
Tanken var att njuta gammel-Sangiovese till hjorten och inte vilken sladdrig Sangiovese som helst...1982 Le Pergole Torte från hjälten Montevertine. Här gäller det att jobba...dekantera bort grumset med lite linneduk (bästa Sturkö-hittepå )...vila ett par timmar...väx till sig...koncentrera sig...fokusera. Fortfarande aningen rönnbärsstingslig för mig...men det växer hela tiden...blir mer fokuserat och livskraftigt för varje halvtimme.
Vi snackar sniffarvin (här klunkas inte). I princip allt man vill ha i ett moget vin står att finna.
Syrorna briljerar...vill ha mer frukt...komplext...bra djup...fascinerande livfullt...vibrerar...vill ha mer frukt...fantastiska tanniner...skönt att dela en flaska på två...vill ha mer frukt.
Det är väl det som är kontentan...vill ha mer frukt. Tror denna flaska skulle konsumerats för 2-5 år sedan.
(vs2400 2013-04-20 Hemma)
  2009 - Philip Togni - Cabernet Sauvignon - Tanbark Hill - Spring Mountain District AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Gott. Mer riv än Formans instegs-cab. Här finns mer karaktär, personlighet och attityd. Klockren Napa-cab. Den här kan dessutom ligga till sig 4-5 år utan problem. Ingen jolmighet, inte heller någon inställsamhet. Det här är bra...vill ha mer...då skaffar man fler! (vs2400 2013-04-19 Hemma)
  2006 - Alice Bonaccorsi - Etna DOC - Cru Cimonaci
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Sådana här trevliga överraskningar vill man ha...ofta! Visste i och för sig att det är bra grejer (sedan vistelsen på Sicilien), men att det växt till sig så här sedan sist kom som en positiv kick. Kanske det mest komplexa Etna-vin vi druckit.
Blint hade jag lätt dragit till med en redigt bra Aglianico. Det är kraftfullt, djupt, mörkt, spännande...syrorna finns där, tanninerna är ruffigt kaxiga och frukten...frukten den är kompakt i sin struktur. Satans bra grejer. Doften är knôkad med blommor. Men också fullt med Pinot Noir-markörer. Otroligt fascinerande vin...och det är bara i början av sin karriär. Det finns fortfarande kraft för positiv utveckling. Hade varit spännande att återkomma till Cimonaci och 4-5 år.
(vs2400 2013-04-18 Hemma)
  2011 - Pietradolce - Etna DOC - Archinieri
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Testas över ett gäng kvällar med ungefär samma resultat. Platsar lätt bland Albariño/Alvarinho, Assyrtico, bra Verdicchio, Melon de Bourgogne och liknande skaldjursanpassade druvsorter. Friskt, lite beskt, smårivigt och småcharmigt. Lite små...helt enkelt.
Gott, enkelt...skulle vilja testa vinet till medelhavsinspirerat skaldjurstjosan. Inget att spara.
(vs2400 2013-04-18 Hemma)
  2008 - Erbaluna - Barolo DOCG - Rocche dell' Annunziata
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det här är bra. Klockrent bra. Var ordentligt orolig att de 15% som etiketten upplyser om skulle födärva upplevelsen. Men icke så...Den här Rocche'n domineras av ung Barolo-frukt (nebba från det lite mörkare laget) och en frukt som bubblar över av spänst, ungdomlig energi och härligt djup. Allt man vill ha av en traddo-barolo finns att finna i Erbaluna's Rocche. Klockrent bra som sagt. Påfyllning görs omgående! (vs2400 2013-04-13 Hemma hos Zack)
  2004 - Sassodisole - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Njae...det här var aningen för uttorkat och lite väl långt gånget. Tappat den stuns som vinet garanterat en gång haft. Jag har absolut inget emot traddo-grejer (för det är det här), men det måste finnas lite frukt och lyft kvar i vinet.
(vs2400 2013-04-13 Hemma)
  2008 - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Marzemino - Poiema
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Skriver som förra gången Poiema njöts på Sturköbaren...
Frågan är om man kan tänka sig ett mer typiskt italienskt vin än detta. Skriande syror, körsbärsfrukt och ett ypperligt sällskap till kvällsfödan. Det här är rent, piggt, fräckt, gott, gott, gott och klockrent rensande.
Även nosen får sitt av ung rolig frukt. Och alla känner naturligtvis till Vallagarina...inte...plugga. Och lika självklar är ju druvsorten...Marzemina...inte...plugga. Det är bara att ge sig ut och resa...Trentino/Alte Adige och ett besök hos herr Rosi känns ju självklar. Det här har potential att vara Sturköbarens husvin.
Och det bästa med viner som de här...allt behöver inte vara Monfortine...börjar bli sjukt trött på allt twittrande om ikon-viner. Tillbaks till det som är syftet...njut...inte gläns!
(vs2400 2013-04-10 Hemma)
  2011 - Pichler-Krutzler - Riesling - Trum
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Trevlig lättsam och skötsam österrikare. Bra syror, hyfsad längd och bra mineralbett. Rent och ärligt. God Rieslingdricka. (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2011 - Agathe Bursin - Riesling - Alsace Grand Cru AOC - Zinnkoepflé
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Kraftfull Alsace-Riesling med aningen restsötma. Kryddig och fyllig. Syrorna finns där, men ligger fortfarande och vilar under sockertäcket. Lite päron-vibbar kväll 1, men kväll 2 är de väck. Med tid bör mineraliteten också läcka fram. 2011 är nog ingen årgång för mig i Alsace. (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2006 - Edi Kante - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Pikante - Pinot Bianco
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Tunga grejer. Mogen frukt och viss fatbehandling. Ändå en viss komplexitet och mineralitet. Gott sniff, men aningen tung i munnen. Inget snack om kvaliteten. Sen är det det här med tycke och smak... (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2008 - Prager - Grüner Veltliner - Wachstum Bodenstein - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Vi reagerar alla på att det nog finns lite botrytis i denna GV. Gör vinet oljigt, kompakt, stort, men också aningen klumpigt. Personligen känner jag att här behövs föda för att ge vinet en kamp. Det finns onekligen grejer här som tyder på klass och redighet. Kanske inte elegans dock. Wachstum är Pragers bästa läge (han har ju några stycke...) och här har druvorna kanske hängt aningen för länge för min simpla smak... (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2009 - Rolet - Arbois AOC - Savagnin - Naturé du Jura
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Trevlig...knastertorr...här snackar vi syror...när man har facit går det att leta fram en liten Jura-ton. Riktigt gott. Ännu en viting som kräver föda, i detta fall pga de våldsamma syrorna som behöver tämjas. Skoj att Rolet hänger med i den fin autveklingen i Jura. (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2005 - Demeter Zoltán - Szerelmi
(Hungary - Tokaj-Hegyalja Info)
Visa mer information
  Fantastiskt vin. Otroligt mogen frukt som dessutom nått en trevlig flaskmognad. Fylligt, kraftfullt, imponerande maffigt som avslutas med klockren torrhet. Det här är stora grejer. Stort vin som bara förtjänar applåder. Skoj att alla såg vinets storhet. (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
  2007 - Zidarich - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Vitovska
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Inget vitt vin, utan ett skalmacererat orange vin. Det här njuter jag gärna ett glas utav. Personligt, uttrycksfullt, kärnfullt, kaxigt och ovanligt. Tycker om det här i små mängder, men skulle ha svårt att tuta en halvflaska. Påminner som de flesta andra orangevin om lite belgisk god öl (Orval/Duvel). (vs2400 2013-04-06 Hemma hos IV)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Lägg upp ny provning