Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 235
Vin
  2012 - Günther Steinmetz - Kestener Paulinsberg - Spätburgunder
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Nog den första PN från Mosel som vi uppskattar. Ska vi vara kritiska är det aningen konstlat (chaptaliserat), men för övrigt fungerar det över förväntan. Inget man behöver fylla källaren med, men en bra referensbreddare. Tyska attribut, fast ganska nedtonade. Funkar som sagt över förväntat... (vs2400 2015-12-05 Hemma)
  2013 - Weingut Stadt Klingenberg - Spätburgunder - Klingenberg
(Deutschland - Franken Info)
Visa mer information
  Tysk PN...går inte att dölja. Doft och smak avslöjar ursprunget hänsynslöst. Absolut gott, men inte på något sätt oersättligt. Aningen för snällt för vad min käft eftersträvar. Låter kvarvarande flaskor ligga till sig ett år. (vs2400 2015-11-07 Hemma)
  2014 - Rita & Rudolf Trossen - Riesling - Schiefergold Purus
(Deutschland - Deutschland Info)
Visa mer information
  Väldigt malo i nosen. Bra tryck i munnen, men ändå aningen tveksam till de här grejerna. Visst är det stenigt och mineraligt, men Riesling...knappast på kartan. Till ost växer det till sig. (vs2400 2015-09-25 Hemma)
  2012 - Weingut Seehof - Westhofener Morstein - Riesling - Alte Reben
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Klockren aperitif-Riesling. Inga konstigheter...ingen komplexitet/djup...Helt ok bruks-dricka. Absolut bra men icke stort. Allt ska inte vara det heller... (vs2400 2015-09-18 Hemma)
  2012 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels - Riesling - Terrassen
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Går inte att bli besviken på Kaisersteinfels. Tutat de här sedan 2005 och de har alltid varit typiska och levererat fullt ut. Visst har något av årgångarna inte fixat kraven, men det finns ändå en typicitet som få kan fixa. Årgång 2006 köpte vi aldrig. Den här 12:an har sin lilla restsötma, sina låga 12%, sin klockrena syra och sin Riesling-zzing. Oerhört läskande i sensommarvärmen. Håller lätt 5 år, men det är spänst och energi som lyfter Leitz grejer. (vs2400 2015-08-20 Hemma)
  2013 - Enderle und Moll - Spätburgunder - Liaison
(Deutschland - Baden Info)
Visa mer information
  Oerhört lättmacererad. Genomskinlig. 12,5%. Lätt. Torr. Ren PN. Men tyskheten finns där trots allt. Den lilla granbarren skiner igenom, likaså en touch av vanilj. Helhetsmässigt stör det inte. Trevlig utan att vara stor. Skön bagatell som åter visar att E och M har något unikt på gång. (vs2400 2015-07-15 Hemma)
  2013 - Willi Schaefer - Graacher Domprobst - Riesling - Kabinett
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Fin Kabinett som passar lysande till små vårrullar som serveras med redig chilisås. Den fint utanpåliggande sötman i Kabinetten integreras tillsammans med chilisåsen. Vill absolut inte ha mer sötma än så här i en Kabinett. Trevligt vin för nästan inga pengar alls. (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2013 - Enderle und Moll - Spätburgunder - Muschelkalk
(Deutschland - Baden Info)
Visa mer information
  Svavlad.
Elegant, finstämd, mjuk, aningen tysk-grönhet annars mest Volnay-lik i både doft och smak. Fantastiskt vin. Finns inga invändningar. Inga problem att tömma den här flaskan. Det här går vi lätt vidare med.
(vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2013 - Enderle und Moll - Spätburgunder - Muschelkalk
(Deutschland - Baden Info)
Visa mer information
  Osvavlad.
Ett helt annat djur än det svavlade. Mer stenig Beaujolais-lik än PN. Och då snackar vi redigt bra Gamay-dricka. Mer struktur, mer potential, mer intressant. Ett vin som man får jobba lite med. Större och rundare. Otroligt intressant att jämföra samma vin med endast svavel som skillnad. T upplever det här som mer fatat. Kan ju vara så att de kommer från olika fat. Som sagt...Enderle och Moll har en gjuten plats på Sturköbaren.
(vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2013 - Peter Lauer - Ayler Kupp - Riesling - Fass 6 - Senior
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Knivskarp. Lätt. Nästan torr. För att gränsa till en Feinherb är detta lysande bra. Perfekt som aptitretare. Just lättheten är det som driver vinet. Prislappen är löjlig. Ett namn att lägga på minnet. Vi går vidare med det här. (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2013 - Egon Müller - Scharzhofberg - Riesling - Kabinett
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Då har man sett en ny sida av Riesling. Dansant och fullständigt fjäderlätt. Löjligt fint balans mellan syror och äkta kabinett-sötma. Enda felet...priset...drygt 40 euro gör det omöjligt att köpa på sig de antal man vill ha. (vs2400 2015-06-06 Hemma)
  2010 - Keller - Spätburgunder - Grosses Gewächs - Frauenberg
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Den här flaskan upplever vi som lite ospänstig. Bett och intresse saknas. Lite väl mycket medel rakt över. Vanilj i både doft och smak. Snygga fat, men här saknas djup och komplexitet. Lämnar halva flaskan för återbesök imorgon. Bra mycket mer spänst kväll två. Men fortfarande aningen vanilj-störig. Sjunger absolut inte som tidigare flaskor. Syrorna lagt sig betänkligt. Kanske småsvajig flaska. Eller om det beror på flaskdesignen...Pinot i Riesling-flaska... (vs2400 2015-05-29 Hemma)
  2007 - JJ Christoffel Erben - Erdener Treppchen - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Liten begynnande mognad. Sötman ligger fortfarande aningen utanpå. Behövs mer sötma i maten för att syrorna ska spritta. Väntar ett par år med kvarvarande flaskor. Försluten med skruvkork. Inga som helst problem med reduktiva drag. Klockar in på behagliga 7,5%. Problemet är den väl tilltagna Spätlese-sötman. (vs2400 2015-05-27 Hemma)
  2007 - Emrich-Schönleber - Monzingener Halenberg - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Sista flaskan. På topp. Kan Riesling prestera ettrigare och piggare än så här? Visst kan man efterfråga mer komplexitet, men energin och vitaliteten är uppfriskande. Redigt j-a bra. Lagom utvecklad. Finns bra många år kvar i flaskan, men vill man ha det som inträffar om två-tre år...Tror inte man kan få ut mer av sin Riesling än så här... (vs2400 2015-04-18 Hemma)
  2012 - Kistenmacher-Hengerer - Lemberger - III von Alten Reben
(Deutschland - Württemberg Info)
Visa mer information
  Fredrik har med sig tre olika Lemberger från Würtemberg. Två är allvarligt ekskadade. Den här är den enklaste (billagaste), men definitivt den bästa av de tre. Här finns potential och är ett vin som jag skulle vilja testa om 2-3 år. Tror att mycket trillar ner på ett angenämt sätt då. En brasklapp är på sin plats för de flesta röda germaner...de måste lugna ner sig med sina kryddiga, söta, moccakladdiga fat. Ni kan om ni bara vill! (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2010 - Keller - Spätburgunder - Grosses Gewächs - Bürgel - Felix
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Gott och med klockren tysk PN-karaktär. Ok inga gröna drag, men ändå skriker vinet på tyska. Finns en lite vaniljsöt avslutning som man kan tycka lite olika om. Men ändå finns här en trevlig lätthet och helt ok renhet. Absolut inte stort och sett till prislappen finns det bättre PN att leta upp. Bürgel spelar inte på samma nivå som Keller's Frauenberg. Kommer inte att vinna på mer lagring. (vs2400 2015-03-19 Hemma)
  2002 - Weingut Eugen Müller - Forster Kirchenstück - Riesling - Spätlese Trocken
(Deutschland - Pfalz Info)
Visa mer information
  Tropisk i doften. Bra fyllighet. Lite oljig. Saknar lite syror. Trevlig, men inte direkt stor. Ska drickas nu. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2007 - Keller - Dalsheimer Hubacker - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Lysande här och nu. Fantastisk Riesling-nos som inte gör annat än pekar mot Tyskland. Mogna exotiska frukter som samsas knastriga mineraler. Välbalanserad karaktär i munnen. Fortsatt fina syror, mogen frukt, läcker längd...fin mognad. Går nog att plocka ur Hubacker lite till med lagring, men risken är att något av det skojiga går förlorat på vägen. Har ni kvar...drick upp! (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2002 - Hermann Dönnhoff - Niederhäuserer Hermannshöhle - Riesling - Spätlese Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Imponerande på alla sätt. Precist, linjärt, mineralisk, energisk...inte på något sätt trött. Vi snackar trots allt om ett bra gäng år i butelj. Enda lilla mognadstonen är en liten liten dillkvist i vissa lägen. Slankt och elegant. Syror som bär och bär. Fortsatt bra citrusfrukt. Om det funnits fler flaskor i källaren hade jag inte tvekat att låta de ligga 2-3 år till. Dönnhoffs grejer är imponerande och långlivade. Dricks över 3 dagar med samma intryck. (vs2400 2014-10-18 Hemma)
  2009 - Keller - Westhofener Kirchspiel - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Dricks under 3 kvällar. Naturligtvis bäst kväll 2 och 3. Första kvällen finns en retande beska på slutet som irriterar. Kork på och in i kylen. Kvällarna därpå är det kalk-tripp som gäller...och syror...och citrus...
Så himla rent och fint. Hela tiden på rätt sida i munnen...uppsidan. När Riesling ter sig så här går det inte att blunda för storheten. Även om jag är inne i CB-träsket just nu är det skönt att bränna av en Keller-klassiker...det här biter som det ska. Drickes inom 3...
(vs2400 2014-10-10 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lägg upp ny provning