Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 10 av 10
Vin
  2001 - Valsardo - Superiore - Reserva - Ribera del Duero D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Om övriga viner under kvällen är försvinnande goda, kan jag inte säga detsamma om det här. Uppträder som förväntat (Tempranillo-sötma, Tempranillo-tyngd, Tempranillo-trög) och väl är väl det, men det här har jag vuxit ifrån. Det är tungt, sött, trögt...förbannat tråkigt helt enkelt. Jag hittar inga förmildrande omständigheter. Jag vill inte dricka sådant här. Knappt halva flaskan förtärs! Mer bevis behövs inte! (vs2400 2012-04-25 Hemma med Ulrik)
  2001 - José Palacios - Villa de Corullón - Bierzo D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Oerhört reduktiv. Nästan outhärdligt intensiv och endimensionell initialt. Luftning, luftning och ännu mera luftning. Behandlingen hjälper verkligen och på andra sidan framträder en elegant och stilfull rackare som lagt frukt och fat bakom sig.
I Bierzo regerar Mencía och druvsorten får oftast en redig dos nya fat i sin uppväxt. Villa de Corullón är absolut inget undantag. Och det är därför vi sparat den här flaskan ett gäng år för att se vad som händer när frukt och fat ersätts av utvecklad komplexitet...förhoppningsvis är väl bäst att säga.
Som oftast lönar det sig att vänta och denna flaska utgör, tack och lov, inget undantag. Men det gällar att lufta och jobba innan dropparna njutes.

För det är faktiskt riktigt trevliga grejer som döljer sig i flaskan. Träffsäkra syror, fin tanninstruktur och ett elegant utryck rakt igenom. Fylligheten kan man alltid gnälla på, men här hittar vi i stället en genomtrevlig finlemmad elegans.
Hälften av flaskan sparas för att se vad som händer till en redigt mörad köttabit...

Dag 2 är den reduktiva doften helt väck...vilket är ganska självklart. Men tyvärr visar sig istället fat-demonen med väl insmickrande vanilj-toner. Likaledes snällt uppträder vinet i munnen. Det som dag 1 var intressant och personligt är nu upplöst i en kletig vaniljig massa. Blir inte klok på dessa spanjorer.
(vs2400 2010-09-16 Hemma)
  2007 - Terra d'Uro - Selección - Toro D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Efter 5 timmar i karaffen är vinet redo att ta upp kampen till de grillade lammkotletterna. Ungt och relativt modernt, dock inte direkt störande. Ung Tempranillo kan faktiskt vara riktigt drickbar, bara rätt mat ligger på faten. Vi letar fram lite fat, mycket mörk frukt och pinjenötter med hjälp av näsan. Munnen säger trevliga syror, modernt anslag, skön mogen mörk frukt, bra tryck i tanninerna och ett mycket utvecklingsbart vin. Till maten sitter denna trevliga Toro klockrent. Inget dumt köp alls. (vs2400 2010-06-26 Hemma med FV)
  2004 - Páramo de Guzmán - Raíz - Ribera del Duero D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Här är vi ute på en schysst åktur. Doften är oerhör reduktiv till att börja med och tillsammans med den solvarma frukten är jag övertygad om att vi befinner oss i södra Frankrike. Och att vi har en bra dos av Mourvèdre i glaset. Icke rätt får vi veta. Varken Mourvèdre eller Frankrike är rätt. Hmmm. Reduktiva toner och söt frukt...kanske en Tempranillo. Se där satt den. Och en riktigt trevlig sådan. Tycker om det här. Bra tryck i syrorna, fin frukt och rediga tanniner. Bra balans. Trevligt och ett förbannat gott spanskt vin. Jätteskojigt! (vs2400 2009-11-14 71-provning)
  2001 - Valsardo - Reserva - Ribera del Duero D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Visst är det gott, men det är ändå något som saknas för att vi ska spinna loss på dessa iberiska rackare...dom lämnar liksom inga spår efter sig...
I vanliga fall brukar jag inte ha några problem att beskriva ett vin efter ett gäng timmar, men nu är det i princip tomt...letar förtvivlat i minnet...soperent...

Doften imponerar med en massiv frukt och som spetsas av varma cedertoner som får en att tänka Frankrike men ändå inte...stor doft som sagt och smaken vill absolut inte vara sämre. Här finns en redig fruktsötma och hyfsad längd, men syror, fyllighet och personlighet borde det finnas mer av.
Visst kommer vi att fortsätta ge spanjorerna en chans, men aldrig att vi kommer göra några större inköp.
(vs2400 2009-03-14 Hemma)
  2001 - Viñaguareña - Crianza - Toro D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  2001 i norra Spanien ÄR ett stort år. Även denna 'enkla' Crianza från Toro uppvisar en paljett av ljuvliga dofter och bra bett i munnen. Inga irriterande fat utan ett läckert sammansatt Tempranillo-vin. Den enda anmärkningen är den lilla sötman som stannar kvar aningen för länge i munnen.
Annars - tummen upp!
(vs2400 2008-03-27 Hemma)
  2005 - Bodega del Abad - Carracedo - Bierzo D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Provningsvin.
Svårbemästrad Mencía.
(vs2400 2008-03-07 Munskänkarnas Spanien-provning)
  2001 - Viñaguareña - Crianza - Toro D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Provningsvin.
Bra Crianza, där syrorna skriker efter mat. Växer rejält vid matbordet.
(vs2400 2008-03-07 Munskänkarnas Spanien-provning)
  1998 - Alion - Ribera del Duero D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Ett bra vin från en bra producent. Klassisk i sin framtoning. Inga stora yviga gester, utan snarare ett aristokratiskt belevat intryck. Växer under hela kvällen. (vs2400 2008-03-07 Munskänkarnas Spanien-provning)
  2006 - Telmo Rodríguez - Basa Blanco - Rueda D.O.
(España - Castilla y León Info)
Visa mer information
  Enkel och trevligt. Inga underligheter förutom att man tror att vinet domineras av Sauvignon Blanc. Den dominerande druvsorten är istället Verdejo. Skoj att luras med. 99 av 100 säger Sauvignon Blanc. (vs2400 2007-07-07 Hisingen)
1
Lägg upp ny provning