Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 5 av 5
Vin
  2012 - Guillaume Gilles - Cornas AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Löjligt ungt...men vad gör man inte för sin fru. När det serveras välhängd finkossa kräver hon redig Syrah. Och redig Syrah är det här...i sin mest ungdomliga skepnad. Blommor och frukt dominerar. Mjukt och inbjudande. Gott gott gott. Ungt ungt ungt. (vs2400 2015-12-12 Hemma)
  2012 - Guillaume Gilles - Cornas AOC - Combe de Chaillot
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Naturligtvis är det underbart med alla de här galna vinerna som spritter och rasslar och som dessutom skiter fullständigt i allt regelverk. Visst är det så...men ibland är det förbannat skönt med ett vin som sjunger ursprung, både vad gäller druvsort och område. Gilles instegs-Cornas är ett sådant...fullständigt knôkat med Norra Rhône-markörer...och omöjlig att inte gilla. Lysande nu och förvånansvärt öppen. Gille kan sin Cornas... (vs2400 2015-10-21 Hemma)
  2012 - Guillaume Gilles - Cornas AOC - Combe de Chaillot
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Naturligtvis på tok för ung, men ibland kan man inte hia sig. Kraftfull, men ändå viss elegans. Skön sälta och kaxiga tanniner. Syrorna finns där men döljs aningen bakom frukt och kraft. Mer mineraler än baconfett. Potential.
Till små älgbiffar och gratängkladd blir vinet oerhört mer balanserat och harmoniskt. Även här gör karaffering oerhört gott. Elegansen kryper fram med tid. Gilles är numera ett referensverk på Sturköbaren.
(vs2400 2014-11-10 Hemma)
  2010 - Guillaume Gilles - Cornas AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Så där ja...då satt vi där igen...ett saligt fånleende på läpparna. Skälet...ett vin i glaset (som är löjligt j-a bra) som i princip ingen känner till. Inte just därför, utan kvaliteten...så redigt bra att man bara hoppar i soffan.
Alldeles för ungt, men omöjligt att blunda för framtida stordåd. Det här har en råhet som ingen CR kan uppbringa...Det här har en tyngd/djup som ingen SJ/CH är i närheten av...Det här vill man fylla upp hyllorna med i Sturköbaren! Snackar vi framtid...tio spänstiga flummiga år!
Så bra...så glaa...
(vs2400 2013-11-08 Hemma)
  2010 - Guillaume Gilles - Côtes du Rhône AOC - Les Peyrouses
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Ren Syrah trots appellationen. Trots det sprutar inte Syrah-egenskperna ur glaset. Mörk frukt, mörka mineraler, nästan lite väl tunga prylar formar inramningen. I munnen upplever vi likadant. Mörkt och aningen tungt. Går inte att gnälla på tyngd och kraft, men finessrikedomen lyser med sin frånvaro. Känns inte troligt att det är Syrah-tunneln som spökar, utan snarare brist på syror. Trist, eftersom jag verkligen sett fram mot att dunka ner den här flaskan med glädje. Får återkomma till storebror Cornas inom kort. (vs2400 2013-10-31 Hemma)
1
Lägg upp ny provning