Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 5 av 5
Vin
  2014 - Partida Creus - SB - Catalunya D.O.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  Citrus och pilsner i näsan. Lätt och naturlig i munnen. Finns grejer som är intressanta, men också lite som stör. Skulle vilja testa det här till anpassad föda. Tror faktiskt att det här kan vara något som jag vill återkomma till. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2011 - Escoda-Sanahuja - Els Bassots - Conca de Barberà D.O.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  Inte ofta det serveras spanskt i glasen här hemma...om fler spanjorer presterar på den här nivån, då kommer frekvensen definitivt att öka. Det här är gudomligt bra. Skalmacererad Chenin Blanc gör färgen orange. Och hela upplevelsen skriker orange-vin. Lite sköna tanniner, bra syror, lite öl-karaktär, fylligt men ändå lätt, trevliga flyktiga toner, karismatiskt och kontemplativt. Som sagt...hur bra som helst. Fler ska beställas! (vs2400 2014-09-12 Hemma)
  2007 - Torres - Mas La Plana - Penedès D.O.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  FV har kommit på en bra beskrivning på vissa vintyper...funktionellt Och här är ett sådant. Bara det att jag skulle beskriva det som hyfsat funktionellt. Funkar hyfsat till den långsamt tillagade vildsvinssteken. Tittar man på vinet som sådant är det på tok för anonymt och...ja fan om det inte är lite fjolligt. Händer liksom ingenting inom en när man klunkar lite grann. Visst hittar vi cab-markörer, visst går det ner till maten...men nej, det här går tvärbort i min vinvärld. Visst kommer de här 07:orna att klara några år...vi får se vart de tar vägen. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  1988 - Torres - Mas La Plana - Penedès D.O.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  Positiv överraskning. Inte den minsta lilla ålderskrämpa. Naturligtvis mogen, men satan vilket tryck i frukt och syror. Här finns mer att ta av. Mognadstoner i doft, men imponerande ungdom i både färg och smak. Förträffligt vin. Stor kick. (vs2400 2010-04-17 PM i Växjö)
  2004 - Noguerals - Abellars - Priorat D.O.C.
(España - Catalunya Info)
Visa mer information
  Buteljerad kraft spetsad med en näve mineraler samt en redig dos elegans. Som ni förstår ett alldeles utmärkt vin. Ett riktigt terroirvin för knappt 200 sek måste anses som ett fynd. För det är verkligen terroir som studsar ur glaset.
Priorat är ett av få spanska områden där terroir kommer till tals. Inte så mycket druvsort eller vinmakning, utan här är det kargt berglandskap som dominerar.
Klassiska toner av ceder, bakelit och blyerts i doften. Smakmässigt har vi läckra rena syror, redig frukt, stabila tanniner och allt är paketerat i en läcker balans.
Utmärkt vin!!
(vs2400 2008-11-05 2-betyg)
1
Lägg upp ny provning