Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 5 av 5
Vin
  2008 - Thibault Liger-Belair - Aloxe-Corton Premier Cru AOC - La Toppe au Vert
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Bra utveckling. Gillar årgången allt mer. Den här är absolut ok att tuta nu. Växer kanske till sig ett snäpp, men tillräckligt angenäm att tillbringa en kväll med.
Bra typicitet. Inte stort. Två kvar. Drickes inom 3 år.
(vs2400 2015-12-26 Hemma)
  2009 - Thibault Liger-Belair - Nuits-Saint-Georges Premier Cru AOC - Les Saint Georges
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Så himla synd att de fatat den här killen så våldsamt. Frukten finns därunder, men har ingen chans att dominera i dagsläget. Vi nyper den på tok för tidigt, men det finns ändå en antagande att vinet inte kommer ut som en skönhet om ett gäng år. Lite väl våldsamma ektanniner i slutet...Vi jobbar verkligen och vi hittar till slut lite skön mineralitet, men resultatet visar sig när kvällen är slut...drygt halva flaskan kvar...
Kväll två upplever precis samma hårda ek-karaktär...vi ger det en ny chans kväll tre...och se där...där blev det ok till slut. Finns alltså hopp för er som har sådana här liggande. Vänta till runt 2020.
(vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2009 - Thibault Liger-Belair - Moulin-á-Vent AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Gott, men känns lite konstlat. Först...väldigt 'bubbligt'...därefter...väldigt syratillsatt. Bortsett från de här petitesserna så är det här är ett redigt glas Gamay. Aristokraten i NSG kan även tuta Gamay.
Graniten skriker i glaset. Men jag kommer ändå inte ifrån tidigare beskrivningar.
Lapierre, Foillard, Metras, Thivin, Balagny...ja, de gör det här bättre. Men det där goa Gamay-suget infinner sig inte riktigt...
Men...varför gnälla över ett habilt gott vin...
(vs2400 2014-05-16 hemma)
  2008 - Thibault Liger-Belair - Gevrey-Chambertin AOC - Croix des Champs
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Ok...två lägen. Vi börjar till maten...hjortbiffar med Senorenpotatis och redigt med dijonsenapssås med rikliga nävar dragon...klockrent! Sitter precis så som vi vill...syrorna balanserar dijon-tjosan, de småkryddiga faten möter upp dragonen och fruktsötman möter upp lilla hjorten. Funkar hur fint som helst. Briljant födovin. Som klippt och skuret. Vi borde kanske stanna här...men se det kan jag inte. När måltiden är avslutad finns det ju fortfarande en tredjedels flaska kvar...ska den skickas ut? Knappast, och inte heller ska en Gevrey gå sås-döden till mötes. Och det är här bristerna dyker upp...lite grönt och absolut sockrat. Så här är ju oftast Bourgogne...inte många som inte nyttjar tillsatt socker. Onödigt anser jag. Ser inte heller någon vidare utveckling för det här. Finns några kvar...avsluta inom två år. (vs2400 2013-06-28 Hemma)
  2008 - Thibault Liger-Belair - Gevrey-Chambertin AOC - Croix des Champs
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Gott. Riktigt god PN från Gevrey. Kanske inte där jag hamnat utan snarare en bit söderut. Absolut inget muskulärt paket...snarare mer åt det lite sirligare hållet. Men...sockrat. Känner det nu efteråt. Lämnar en lite kladdig karaktär. Även en lite grön ton...doftmässigt. Räddar det med sockret. Blir lite kluven när man känner det så tydligt.
Visst...går att bortse från och vi kan då konstatera att mognaden är väl framfusig för en 08:a.
Bortser man från gnället, lirar vinet riktigt bra till kalventrecôte och dijonsenapssås. Inget att ligga på...drick upp inom 2 år.
(vs2400 2013-03-01 Hemma)
1
Lägg upp ny provning