Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  2013 - Antoine Arena - Patrimonio AOC - Carco
(France - Corse Info)
Visa mer information
  Dricks över tre kvällar. Första intrycket är spretigt och inte direkt angenämt. Alkoholen dominerar. In i kylen. Andra kvällen är det helt andra toner. Harmonisk, lite småoljig (positivt), ren, fin längd...jättegod. Ren Vermentino som är seriöst anlagd. Återkommer med mer intryck efter kväll tre. Ligger på samma fina nivå kväll tre som dagen innan. Ingen susning vart det här tar vägen med lagring. (vs2400 2015-05-28 Hemma)
  2012 - Domaine Abbatucci - Vin de Corse AOC - br
(France - Corse Info)
Visa mer information
  Barbarossa...det är druvsorten...mig veterligen första gången vi testar...och när det är så här bra undrar man ju stilla var Barbarossa hållit hus i vårt vinliv tidigare...
Visst saknas syror, men när man får något så harmoniskt och spännande kan man bortse från syrorna för en gång skull. Föredrar nästan uteslutande de vita från Corse kontra de röda. Mjukt behagligt förförande. Oftast med en trevlig fänkålstwist. Hur en Barbarossa utvecklas har jag ingen aning om. Men kommer förse mig med ett par flaskor.
(vs2400 2015-03-20 Hemma)
  2012 - Domaine Abbatucci - Vin de Corse AOC - Faustine - Vieilles Vignes
(France - Corse Info)
Visa mer information
  Härligt med positiva överraskningar. Det här är en sådan...en klockren sådan. Kanske den mest intressanta Vermentino som serverats på Sturköbaren. Bra mineraler, skön struktur, härligt tryck och imponerande längd. Riktigt bra...Kanske inte det mest avslöjande på doften, men det är i munnen som det här presterar. Testar vinet över tre dagar...inget svaj, utan stabilt rakt igenom. Korsika och dess vita viner kommer vi att hålla koll på framgent. (vs2400 2014-02-01 Hemma)
  2007 - Antoine Arena - Patrimonio AOC - Carco
(France - Corse Info)
Visa mer information
  Som ett mellanting av Montevertine och Barricadiero. Men jag vill nog inte ha en blandning, utan är ute efter det renare uttrycken av respektive vin. Visst är det gott, men det bränner aldrig till i mitt vinsinne. Trevlig...absolut. Gott...absolut. Men det är något som saknas...eller kanske det är för mycket av äppliga syror och mogen mörk frukt. Kombinationen får det aldrig att lyfta, utan spretigheten dominerar.
Är en stor älskare av Arena's vitingar. Där finns en renhet och ett djup som förför. Det här är den andra röda Carco'n vi testar och nu blir det inga fler. Däremot de vita...de kommer att transporteras hem från Augé vid nästa Parisbesök.
(vs2400 2011-12-03 Hemma)
  2007 - Antoine Arena - Patrimonio AOC - Carco
(France - Corse Info)
Visa mer information
  Ett vackert vin. Både bildligt och smakmässigt. Här fylls man av respekt till herr Arena på Korsika. Satan vad imponerande. Vinet är alltså gjort på inget annat än Vermentino, men det är så fantastiskt bra att man tappar hakan. Klassvin.
Oerhört sällan som man ser ett vin som detta, det är fantastiskt vackert i glaset. Otrolig lyster. Otrolig klass.
I näsan smyger vinet fram och ger antydan om blommor och vit stenfrukt. Elegans. Likaså blir munnen smekt av balans och harmoni. Elegans. Sinnrikt. Fantastiskt läckert. Ingen idé att peka på syror eller frukt. Allt man vill ha finns här. Men inget skrik eller armviftande, endast självklart aristokratiskt framträdande. Sanslöst gott. Otroligt imponerande. Naturligt vin så klart.
(vs2400 2010-01-23 Hemma)
  2005 - Antoine Arena - Patrimonio AOC - Carco
(France - Corse Info)
Visa mer information
  I kväll beger vi oss i väg till Korsika...åtminstone vinmässigt...vilket åter igen bevisar hur fantastiskt skönt det är med vin. Inga dyra flygbiljetter...ingen miljöpåverkan (tyvärr köpt på plats i Paris)...och så snabbt det går sedan...
Över till vinet. Producerat av Antoine Arena (naturlig vinmakare vars viner nästan endast går att få tag på i Paris) och gjort på Nielluccio (Sangiovese). Att vinet är framställt naturligt känns, men att vi har Sangiovese i glaset är desto mindre enkelt att förklara. Den naturliga biten gör sig påmind i form av ostbutiker och buljonger...friska syror och lättsam frukt...bra tanniner och ett utmärkt matvin...som vanligt alltså...drickbarheten i fokus!
Skojigt vin att dricka, men jag tycker nog att hans vita viner är mer intressanta och läckra.
(vs2400 2009-08-12 Hemma)
1
Lägg upp ny provning