Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2011 - Tschida - Syrah - Felsen II S
(Österreich - Niederösterreich Info)
Visa mer information
  Många utmed Rhône som önskar prestera Syrah på den här nivån. Väldigt få som lyckas. En fantastisk tolkning av Syrah. Alla önskvärda egenskaper på plats. Väldigt mycket Côte-Rôtie över skapelsen. Och % på bara 12,5. Framhärdar att hylla de som lyckas hålla % på en drickbar nivå. Om prislappen varit mer snäll hade vi fyllt på rejält. Kostar visserligen som sina medtävlare utmed Rhône...men inte köper man på sig allt för mycket därifrån heller... (vs2400 2015-12-19 Hemma)
  2013 - Tschida - Himmel auf Erden - Cabernet Franc
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Störtskön ren CF från en mästare. Blåfruktig, ingen fatkänsla...bara ren och ärlig frukt. Pang på...rakt upp och ned...klockren. Inga konstigheter, men ändå seriöst i sin lätta stil. Skitbra. Vill ha fler. (vs2400 2015-05-22 Hemma)
  2012 - Tschida - Non-Tradition - Grüner Veltliner
(Österreich - Burgenland - Neusiedlersee Info)
Visa mer information
  Intressant, djupt, fascinerande, seriöst, mångfacetterat...som synes ett vin med många infallsvinklar. Sitter och suger på det timme in och timme ut. Händer grejer hela tiden. I vissa lägen finns skalmacerationen där, ibland mer mineraliskt, ibland fruktigt...svårfångat och därför jävligt skoj. Ren GV på helt nytt sätt. Mer sådant här på GV ska letas upp. Tschida har ännu inte svajat i ett endaste vin. Redigt bra med viner som verkligen utmanar. En given adress i Österrike... (vs2400 2015-01-10 Hemma)
  2009 - Tschida - Felsenstein - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Det är sällan man trillar av stolen numera av vinförtjusning, men den här Blaufränkisch'en vet hur man knuffar omkull en på studs. Inget annat än redigt vin med ruggigt härlig personlighet och karaktär. Bara doften gör att man vinglar till...nyklippt gräs, vinbärsblad...positiv grönska rakt igenom. Men som vanligt är det i munnen jag rasslar igång på grejerna...här kombineras harmoni och balans med renhet och stor drickbarhet. Enda invändningen jag har är prislappen. Hade den kostat runt 250 dkk hade jag inte protesterat, utan köpt på mig ett gäng flaskor. Men här rasslar vinet till på knappa 400 dkk...lite väl häftigt. 2009 känns som om det inte är något att ligga på, utan bara tuta. Däremot 2010 när den dyker upp...är nog ett annat djur. Vi får väl se... (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
1
Lägg upp ny provning