Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2005 - Kovacs - Irsai Oliver - Kabinetní víno
(Czech Republic - Morava - Mikulov Info)
Visa mer information
  Irsai Oliver - smaka på den du. Det är alltså druvsorten vi snackar om och vi befinner oss i Tjeckien. Närmare bestämt i Morava - den region där de bästa tjeckiska vinerna härstammar från.
Tyvärr blir det inga fler tjeckiska viner i det här hemmet. Tredje tjecken - tredje nerköpet. Någon måtta på frikostigheten får det vara...
(vs2400 2008-07-30 Hemma - med Finare&Vinare)
  2005 - Tomáš Krist - Sylvánské zelené - Pozdní sběr
(Czech Republic - Morava - Velké Pavlovice Info)
Visa mer information
  Flaskan är knôkad med 'medaljer' och utmärkelser. I vanliga fall skippar vi denna typ av billig saluföring, men på plats i Prag var det svårt att hitta inhemska viner som verkade spännande. Detta är orsaken till att vi gick i fällan.
Tabben tjeckerna har gjort med denna Silvaner är att de låtit den malolaktiska jäsningen fullständigt förstöra den grymt viktiga syran. Helt bortblåst. Att man jobbat med mogna druvor känns, men tyvärr lät de INTE bli att köra malo.
Nej tack! Någon mer Silvaner från Tjeckien blir det inte.
(vs2400 2008-06-06 Hemma)
  2005 - Vinum Moravicum - Rýnský Ryzlink - Pozdní sběr
(Czech Republic - Morava - Slovácko Info)
Visa mer information
  En tjeckisk Riesling kan vara riktigt spännande, men här blir resultatet tyvärr väl intetsägande. Anonymt, reserverat, ofarligt, ospännande. Precis som så många andra vita viner i denna prisklass alltså. (vs2400 2007-10-10 Hemma)
1
Lägg upp ny provning