Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 49
Vin
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Till de grillade små hjortbitarna låter vi den här gamla favoriten ackompanjera. Funkar utmärkt till födan och flickorna blev glada att äntligen få något lite mer fruktsvulligt i glasen. På egen hand dominerar fruktsötman i både doft och smak. Gott men i sammanhanget (läs övriga viner) väl endimensionellt... (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2008 - Yeringberg - Cabernet Sauvignon
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Hade stora förväntningar på det här...skönt att de infrias och det med råge. Faktiskt riktigt jävla bra. Blint hade vi nog samstämmigt dragit till med en redigt bra Napa-Cab...och då menar jag en redigt bra sådan.
Här finns elegans, otrolig mjukhet (håller sig på rätt sida fjolleriet), ruggigt fin balans...bara så där självklart gott att dricka. Rena Cab-toner rakt igenom. Inget kladd, bara ren frukt. Inga påklistrade fat, bara fint mogen frukt. Lysande till den grillade hjort-biten.
Hittar inte ett endaste litet fel...jo förresten...sista flaskan och svårt att få tag på nya. När det stämmer i Aussie-vinerna...då sjunger det ordentligt. Väl värd att leta upp.
(vs2400 2014-08-02 Hemma)
  2009 - Main Ridge Estate - Pinot Noir - Half Acre
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Pinot Noir går inte att ta miste på...inte ens om det kommer från Mornington i Australien. Här finns alla PN-markörer på plats om än i lite varmare tonläge. Inget kladd, utan snarare förvånansvärt mineraliskt. Rondör är ett annat utmärkande drag. Vill kanske ha aningen mer stringenta syror, men det här levererar ändå bra tillfredställelse. Bra skit helt enkelt. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2009 - Clonakilla - Shiraz - Viognier
(Australia - Australian Capital Territory - Canberra District Info)
Visa mer information
  Intressant det här med prisade viner...tokhyllad i Australien under vår vistelse senhösten 2010. Och då går det inte att motstå köpinstinkten. Rätt eller fel...avslöjas en dimmig marskväll anno 2014.
Ok...då kör vi...rätt i den mening att vinet är gott...men det finns ju oändligt mycket goda viner. Så epitetet gott...räcker inte långt...för i det vinet ryms lika stora mått av inställsamhet och fjolleri...och det har aldrig funkat på Sturköbaren. Visst...klockren Syrah...men inga sköna tanniner, ingen kaxig syra...och var i helvete finns mineralerna! Här finns inget annat än trevligt mogen frukt...och det räcker inte långt idag. Priset är fullständigt löjligt. Potential...kanske det, men fan vet vart grejerna sticker iväg...ingen aning...
Nej...det här funkar inte i vår inskränkta värld. Efterlyser kaxighet, hederlighet, ärlighet, personlighet...riktighet! Inget annat än stollighet...
(vs2400 2014-03-01 Hemma)
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Det här är bara skitgott. Vansinnig Syrah-attack för både näsa och mun. Ren frukt. Självklart går det inte dölja faktumet att druvorna växt i varmt klimat. Men det är rent och löjligt charmigt. Den massiva frukten balanseras upp av bra syror. Framtid...definitivt...stor sådan! (vs2400 2014-01-04 Hos LP)
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Inte många aussies som slinker ned på Sturköbaren. Lite synd eftersom det går att finna redigt bra grejer. Tyvärr är det lite lättare att hitta riktiga bottennapp än sköna toppar. Men vid vårt besök i Australien för tre år sedan fick vi indikationer att det börjar röra sig åt rätt håll (friskare, torrare, renare och mer klassiska) på ganska många platser. Framförallt bubblar det friskt i Victoria. Vi testade lite nya grejer på plats och plockade även med oss lite härligheter hem. Ett av tipsen var just kvällens hantverkare. Det här dök upp på SB för ett tag sedan och köpinstinkten slog till momentant. Och när sedan Winepunk dunkar ner en flaska och hyllar grejen...ja, då är det bara att plocka en flaska och kolla.
