Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  2012 - Guimaro - Mencía - Finca Meixeman - Ribeira Sacra D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Så där ja...lite spanskt på Sturköbaren...inte direkt vanligt. Kanske det kan förekomma mer frekvent i framtiden. Tecken finns att saker håller på att rätta till sig i vinlandet Spanien. Finca Meixeman är är ett tydligt steg i rätt riktning...lätt och piggt trots sina 14%, lite grön som en bf/cf av hyfsat snitt, bra stuk på syrorna...finns något att bygga utifrån det här. Misstänker att vi har att göra med relativt unga stockar. Det finns ett par storasyskon till Finca Meixeman som skulle vara intressant att testa. Den här varianten kommer vi inte att köpa fler av, men det finns något med Mencía och Ribera Sacra som lockar... (vs2400 2015-02-10 Hemma)
  2011 - Coto de Gomariz - Albariño - X - Ribeiro D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Tropiska inslag...parat med bra syror...skulle dock velat ha aningen mer mineralkänsla. Visar sig återigen att jag inte riktigt rasslar igång på Albariño...blir väl anonymt...visst, kasta fram lite pepparstinna oljiga räkor så kanske... (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2011 - Palacio de Fefiñanes - Albariño - 1583 - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Spänstig, druvig, ren, torr, härlig, rolig och lättsam njutning. Äntligen en spanjor som inte försöker imponera med muskler och kraft. Låt druvsort och ursprung tala...då kan det bli så bra som detta. Inga direkta märkvärdigheter, men fan vad gott. Perfekt sommardricka. (vs2400 2013-06-23 Hemma med FV)
  2003 - Guitian - Godello - Valdeorras D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  En Godello från Galicia (Valdeorras) är inte en vanlig gäst vid vårt matbord. Synd med tanke på den potential som finns här.
Guitian är kanske den absolut främste företrädaren för Godello och i glaset finns deras absoluta topp-cuvée. Tyvärr är det en 2003:a vilket antagligen spökar avseende den relativt låga syran. Tror inte att Godello har det som typicitet. Snarare fin frukt, bra kraft, potent, väldigt trevlig alkohol (12%) och struktur som tyvärr döljs aningen bakom en väl ambitiös fathantering.
Dag 2 känns vinet ännu tröttare. Klumpigt, sönderekat och helt livlöst. Syrorna saknas enormt.
Mer syra och mindre fat - då har vi en klar Bourgogne-utmaning i glaset.
(vs2400 2008-07-18 Hemma)
  2006 - Fefiñanes - Albariño - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  Albariño från Galicia kan vara förtrollande gott - som i detta fall. Här stämmer det mesta. Charm, finstämdhet, balans - allt förpackat i en flaska innehållande lysande syror och läcker frukt.
Fefiñanes får mer än godkänt - vi står i kön när den dyker upp nästa gång. Bravo!!
(vs2400 2008-04-15 Bar Harbor)
  2001 - Pazo de Senorans - Albariño - Selección de Añada - Rías Baixas D.O.
(España - Galicia Info)
Visa mer information
  En riktig prestige-Albariño döljer sig i flaskan. Vinet är helt oekat, det har lagrats 38 månader på rostfritt stål och det har inte genomgått en malolaktisk jäsning. Och visst är det ett vin som tar för sig. Tyvärr störs man av svavel-toner under första dagen medan allt (nästan) är förlåtet dag 2. Priset är lite väl kaxigt (24 euro) för det som levereras i flaskan. Men ändå kommer vi nog att shoppa loss nästa gång tillfälle bjuds. (vs2400 2007-12-01 Hemma)
1
Lägg upp ny provning