Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 77
Vin
  2012 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - les champs rouges
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Klockren cuvée av Chardonnay och Melon. Så snygg...så knäckande bra...så Bourgogne-lik att man baxnar. Fantastisk här och nu...inte heller några konstigheter att spara den här c:a 5 år. (vs2400 2015-10-15 Hemma)
  2012 - Lucien Aviet - Arbois AOC - Trousseau - Cuvée des Geologues
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Färgen och utseendet är det första som avslöjar att vi har något stort i glaset. Satans vackert. Härlig lyster. Doften kanske är vinets blygaste beståndsdel, men det finns ändå en blåfrukt som pockar. Men det är i munnen den här klass-Trousseaun regerar...elegans, balans, renhet, blåhet, skörhet, fantastisk fruktkärna, finstämda tanniner, syror...ta mig fan komplett. Naturligtvis finns det gott om utrymme för framtida stordåd. Låt vinet vila 3-5 år till...det här vill jag verkligen gå vidare med. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2008 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Trevlig Chardonnay med oxidativa drag. Skoj att få njuta lite Puffeney. På tok för lite sådant hemma. Bra frukt. Inga problem att låta den här ligga till sig. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2010 - Domaine de la Cybellyne - Arbois AOC - Poulsard - Les Plosses
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Underbar fas just nu. Pinot-intrycken dominerar. Lättdrucken. Charmig. Allt nedslipat förutom personligheten. Skulle inte vänta längre, utan om man sitter på några är det dags att avsluta inom 2 år. Det här är riktigt bra. (vs2400 2015-05-08 Hemma)
  2011 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Varrons
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Sett till prislappen är kvaliteten osannolikt hög. Skiter man i prislappen är fortfarande kvaliteten redigt bra. Så låt oss skippa prisdiskussionen och bara fokusera på Les Varrons.
Definitivt Jura-vibbar, men också klara toner från den fina grannen i väster. Svårt att undvika jämförelser med Côte du Beaune. Så bra är det här. Klockrena syror, bra frukt, krämig struktur och tillräckligt långt. Vi testar grejerna under tre kvällar och det blir bättre för varje tillfälle. Kan vara en av de bättre 11:orna vi testat. Labet imponerar återigen.
(vs2400 2015-04-23 Hemma)
  2013 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Trousseau - Qvevri
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Här snackar vi modellera i doften. Rödfrukten finns där, men just här och nu är det leran som dominerar. Tror det här är Tissots första årgång av det här försöket och det får gärna bli fler. I munnen klar tanninattack från Trousseau-druvorna, härliga syror och bra frukt. Ännu ett vin som har en förmåga att bara försvinna. Tissot är värd all den uppmärksamhet och hans betydelse för Jura ska inte underskattas. Bra vin. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2003 - Andre et Mireille Tissot - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - En Barberon
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Håller ihop riktigt fint. Tror alla hamnar i Jura på direkten. Ruggigt typiskt och kanske ruggigt Tissot. Det är något med deras vita som skriker Tissot. Nötter, mineraler, fin syra, bra drag i frukten...helt enkelt utmärkt. Vissa reagerar på lite sötma...kan vara årgången. Trevligt här och nu, kan dessutom ligga ett par år till... (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2009 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Skoj när verkligheten är lika bra som dikten. Vinerna från Overnoy är hyllade och numera nästan omöjliga att uppbringa. Då är det extrema förväntningar och med nerver liggandes utanpå man öppnar en flaska från den adressen. Vi ger den här Chardonnay-tappningen 5 timmar på karaff innan vi börjar seansen. Och då är det jävligt skönt att vinet är jävligt gott. Absolut inte stort i doften, men som det tar för sig i munnen. Bär hela vägen genom flaskan. Briljant balanserad och harmonisk trots sin ungdom. Bjuder på en kavalkad av intryck under den timma vi samsas vid glasen. Ena bättre än det andra. En fantastisk upptäcktsresa blan kullarna i Jura. Förstår varför det här är hyllade grejer. Växer för varenda minut i glaset. Kommer naturligtvis att te sig i en annan mogen skepnad om 10-15 år. (vs2400 2015-02-20 Hemma)
  2009 - Domaine Macle - Côtes du Jura AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Så mycket karaktär för så lite pengar. Macle's enkla Côtes du Jura får nog klassas som det mest köpvärda vin som framställs. Hela Jura i en enda flaska...lagom ox, klockrena syror, personlig karaktär...tvärförtjust. Initialt kanske aningen slappt (årgången), men allt ordnar upp sig efter ett gäng timmar. Dricker gärna detta rumstempererat. Till Sturkötupp i Vin Jaune funkar naturligtvis Macle lysande. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  1999 - Domaine Chevassu - Château-Chalon AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Ett glas i såsen och resten till oss som komplement till Sturkötupp i Vin Jaune och rejäla mängder grädde. Fantastisk maträtt. Den här 99:an startar upp ganska försiktigt, men med ett gäng timmar i karaff växer vinet för varje kvart. Nötter, syror, ox, djup, komplexitet...så förbannat gott med en redig Château-Chalon. Chevassu är en habil adress att återkomma till. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  2010 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Cuvée Florine
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Rent...snyggt...klart uttryck...snackar mer Bourgogne än Jura. Varje gång man öppnar en Ganevat, oavsett färg, har man stora förväntningar. De har alltid (en flaska Vin Jaune levde inte riktigt upp till förväntningen) presterat som man vill. Det här är naturligtvis inget undantag. Fantastiska syror, laserskarp frukt, mineraler i massor, rensande rent...inget annat än skitgott. Där 11:an kanske mestadels levererar citrus, då har 10:an gott om mineraler som komplement.
