Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2012 - Hatzidakis - Santorini OPAP - Assyrtico - Cuvée No 15
(Ellas - Aigaio Info)
Visa mer information
  Tänk en vanlig Assyrtico (härliga syror, citrusfrukt, frisk, bra längd, mineralisk...) och sedan tryck på med ännu mer och djupare av samtliga intryck. I dagsläget väl obalanserat (% sticker ut), men potentialen går inte att dölja. Det enda som oroar är tyvärr de där 14,5%...vet faktiskt inte vad som kommer att hända med dessa...
Ska jag välja mellan denna och den enklare, då är det den enklare som vinner idag. Om två år...ingen aning...
(vs2400 2014-10-23 Hemma)
  2013 - Hatzidakis - Santorini OPAP - Assyrtico
(Ellas - Aigaio Info)
Visa mer information
  Vi följer vinet över tre dagar. Lika lysande trevligt vid samtliga tillfällen. Och det mesta kan tillskrivas de magnifika syrorna. Rena, bärande och rensande. Dessutom finns här ett par rediga nävar vulkanisk mineralitet som gör sitt för att stötta. Och som ett sista penseldrag...den spänstiga frukten som bär spår av lite apelsin. Det här är skitbra och som sagt...Assyrtiko...lägg det på minnet! (vs2400 2014-10-04 Hemma)
  2008 - Domaine Sigalas - Santorini OPAP - Assyrtico
(Ellas - Aigaio Info)
Visa mer information
  Om gårdagens portugis hade beniga mineraler, då lirar denna grek i ungefär samma liga. Här skiner dock växtplatsen igenom redigt markant. Vulkaniskt är bara förnamnet. Det formligen osar svavel på ett positivt sätt om denna urläckra Assyrtico från den vulkaniska ön Santorini. Skitgott helt enkelt och ett glimrande fynd för oss som älskar lite udda varelser. Inte ett enda litet tecken på strömlinjeformad upplevelse. Personligt som bara den. Knastertorrt. Rensande syror. Och förvånansvärt trevlig beska som avslutning. Får nog köpa på sig ett gäng.
Dag 2 levererar denna Assyrtico minst lika bra. Svavel-dimman har lättat en aning.
(vs2400 2010-07-23 Hemma)
  2006 - Domaine Sigalas - Santorini OPAP - Assyrtico
(Ellas - Aigaio Info)
Visa mer information
  En Assyrtico från Santorini får det att vattnas i min mun. Mest kanske beroende på sällsyntheten men även de erkänt läckra mineraliteten i vinerna.
Här är det vulkanisk jordmån, vindpinade vingårdar, små odlingar och ett soligt klimat. Vita friska viner såpass långt söderut låter som en utopi men en Assyrtico levererar just detta.
Spännande - och absolut att vi köper hem flera sådana flaskor!
(vs2400 2008-05-15 Hemma)
1
Lägg upp ny provning