Vi greppar hyllningarna. Det här är bra...redigt bra. Efter en ganska trög start (lite småblyg initialt både i doft och smak), lyfter vinet kontinuerligt under kvällen. Här finns klockrena aussie-Syrah-indikatorer (blommor, eucalyptus, mörk frukt, trevlig rökighet) och lika delar Rhône-Syrah-egenskaper (torr, längd, balans och en fin renhet). Här finns ingen klumpighet och inte heller någon sötmasörja. I avslutningen finns en liten bitterhet (ganska mycket hela klasar) som kommer att försvinna med lagring. En annan liten varning är 14,5 %...aningen häftigt just nu. Tror dock att sakerna integreras med tid. För vila ska denna 2011:a definitivt göra. Låt grejerna ligga 4-5 år så har det här transformerats till en annan varelse med mer djup och komplexitet. Ska bli intressant att följa upp.
(vs2400 2013-10-16 Hemma)
  2008 - Lance Vineyard - Cabernet Sauvignon - Punch
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Dags för ännu en aussie att slaktas från Sturköbarens hyllor...men i det här fallet är det inte en sågning utan endast en nedräkning av saldot...som bara var 1. Och det kan vi lätt erkänna...borde ha varit minst 12 med tanke på kvaliteten. Om vi nu hade haft 12 flaskor av denna häftiga aussie-cab hade i haft just en av tolv lådor som producerades 2008...just det 12 jävla lådor var allt som Lance fick fram av Punch. Det här är inget annat än skitbra cab...vansinnigt bra sådan. Aldrig att vi hamnar i Europa, utan här är vi många tidzoner från vår komfortzon. Doften skriker aussie, medan smaken får oss direkt att peka med hela handen på Napa.
Skit sak samma för jag vill ha mer av detta. Tyvärr tväromöjligt. Köpt på plats för 30 månader sedan.
Ren frukt...inga störande fat...sötmogen i doften, men fullständigt torr i smaken...tanniner...finns antagligen men allt nedslipat för att behaga...men det blir aldrig tråkigt eller inställsamt. Av 144 producerade flaskor har vi slaktat en här ikväll...
(vs2400 2013-06-15 Gbg)
  2004 - Schubert Estate - Shiraz - Goose-yard Block
(Australia - South Australia - Barossa Valley Info)
Visa mer information
  Här finns inget kontemplativt. Inget att klura över. Ganska enkla regler...ett läge, en växel, endimensionellt...men bara för det inte alls oävet...bara redigt ointressant. Skulle jag få det här framför mig och få vetskapen att så här ser ditt framtida vinliv ut...ättestupan nästa! Synopserna går inte igång på sådant här. Till kvällens grillade hjortspett rasslar grejerna ner utan motstånd. Men efteråt...sött...inställsamt...lite dansband...kan vara något för Ernst. En flaska kvar...se upp IV! (vs2400 2013-06-08 Hemma)
  2008 - Leeuwin Estate - Chardonnay - Art Series
(Australia - Western Australia - Margaret River Info)
Visa mer information
  Kvällens första aussie-överraskning! Buteljerad med skruvkapsyl. Inga som helst tendenser av reduktion. Snarare pekar alla markörer mot Mersault. Lagom utvecklad, smör, nötter, fin fathantering, bra syror, skön längd och bra upplevelse i munnen.
Skoj att gotta sig med en ikoniserad Chardonnay från Margaret River.
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Clarendon Hills - Shiraz - Astralis
(Australia - South Australia - McLaren Vale Info)
Visa mer information
  Doften skickar oss med en gång till Australien...mint-tonerna får oss instinktivt att direkt fundera på Shiraz. Inget vulgärt, utan på ett elegant och rent sätt. Här finns något klassiskt som lurar i glaset. Raffinerat och intrikat. Hur god som helst att sniffa på. Oavsett hur läcker doften är, är det i munnen vinet verkligen regerar. Det är moget varmt, men ändå svalt elegant. Det är klassiskt europeiskt (syrastrukturen), men ändå solmoget australienskt (den lilla sötman på slutet som kickar in). Det som ändå imponerar mest är det stora självförtroendet kombinerat med lågmäld ödmjukhet. Vittnar om stor kunskap att framställa godsaker som detta. Potential...absolut.