Här finns gott om framtida potential. Har en 10:a kvar...ska försöka låta den vila några år...men det blir inte lätt att pilla på den...
(vs2400 2014-12-03 Hemma)
  2010 - Daniel Dugois - Arbois AOC - Trousseau - La Damelière
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Hur trevlig som helst...men nog måste det finnas lite Poulsard i den här brygden? Hela upplevelsen skriker jordgubb/hallon/rabarber...och de nedslipade tanninerna förstärker Poulsard-spåret. Skit sak samma, för det här är rikigt gott. Okomplicerad njutning. Mjukt, lätt, rent...skitgott! Trendigt innehåll med otrendig yta. Nästan turistetikett...inget man spontanköper med andra ord. Köpt på plats...och varför har man inte större bil... (vs2400 2014-11-13 Hemma)
  2009 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Grandes Teppes
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Fyllig, gulfruktig, jura-karaktär...och relativt låg syra. Så kan denna Ganevat sammanfattas. Inte alls tråkg, inte alls dum...men inte det där trycket och lyftet man förväntar...tror inte enbart det beror på bristen på syror, utan även att det är väl fylligt och väl moget. Hittar däremot ingen direkt sötma...däremot en lite alkholkick i slutet. Härmed utfärdas...drick upp 09:orna från Ganevat! (vs2400 2014-09-04 Hemma)
  1989 - Camille Loye - Arbois AOC - Trousseau - Saint Paul
(France - Jura Info)
Visa mer information
  FV gör en klockren analys av vinet och hamnar i norra Piemonte med mestadels Nebbiolo från 1989 i glaset. Oerhörd vass gissning...bara det att vi ska ta oss över alperna och passera Lac Leman på väg till Arbois. Trousseau är det i glaset och den näst sista årgången från Camille Loye. Vi har nypon, lite rönnbär, fint gammalt virke, tjära...i munnen är det ljusrött, lätt, lite syrligt (inte störande), självklart utvecklat och trevlig tanninstruktur. Imponerande att Jura-grejerna kan uppvisa sådant liv efter 25 år. Dricks självklart asap. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2010 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Varrons
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Fin Jura-karaktär med mineralstinn Chardonnay-frukt. Inget snack om att vi befinner oss i Jura och inte heller något att fundera på gällande druvsort. Bägge skiner igenom...precis som man vill ha det.
Fin fathantering, härliga syror, bra mineralitet, balans och harmoni. Det här är inget annat än skitbra. Håller lätt 4-5 år till. Levererar på 1er Cru-nivå.
(vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2009 - Les Dolomies - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Combes
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Fyllig, nötig, Jura-mineraler, komplex...bra syror, härlig längd, fint tryck, trevlig utveckling...skitbra Jura-Chardonnay från intressant nykomling. Hantverkare med stor potential om volymerna gör att de kan leva på sitt kall. Det här kommer vi självklart att gå vidare med. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2010 - JF Ganevat - Côtes du Jura AOC - Poulsard - Enfant Terrible
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Sluta nu...här sitter allt som det ska...lättsam njutning...pigga syror...gomrensare...intresseväckande rakt igenom hela flaskan...poulsard på topp vad druvsort kan erbjuda. Och hela grejen klockar in på 11%. Inget annat än livsbejakande. Fattar inte att det finns folk som sågar sådant här...stackars satar... (vs2400 2014-06-18 Hemma)
  2006 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  En Vin Jaune som uppträder i en lättare klass. Bygger på elegans och friskhet. Inte alltför mycket torv/tång. Salivframkallande syror. Uppdateras när vi tar nästa prov... (vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2012 - Andre et Mireille Tissot - Arbois AOC - Trousseau - Amphore
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Oj vad gott. Fullständigt livsfarlig. Säger bara slurp så är flaskan tömd. Kalkig och ren frukt. Fantastiska syror och förvånansvärt snälla tanniner. Kan vara så att man inte hinner känna efter...Trodde först att det här var en topp-Gamay...Vill ha mer av det här! (vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2011 - Andre et Mireille Tissot - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - En Barberon
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Den här Tissot prickar dock fullständigt rätt i min mun. Härligt rent. Fantastiska syror, bra gul frukt, skön stenkänsla...fin längd. Gott på alla sätt. Återkommer till det här vinet ikväll.
Nästan man får lite känsla av restsötma. Påminner inte så lite om en redigt bra Chenin Blanc. Inga Jura-vibbar här inte. Minst lika fin kväll två. Det här gör inte ont att ha i källaren.
(vs2400 2014-06-07 Hemma)
1 2 3 4
Lägg upp ny provning