Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  2010 - Tenuta La Ghiaia - Colli di Luni DOC - Ithaa
(Italia - Liguria Info)
Visa mer information
  Ännu mer italienskt skalmacererat. Ännu en skalmacererad som får mig att kapitulera. Tror mig numera vara adapterad gällande de här grejerna. Det är gott. Det är bra. Det är komplexa upplevelser. Naturligtvis fullständigt omöjligt att härleda druvsort och annat ursprung. Gäller att släppa de funderingarna. Väl där kan man fokusera på vad som är i glaset. Fin syrastruktur, fylligt, kontemplativt, intressant. Som sagt...jag har kapitulerat inför skapelser som denna. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2010 - Maccario Dringenberg - Rossese di Dolceacqua DOC
(Italia - Liguria Info)
Visa mer information
  Det här var riktigt gott. Här infinner sig törsten på allvar. Läskande med en trevlig sötma i slutet. Klockren överraskning som levererar så länge temperaturen håller sig runt 15. Inget snack om att vi har en italienare...syror, lite körsbär och en och annan tannin. Det här kan jag tänka mig fler gånger...men då får man ta sig till Ligurien. (vs2400 2012-06-02 Hemma med IV)
  2009 - Bruna - Riviera ligure di Ponente DOC - Le Russe Ghine
(Italia - Liguria Info)
Visa mer information
  Skojigt och ruggigt mineraliskt. Klockrent skaldjursvin. Gnälla kanske man kan göra på att mineralitetsbeskan är aningen jordig och grov, men ställer man fram rätt prylar på bordet blir resultatet redigt trevligt. Gott och karaktärsfullt. Och skojigt med en Pigato från Ligurien...inte alltid man ser det på våra breddgrader. (vs2400 2011-09-25 Hemma)
1
Lägg upp ny provning