En ynnest att dricka!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2003 - Glaetzer - Shiraz - Amon-Ra
(Australia - South Australia - Barossa Valley Info)
Visa mer information
  Övertydlig aussie. Där Astralis uppvisar elegans faller tyvärr Amon-Ra platt på sin tyngd. Det enda som imponerar här är koncentrationen...nästan som att tugga kaffesump. Hittar inget som kickar igång min vin-nerv. Inte min vinstil. (vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2004 - Yarra Yering - Cabernet Sauvignon - Dry Red Wine No1
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Ännu en aussie klädd i klassisk europeisk kostym. Det doftar Bdx (blyert, lagrad cassis, lite järn) och det smakar Bdx (bra lyft och rena syror, sköna lagrade tanniner och fortsatt bra tryck i frukten)...men med en liten sötma på slutet...precis som den tidigare Astralis.
Hur god som helst! Ingen fruktbomb på något sätt...tvärtom finstämd och elegant. Mer sådant här!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2008 - Kooyong - Pinot Noir - Haven
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Nej du lille Haven (med redig prislapp). Det här funkar inte...inte på något plan. Här är det kaffe, vanilj, kola och annat trams som inte har i ett vin att göra. Lika ointressant i munnen. Ofarligt och jolmigt. En gåta varför vi köpte detta på plats. Måste rannsaka mitt omdöme i vissa lägen. (vs2400 2013-02-08 Hemma)
  2007 - Cullen - Cabernet Sauvignon - Diana Madeline
(Australia - Western Australia - Margaret River Info)
Visa mer information
  Botox-vin. Implantat-vin. Vad är det här för skämt...Helt livlöst. Helt jävla ofarligt. Här går man in med rediga förväntningar. Inte bara för att prislappen är hög, utan framförallt för att Cullens Diana Madeline har ett ruggigt anseende i Australien. Då borde det väl ändå vara något så när gott. Men inte. Här finns inte något som får smilgroparna att jobba. Kladdigt...jolmigt...sötsliskigt...helt utan syror...löjligt snälla inlindade ofarliga tanniner.
Blir helt enkelt tvärförbannad när man får sådant här i glaset.
Speciellt när man burit med sig skiten hela vägen från Perth.
(vs2400 2013-02-01 Hemma)
  2004 - Arakoon - Shiraz - Doyen
(Australia - South Australia - McLaren Vale Info)
Visa mer information
  En Aussie-Shiraz är egentligen inte så dumt...ibland är det bara för mycket, men i rätt händer kan resultatet bli på gränsen till redigt bra. Charmigt...fruktigt...redig fyllighet...klockrent till grillföda.
I samband med en liten källarinventering konstaterar vi att det börjar bli oroväckande tomt i Aussie-facket. Påfyllnad rekommenderas. Och det typiska går ju inte att gnälla på...för det är precis vad det är...typiskt. Det kan bara inte vara något annat än en Shiraz från Barossa/McLaren Vale. Och med några år på nacken har de värsta vulgära fruktattackerna lugnat ned sig. Det här är gott!
