Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 39
Vin
  2011 - Pattes Loup - Chablis Premier Cru AOC - Beauregard
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Oj oj oj...så förbannat gott. Tänk om alla Chablis skulle prestera så här. Oerhört elegant. Lättsam, men ändå seriöst. Oerhört balanserat och harmoniskt. Här finns fortfarande utveckling att hämta. Den här ädressen är en säker källa till lycka. Fyller på. (vs2400 2015-12-03 Hemma)
  2008 - Domaine Christian Moreau - Chablis Grand Cru AOC - Les Clos
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Varför dricker man inte mer fin Chablis...när det är så här lysande är frågan inget annat än relevant. Här finns djup och spets...komplexitet och renhet...mer Beaune i dagsläget än knastrande mineraler (tror ändå att dessa kommer att ta för sig mer och mer från och med nu)...kostar en slant, men vill nog påstå att Les Clos är värd varenda devalverad sek. Härligt här och nu, men med än större potential för de med 3-5 års tålamod. (vs2400 2015-02-07 Hemma)
  2011 - Domaine Raveneau - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Behöver mycket tid innan denne legendar släpper loss. Väldigt anonym initialt och lurar mig till CB-land. Men med luft visar sig ursprung och klass. Behaglig Chablis som inte erbjuder något motstånd förutom det kontemplativa. Får en att klura och tänka till om lite av varje. Skön fin resa. Och den vill man gärna hänga med på fler gånger...då växlar vi upp till 1er/grand... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2010 - Laurent Tribut - Chablis Premier Cru AOC - Beauroy
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Glad av sådant här. Ursprunget är svårt att inte spika. Typisk Chardonnay, typisk Chablis. Bra syror, bra mineraler, skön beska, aningen oljig, bra utveckling, bra många år kvar, vill ha fler av det här...inte stort men redigt bra. (vs2400 2014-09-05 Hemma)
  2008 - Patrick Piuze - Chablis Premier Cru AOC - Mont de Milieu
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Mer Chassagne än Chablis. Bra sådan. Redigt matvin. Så enkelt kan man sammanfatta vinet. Och vill man sina Chablis åt det hållet är det ok, men jag vill nog ha mer sten och renhet i mina. Dessutom en liten varning...kväll två osar det svavel om vinet. I fortsättningen kommer jag att vända mig till andra adresser i Chablis... (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2012 - Pattes Loup - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Följs under två kvällar. Ganska skiftande karaktär måste erkännas. Kväll ett är det citrus-späckade mineraler och rysligt fina syror som fullständigt charmar loss. Underbar sommardricka. Kväll två finns det mer 'natur'-vibbar och mer skitenhet som kompletterar citrus/syror/mineraler. Mer Jura-lik...aningen oxad. Stått väl kyld under natten, men det går inte att blunda för faktumet att vinerna tar stryk i den tropiska hettan.
Oavsett vilken kväll vi tutar...väldigt god och trevlig.
(vs2400 2014-07-26 Hemma)
  2005 - Louis Michel - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Gott det här, synd bara att man alltid måste vänta så länge innan Michel visar sin charm/kompetens. Tar man hans Chablis innan de börjar närma sig 10-årsstrecket undrar man förvånat varför de anses vara en pålitlig adress i appellationen. Men när deras grejer fått sina stipulerade år...ja, då är det en Chablis präglad av sitt steniga ursprung.
Här finns fortfarande bra syror, fin sälta, oljigt, lakrits, bra volym...komplext minst sagt. Dricker vinet över två kvällar och det växer en aning över tiden. Kanon här och nu, men det finns fortfarande tillräckligt med sten för 2-3 år till.
(vs2400 2014-06-05 Hemma)
  2008 - Domaine Billaud-Simon - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  En sluten rackare. Öppnar upp sig till råraka och löjrom. Bortskämd med andra ord.
Ganska typisk Billaud-Simon-mognad...lite tropisk i nosen och där syrorna gömmer sig en aning bakom fruktväggen. Jobbar man med vinet dyker både mineraler och syror upp. Vill man möta mogenheten kanske en liten pilgrimmsmussla suttit än bättre. Väntar ett par år på mina 08:or...
