Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 13 av 13
Vin
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Fånigt bra...makalös i sin elegans...klassisk...ren, men ändå med intressant utveckling...spänstig trots sina dryga tio år. Inget annat än ett stort vin från en hantverkare som imponerar gång efter annan. Till en Sturkö-ossobuco tar Riservan för sig än mer. Än mer djup och finess. Fantastiskt vin och med ett antal år till inom sig. Tyvärr endast två kvar i källaren... (vs2400 2015-12-24 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Komponenterna på plats men ännu inte redigt ihopskruvade. Lär ta tre fyra år innan bygget känns klockrent. Spretar lite väl mycket för tillfället. Syrorna drar åt ena hållet och tanninerna åt ett annat. Frukten velar någonstans i mitten. Kommer som sagt att rätta till sig. (vs2400 2015-10-22 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Tröttnar aldrig på Fenocchios karaktär. Klassiskt, lite gammaldags, småsnipigt initialt, behöver många timmar i karaff för att öppna upp sina hemliga domäner...men i munnen är det mer eller mindre öppet drag nästan med en gång...här finns ett djup, en kraft, en finess, en längd...helt enkelt ett klockrent Fenocchio-uttryck. Håller med lätthet 10+, men våra kvarvarande ryker inom 5 år. (vs2400 2015-04-02 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Rufsig liten rackare...lite mer burdus och störig än tidigare flaskor. Visst finns där de typiska Fenocchio-dragen...aningen syrlig, väldigt botti-betonad...även Riserva-kraften finns där likaså djupet. Ändå är det inte riktigt i balans...det finns en liten tjurighet som jag inte upplevt tidigare. Svajig fas eller ett tecken på att det börjar bli dags att dricka upp? Tror mestadels på svajighet, men kommer nog ändå avsluta flertalet Riserva de kommande 2-3 åren. (vs2400 2014-10-01 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia Sottana
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Som sagt...Bussia-helg. Där F Conterno går på direkthet och nyhyvlat (?), där går Fenocchio på djup, finess, elegans, mer stramhet...men likaledes rakt in i våra lustcentra. Lika, men olika. Goda bägge två. Inte jämföra. Vill ha båda. Nebbiolo är och förblir en stapelvara på Sturköbaren. Det är så förbannat svårbeskrivet bra. Här måste man jobba...timmar i karaff, liten stund i glas...den tål temperatur bra...tanniner tycker om värme. Kommer att knäppa lite mer 06:or de närmaste månaderna...undvika rönnbären...Nebbiolo...gott! (vs2400 2014-01-11 Hemma)
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det börjar bli trångt i toppen av årets finaste Nebbiolo-upplevelser. Och här är ännu en som tränger sig in bra högt upp. Klassvin...vansinnigt bra, återigen finns det både djup, intensitet, elegens, höjd...vi kan fortsätta och rabbla höjdaregenskaper...behövs egentlig bara att skriva att jag är glad att det finns några stycken i källaren och att jag är ledsen att det inte är fler. Den här 04:an har ett långt och hälsosamt liv framför sig. (vs2400 2013-08-03 Hemma hos Ingvar)
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Traditionell Barolo så det skriker om det. Naturligtvis lysande vinkick. Lagom utvecklad. Om än bara i början av sin livsbejande framtid. Näsan får sitt av blommor, målarfärg, mörk spänning och trevlig mineralitet. Elegant, men ändå lite småruffig. När Nebbiolo kommer i en sådan här kostym kan man inte göra annat än kapitulera. Fenocchio går från klarhet till klarhet och är på väg att bli en stapelvara på Sturköbaren. (vs2400 2013-07-06 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Finess...elegans...renhet...dansant...allt detta parat med djup och precis kraft. Och klockrent typiskt. Går inte att gå vilse bland rosor, tjära, röd frukt, lite målarfärgstänk...smak är hur träffsäker som helst med briljant elegans, sköna tanniner och burgundisk frukt. Det här är en fullträff på alla sätt. Gott nu och i många år till. Frågan är bara om flaskorna räcker så värst många år...Fyller på medan det går. (vs2400 2013-04-30 Hos FB)
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det här snackar Nebbiolo och Barolo. Klart och tydligt dessutom. Helt klart min typ aav Nebbiolo. Ren, klar, tydlig! Härliga syror, bra tryck i frukten och redigt fina tanniner. Löjligt bra. Traditionell och elegant. Och fortsatt utrymme för utveckling. (vs2400 2013-02-22 Hemma med Brander)
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Då var det dags...efter FV stora vinupplevelse av detta vin för ett tag sedan är förväntningarna uppskruvade...redigt uppskruvade. Fenocchio's Riserva får sig 3-4 timmar i dekantern innan det är dags för måltid.