(vs2400 2012-05-20 Hemma)
  2003 - Kay Brothers Amery Vineyards - Shiraz - Block 6
(Australia - South Australia - McLaren Vale Info)
Visa mer information
  Kultvin från McLaren Vale med skruvkork och med några år på nacken. Ska bli skoj att se vart denna flaska tar oss. Jo då, här är det fullt tryck i frukten...inget som vikit ned sig överhuvud taget...inte ett endaste litet tecken på åldrande (krafs i flaskan i och för sig)...skruvkorkens för och nackdel. Ingen risk för korkskada (fantastiskt skönt), men inte heller något trevligt transformerande av vinet. Blir inte riktigt klok på vad jag ska tycka. Vinet är skitgott i sin våldsamma fruktattack, men det är ganska så tråkigt att dricka eftersom det inte händer något. Och det har ta mig fan inte hänt något sedan vinet buteljerades. Finns ju ingen anledning att lagra sådana här killar. Inga extra dimensioner dyker upp under kvällen. Jättegott, men jättetråkigt...kan lika gärna äta chips! (vs2400 2011-09-30 Hemma)
  2002 - The Willows Vineyard - Shiraz - Bonesetter
(Australia - South Australia - Barossa Valley Info)
Visa mer information
  Trögstartad rackare. Väldans svår att släppa något ifrån sig förutom redigt med mjölkchoklad. Inte något som jag tjusas direkt över. Men med tid börjar denna rena Barossa-Shiraz tina upp. Fram kommer mint, mörk frukt och andra typiska Barossa-prylar. Vi har en liten hjortfilé på faten och det är här som denna relativt åldrade Barossa släpper alla hämningar. Fullt tryck i frukten...syrorna dyker upp från ingenstans...helt plötsligt är det hur vidöppet som helst. Visst är det koncentrerat och %-starkt, men nästan aldrig tvärtungt. Visst finns det kraft kvar för några år till, men jag tror ändå att det är här och nu man ska rycka korken. Trevliga grejer! (vs2400 2011-09-23 Hemma)
  2001 - Yarra Yering - Shiraz - Underhill
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Hängmörat kött...solmogna svarta vinbär...blommor...ett uns vanilj...fruktsallad...och en påbörjad mognadskomplexitet. I munnen rasslar det till med en härlig fruktattack...balans...bra längd...balans...nedslipade tanniner...balans...bra tryck i syrorna...balans...mer frukt än sten...balans...stor vinkick! Att vi är i Aussie-land är inte lätt att gissa. Snarare att vi har en redigt bra nord-rhônare i glaset.
YY gör klassiska viner med Aussie-twist. Inga som helst ålderskrämpor. Det enda som pekar på lite ålder är färgen (mer röd än blå) och de nedslipade mjuka tanninerna.
Denna Shiraz innehar inget drickmotstånd...slinker ned både snabbt och resolut...samtidigt som vi snackar stor njutning. Stort vin helt enkelt. Synd att vi inte har lite mer undanstoppat.
(vs2400 2011-08-02 Hemma med Ulrik)
  2008 - Prancing Horse - Pinot Noir
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Här har vi en typisk semestertrofé. Bra på plats, men ack så skör här hemma. På tok för påklistrad sötma. Jolmig om den inte hålls kyld (och då för kall för att locka fram det som borde finnas där).
Nej, det här går bort. Vi klarar inte av att avsluta flaskan...typiskt aussie-syndrom här hemma.
(vs2400 2011-02-19 Hemma)
  2008 - Rockford - Shiraz - Basket Press
(Australia - South Australia - Barossa Valley Info)
Visa mer information
  Fy satan vad bra grejer. En legendarisk Barossa-Shiraz visar vad landet/druvsorten/regionen/producenten kan producera. Balans - definitivt. Typiskt - definitivt. Stort - definitivt. Ungt - definitivt. Potential - definitivt. Vi kan hålla på så här ett bra tag, men oftast räcker det att få ur sig ett ...satans bra vin...för alla ska greppa.
För det här är inget annat än ett storslaget vin. Och det är finlemmat och elegant. Samtidigt har det en frukt som är Ellroy-stooooooor.
Det finns en trist pryl med Basket Press...det går inte att få tag på (om du inte är med på Rockfords mail-lista). Och när det dyker upp på en vinlista i Brisbane är det bara att hugga.
Skitskoj att testa och sanslöst gott att dricka. Ellroy-stooooooooooort.
(vs2400 2010-11-20 Rest i Brisbane)
1 2 3
Lägg upp ny provning