Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 5 av 5
Vin
  2006 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Romirasco
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Vansinnigt dumt kanske, men ibland går det inte att hia sig. Romirasco låg och såg kaxig ut i källaren...det går inte för sig på Sturköbaren...då ryker korken!
Går inte att blunda för storheten om än aningen slipat. Naturligtvis löjligt ungt, men skoj att känna på en storhet i relativ ungdom. Glömmer kvarvarande flaska.
Naturligtvis finns här alla Nebbiolomarkörer man kan önska...om än lite modernt och polerat.
(vs2400 2015-12-04 Hemma)
  2006 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Romirasco
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Intelligent vin. Gott vin. Stort vin. Stor upplevelse. För det är det ...en upplevelse av format.
Doften går ut över allt annat vi varit i närheten av när det gäller Nebbiolo. Det här är aristokratiskt...storslaget med de mest välslipade och putsade träsniderier av yppersta ädelträ man kan klura ut. Man vill bar inte sluta sniffa. Hur i helvete lyckas Conterno få ut det här av ett gäng druvklasar...förklara för mig...snälla!
Däremot att smakmässigt få ut så mycket kraft, parat med elegans kan jag greppa. Sanslöst bra druvmaterial, grymt bra utrustning i källaren och makalöst vinmakeri...resultatet talar för sig själv.
Vi snackar tryck på ett vansinnigt elegant förfinat sätt. Det bara bär och bär och bär. Snacka om att surfa på en magisk våg. Den tar ju aldrig slut. Vågen är balanserad ungdomlig. Jag och brädan är bara ett verktyg. Vågen är något som natur och Conterno gemensamt lyckas bygga.
Det här är stort. Stort.
Det här är dyrt. Dyrt.
Det här är gott. Gott.
Potential...löjlig och fullständigt ogreppbar. Utom min förmåga...
(vs2400 2012-09-15 Hemma)
  1996 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Colonnello
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Klassisk Barolo som klarar sig ett par år till, men kommer kanske inte att växa till sig så mycket mer. Som man kan förvänta sig av en storhet som Conterno får vi ett oerhört välgjort vin i glaset. Klassisk elagent framtoning med hur läckra syror som helst. Njutbar Barolo är aldrig fel. (vs2400 2008-11-22 FinVin-gänget)
  2000 - Aldo Conterno - Langhe DOC - Il Favot
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Snacka om slampig...på ett positivt sätt. Här är ett vin man gärna tillbringar några timmar med, men inget man vill ägna livet åt...Ren och härlig njutning för stunden.
Vilken otroligt inbjudande och stor doft. Solmogna varma smekningar kryddade med lite rostade fat och på toppen en rejäl näve röda bär. Oerhört läckert. Enda invändningen är att smaken blir lite vaniljig och snäll i längden.
Fullständigt bortkollrad - Nebbiolo fanns inte i tanken.
(vs2400 2008-11-22 FinVin-gänget)
  2004 - Aldo Conterno - Barbera d'Alba DOC - Conca Tre Pile
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Aldo Conterno är mer eller mindre en garanti för kvalitativa viner från Piemonte. Ingen liten lirare (drygt 20 ha vingårdar) vilket gör det än mer imponerande att hela tiden leverera på topp.
I kväll sippar vi en FinareVinare-gåva, det är Conterno's presitge-Barbera Conca Tre Pile (en av de mest legendariska Barberorna) som ska slukas med hull och hår.
Barbera är en svår rackare med extremt hög syra och sällsynt snälla tanniner.
Conca Tre Pile är en barrique-lagrad Barbera (Barbera diggar barriquer), men faten är läckert integrerade. Proffsigt jobb.
Doften är liten men elegant. Inget sticker ut. Smakmässigt dominerar syran, hade behövt lite mer frukt för riktig balans.
För att utmana vinet rejält serveras nyplockade fjällskivlingar och ängschampinjoner som steks innan grädden flödar. Aningen för tufft för vinet - syrorna tar över helt.
Efter maten fortsätter sippandet och vi konstaterar att det finns en liten störande sötma i avslutningen. Inget riktigt riv - lite för snällt. Men så är Barberorna...
(vs2400 2008-09-11 Hemma)
1
Lägg upp ny provning