(vs2400 2014-01-04 Hos LP)
  2002 - Daniel-Etienne Defaix - Chablis Premier Cru AOC - Les Lys
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Precis så här ska en fin Chablis te sig...mineraler, lite oljig, lagom utvecklad, fina syror, avväpnande charmig, balanserad och lång sansad svans. Heder till hantverkaren som släpper vissa av sina 2002:or nu. (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  2011 - Domaine Billaud-Simon - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Trevlig Chablis som ger oss det som står på etiketten. Typisk minst sagt. Inte stor, men ack så god. (vs2400 2013-08-30 Hemma hos FB)
  2005 - La Chablisienne - Chablis Premier Cru AOC - Fourchaume - L'Homme Mort
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Så där ja...vår sista kooperativ-Chablis urdrucken. Och det här är faktiskt helt ok, kanske dessutom lite mer än helt ok. Bra fyllighet, bra mineralkänsla, hyfsade syror...dessutom en trevlig utveckling på vinet. På nersidan hittar vi avsaknad av pur renhet, saknar dessutom det där lilla extra trycket, inte heller någon riktig personlig prägel på vinet. Aningen för anonymt för att fullt ut låta smilet bli entusiastiskt. (vs2400 2013-08-29 Hemma)
  2002 - Daniel-Etienne Defaix - Chablis Premier Cru AOC - Côte de Lechet
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Inte alltför ofta man dricker mogen Chablis. Egentligen på tok för sällan. Den här varianten säljs just för tillfället hos hantverkaren. Färdiglagrat och klart. Man blir salig.
Vinet är stenhårt i sin mineralkaraktär. Det här behöver mat för at komma till sin rätt. Något som får vinet att mjukas upp en aning. Tänk en redig fisksås, gärna med lite räkor i fonden som möter upp räkskalskaraktären som finns i bakgrunden. Syrorna är bra, aningen fetma/smörighet, gul frukt...men det är mineralerna som verkligen styr den här Chablis. Tycker om det här, men som sagt...matchande föda.
Ingen fara att avsluta eventuella flaskor. Kan ligga 4-5 år till utan problem.
(vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  2011 - Pattes Loup - Chablis Premier Cru AOC - Butteaux
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Så här vill man ha sina Chablis...gul frukt, mängder med krita, lika mycket snäckskal och den där lilla sköna oljigheten som gör att munkänslan blir klockrent skön. Rena syror, fantastisk längd, spänstig elegans...sammantaget blir detta en av årets bättre vita vinkickar. Chardonnay är inte dumt. Skitgod redan nu och naturligtvis en lysande framtid. Man kan inte ha för mycket bra Chablis i källaren. (vs2400 2013-07-10 Hemma)
  2011 - Pattes Loup - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Här snackar vi sten. Här snackar vi syror. Testas över två dagar och det är inget snack om att allt levererar bättre dag två. Mer balans, mer mineraler, mer energi, mer spänst. Allt vad jag vill ha i en enkel Chablis finns här. Kanske saknas lite av den där 'blöta stenen'-känslan man ofta letar efter. Men renhet och briljans kompenserar den lilla bristen. En av de absolut bästa Chablis på by-nivå som dunkats ned på Sturköbaren. Längtar efter att knäppa en 1er Cru från Pattes Loup. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2009 - Alice et Olivier de Moor - Chablis AOC - Bel Air et Clardy
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Trevlig Chardonnay som mer pekar på Côte de Beaune än Chablis. Som vanligt är det fatmarkörerna som retar mina sinnen. Vill ha mer renhet och tydlighet i min Chablis. Vinmässigt är det dock ett alldeles utmärkt glas vin. Bra syror, fin frukt...inget att gnälla på. Men jag och fat...Skulle vara roligt att titta till det här om 1-2 år. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2011 - Pattes Loup - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Här snackar vi sten. Här snackar vi syror. Testas över två dagar och det är inget snack om att allt levererar bättre dag två. Mer balans, mer mineraler, mer energi, mer spänst. Allt vad jag vill ha i en enkel Chablis finns här. Kanske saknas lite av den där 'blöta stenen'-känslan man ofta letar efter. Men renhet och briljans kompenserar den lilla bristen. En av de absolut bästa Chablis på by-nivå som dunkats ned på Sturköbaren. Längtar efter att knäppa en 1er Cru från Pattes Loup. (vs2400 2013-06-06 Hemma)