Upp till bevis. Tyvärr är doften fullständigt sluten...endast fråga om en variant vi kan finna...och det är en lätt ton av målarfärg. Vi släpper doften och låter munnen få sitt...och här sitter allt som en smäck...sicket lyft...sicka syror...sicken renhet...sicken potential. Det här är stort...redigt stort. Redan nu men det är inget mot vad vi kan förvänta oss om en 5-6 år. Och därefter ett gäng år till. Lite synd med doften, men när man får den kicken vid matbordet och glasen därefter...ja, då sitter vi där med ett saligt leende. Ruggigt fin Barolo av gammal redig botti-klass. Glad att det ligger några till och vilar i källaren.
(vs2400 2012-03-31 Hemma)
  2001 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sicken doft. Fantastisk. Mogen, men med hopp om ännu häftigare näsa. Här finns det man vill ha...blommor, tjära, nypon, löjligt fin komplexitet. Sicken näsa...Munnen möts av syror som är laserskarpa. Vi konstaterar att föda krävs till denna ultra-traditionella Barolo. Men sakerna växer till sig på ett förtjänstfullt sätt över timmarna. Frukten byggs på. Rönnbären lugnar ner sig. Komplexiteten består. Satans fina grejer. Skitbra grejer. Skojiga grejer! (vs2400 2011-02-04 Hemma med Bristly-Gabriel)
  2003 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En snabbmognad 03:a från vår nyfunna favorit Fenocchio. Kvällens flaska är en Bussia Riserva och den är som sagt från det vanskliga 2003. Och den är snabbmognad. Inget snack. Men absolut inte över kanten för här finns ruggigt mycket som man vill ha sina mogna Barolo. Komplext som satan i näsan (fint behandlat ädelträ, tjära, rönnbär, skogspromenad...). Svårt att sluta upp att nosa på godsakerna. Men det är naturligtvis i munnen som Nebbiolo regerar fullt ut, och denna Riserva är inget som helst undantag. Glimrande syror, fin attack hela vägen, hyfsad frukt, mogna tanniner och en längd som ger energi. Bra tryck hela vägen. En Barolo som går att njuta utan mat faktiskt. Inget att spara på. Botti-lagrad naturligtvis. (vs2400 2010-05-01 Hemma)
  1978 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det är med stora förväntningar som vi närmar oss denna antikvitet. Nervositeten när korken dras går att ta på. Men korken följer villigt med upp och den är en fröjd att skåda. Kompakt och fullständigt intakt. Och inte ett spår av TCA.
Ok, dags att börja njuta...färgen är inte annat än imponerande läcker...förvånansvärt bra täthet och en härlig lyster...doften ger oss rysningar...inget annat är träffsäker åldrad Nebba...allt är på plats...skogspromenad...nyputsad träinredning...den gamla ostbutiken...läder...men återigen är det helheten i doften som ger oss mest. Visst går det att rycka loss detaljer, men det är totala greppet som betyder mest.
Nu vill vi bara sätta igång och dricka dessa ålderstigna droppar, och det är nu som verkligheten kommer i kapp denna 78:a. Den hänger inte ihop i munnen...den är ihålig...den är slapp och platt...den domineras av röda vinbär och rönnbär...lite metall...den är helt enkel snipig. Det känns underligt med tanke på vad doften erbjöd. Vet inte om vi kan hänvisa till flaskvariation. Så himla trist. Faktiskt svårt att tuta i sig mer än ett glas. Som sagt, trist.
(vs2400 2009-11-21 Hemma)
1
Lägg upp ny provning