Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2007 - Kreuzberg - Neuenahrer Schieferley - Spätburgunder - Grosses Gewächs
(Deutschland - Ahr Info)
Visa mer information
  Bra tryck, men också lite mjäkigt inställsam. Det är faten som spökar. Lite väl mycket fatvanilj och dessutom en lite irriterande fatbeska på slutet. Det här låter ju inget vidare, men denna Ahr-Spätburgunder har sina klockrena kvaliteter. Här finns bra tryck i grejerna, en mogen frukt (inga spår av grönska/malört), stor drickbarhet och imponerande matvänlighet. Att det dessutom råder lite delade meningar kring bordet är bara upplyftande. Min älskade fru tycker att det är på tok för snällt, medan jag hittar roliga kvaliteter. Vi konstaterar dock gemensamt att man ALDRIG ska jämföra de tyska Spätburgunderna med en Pinot Noir från Bourgogne. Det är helt olika väsen. En Spätburgunder är en Spätburgunder! (vs2400 2010-07-20 Hemma)
  2006 - Jean Stodden - Recher Herrenberg - Spätburgunder - Grosses Gewächs
(Deutschland - Ahr Info)
Visa mer information
  Seriösa grejer. Spätburgunder av en kvalitet man sällan, eller aldrig, kommer i kontakt med. Kraftfull, orientaliskt kryddiga fat, mogen frukt, vältränade muskler och en perfekt avslutning på en välkomponerad kväll. Inga problem att njuta av dessa imponerande droppar. Värt 50 euro...knappast, men ibland måste man spänna bågen. Ahr har mycket att komma med... (vs2400 2010-07-08 Falsterbo)
  2008 - Kreuzberg - Spätburgunder - Devonschiefer GK
(Deutschland - Ahr Info)
Visa mer information
  Vi går vidare med en Spätburgunder från Ahr. Och att vi befinner oss i Tyskland råder inget tvivel om. Kryddiga toner, lite grönt anslag (malört) och finstämd frukt. Inga söta eländiga konstigheter. Bra tryck i både doft och smak. Liten tillvänjning behövs för att uppskatta den lilla gröna knorren. När man accepterar att den finns där upplever inte jag några problem att njuta i fulla drag. Ska absolut inte jämföras med en klassisk Pinot Noir från Bourgogne. En Spätburgunder är en Spätburgunder. (vs2400 2010-06-27 Hemma med FV)
1
Lägg upp ny provning