  2005 - Domaine Billaud-Simon - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Följer Montée de Tonnerre under 4 kvällar. Mest Chablislik sista kvällen. Knastertorr, stenig, sådär skönt stum som en Chablis kan vara och med begynnande mognad. Tidigare kvällar har doften varit väl flirtig, nästan yppig, aningen för fruktig men här och nu är är det mineraldrag som gäller. Saknar nog ändå lite syror. 2005 får väl anses vara väl varmt för att stordåd ska inträffa. Åtminstone på 1er Cru-nivå. Det ligger fortfarande en flaska och väntar i källaren och den ska nog skänkas på Sturköbaren inom 2-3 år. När Chablis är bra är Chablis förbannat gott...och det här är redig Chablis. (vs2400 2013-05-12 Hemma)
  2009 - Patrick Piuze - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Här kan man lätt gå vilse...i Bourgogne vill säga, om man är i Chassagne/Puligny eller Chablis är inte klockrent att uttala sig om. Det är naturligtvis fatlagringen som ställer till det...den finns där, men är absolut inte burdus. Snarare finstämd och redigt välgjord. Men det går dock inte att komma ifrån att faten i dagsläget döljer de typiska kalk/krit-egenskaper jag suktar efter. Ser man bara till vinets kvalitet finns det absolut inget att gnälla över. Skitgott och med en potential på 5-6 år...minst. Men det smakar kanske mer Chassagne/Puligny än Chablis...smaksak som sagt.
Lika trevlig kväll nummer två. Kanske mer Chablisaktig nu. Dock känner jag något jag aldrig reagerat på förrut...det börjar tjockna till sig i halsen. Kände av det även igår, men reflekterade inte över att vinet var orsaken. Nu konstaterar jag kallt att så är fallet. Konfunderande...och oroväckande...
Bekräftat. Tjock i halsen av det här. Provat lite av varje innan för att få lite bäring.
(vs2400 2013-02-06 Hemma)
  2010 - Laurent Tribut - Chablis Premier Cru AOC - Beauroy
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Sicken rökare. Oväntat, men egentligen inte med tanke på inköpsstället...atom imponerar än en gång. Fast inte Chablis-lik, utan nästan mer stenig Chenin Blanc-ren som en Vouvray från Huet kan te sig. Oavsett är det rent...elegant...rensande...klassiskt och som synes löjligt gott. Vi dukar fram lite snabbfrästa pilgrimsmusslor och gissa om denna lilla sköna 1er Cru spinner. Fin kombination som ger inspiration för framtida beställningar. Potential...absolut. (vs2400 2012-12-07 Hemma)
  2005 - Louis Michel - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Bra hantverkare, bra läge och skön årgång...sammantaget blir det en fin vinkick. Självfallet blir resultatet exakt sådant när vi har en 2005 Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre från Michel i glaset. Men som vanligt behöver Michels viner tid på sig för att glänsa. Plockar man en ung rackare får man i princip inget tillbaka...syrligt, snipigt, lite tunt...det här är ju inget märkvärdigt tycker man med rätta. Men vänta en 5-6 år...då börjar det hända prylar med vinet. Klockren Chablis-näsa...finns inga tvivel...finns bara ett ställe där Chardonnay ter sig så här...havsluft, lite sälta, ostron, tång och blöta mineraler. Likadant i munnen...lite oljigt, inpackade syror, energi, bra tryck, fin längd och en utmärkt balans. Löjligt gott. Klarar sig ypperligt i öppet tillstånd över tre kvällar. Växer snarare.
Att nypa en Michel i tidiga år är låta levern jobba med onödigheter...att däremot vänta de förmodade 5-6 åren...då kan det vara värt att ge organet en liten arbetsuppgift. Bra Chablis är redigt gott.
(vs2400 2012-08-29 Hemma)
1 2
Lägg upp ny provning