Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  1960 - Quinta do Carmo - Vinho Tinto
(Portugal - Estremadura Info)
Visa mer information
  Efter att ha förförts av ungdomlig charm är det dags att ge åldringsvården en timme av sitt liv...och vissa av de gamla damerna är inte så lite charmiga...

Snacka om underbar färg. Läckert röd och intensiv. Naturligtvis transparent. Doftmässigt blir man otroligt imponerad...blommor, finstämd röd frukt och undervegetation...allt vilande på en härlig komplexitet. Smaken imponerar likaledes...pigga syror, mogna men ändå närvarande tanniner och tillräcklig frukt för att leverera en härligt fin eftersmak. Piemonte-likt minst sagt.
Niklas avslöjar att glasets innehåll kommer från Estremadura och att årgången är 1960. Vilka druvsorter som döljer sig i glaset är okänt. Finstämt elegant och läckert rent. Förvånansvärt piggt.
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
  1970 - Antonio Bernardino Paulo da Silva - Colares DO - Chitas
(Portugal - Estremadura Info)
Visa mer information
  Helt plötsligt förvandlas åldringsvården till ett litet helvete...sån här vill jag inte bli när jag blir redo för hemmet. Vresig, kantig, sur, dammig, grumlig och allmänt grinig.
Så här upplever jag vinet och vill inte öda mer tid på denna portugisiska klenod.

Niklas avslöjar (de flesta av oss hade redan konstaterat facit) att vi har en Colares i glaset. Här regerar druvsorten Ramisco och vi konstaterar gemensamt att någon gullig charmknutte är det inte...i spottkoppen hör du hemma...
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
1
Lägg upp ny provning