Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 135
Vin
  2012 - Sylvain Dittière - Saumur AOC - Les Cormiers
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Klassiska schnitzlar på bordet...tre alternativ i glasen...barbera, blaufränkisch eller cabfranc...ikväll blir det cabfranc. Vi har testat det här tidigare och upplevde som att det finns potential i den här hantverkaren. Vinet bygger mer på frukt än mineral och djup. Absolut gott, men vi saknar en och annan dimension. Vill ha några växlar till i vår cabfranc. Till schnitzlarna fyller det sin funktion med bravur. (vs2400 2015-12-23 Hemma)
  2011 - Domaine Grosbois - Chinon AOC - Gabare
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Mer fruktdriven och aningen uppumpad...speciellt om man kommer från en urpigg torr Zibibbo från Pantelleria.
Funktionell till grillad hamburgare och gurksallad. Men saknar lite kick i det här. Absolut trevligt, men lite jaha...
En kvar, inget att spara på.
(vs2400 2015-09-03 Hemma)
  2010 - Luneau-Papin - Muscadet-Sèvre et Maine AOC - Terre de Pierre
(France - Loire - Pays nantais Info)
Visa mer information
  Satan vad ungt! Fortfarande inga tecken på utveckling/mognad. Mineraler och citrus är vad som knastrar ur glaset. Det här håller lätt 5 år till...minst...antagligen det dubbla. Men gott är det även i sin kluriga ungdom. Påminner mer om en pigg Riesling än ett ostronvin. Åtminstone i dagsläget. Väntar med övriga flaskor 3-5 år. (vs2400 2015-08-26 Hemma)
  2008 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Skriker Pauillac. Så bra är det. Klassisk skönhet. Bara så bra. Stram och elegant. Klockren frukt. Ljusblå spänst. Glad att det ligger några till i källaren. Nu pillar vi inte på de på 4-5 år. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2010 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC - Brézé
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Finns bara en mening som spontant dyker upp...ett under av elegans...Grand Cru ta mig fan. Rent, energi, djupt, förfinat, spänstigt...helt fantastiskt gott. Går inte att spotta. Naturligtvis på tok för ungt, men ibland tar nyfikenheten över. Klockren till en andbröst-sallad. Våldsamt stort. Grand Cru ta mig fan. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2011 - Thibaud Boudignon - Savennières AOC
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Inte långt efter Rougeards klassiker. Det här spelar i princip i samma liga. Elegant och lättsam trots appellationen. Fantastisk renhet. Bra prestation även den här svåra årgången. Andra gången vi njuter ett vin från den här hantverkaren. Lika imponerad bägge gångerna. En otroligt ren tolkning av CB. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2013 - Domaine Roches Neuves - Saumur-Champigny AOC - Franc de Pied
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Charmant CF. Blåskimrande för öga, näsa och mun. Bra framtid. Lysande vid matbordet till en redig schnitzel. Bara fina omdömen. Vill ha många sådana här. (vs2400 2015-08-01 Hemma)
  2010 - Jean Pierre Robinot - Coteaux du Loir AOC - Cuvée Bistrologie
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Sådärja...Robinot-oskulden tagen. Värt att vänta på...eller snarare hur kommer det sig att vi missat detta...
För det här är seriösa klassiska grejer. Spontat vid öppnandet far vi till Savennières...Stenigt, lite malo i nosen, djupt, aningen tungt...men med tid och stigande temp breder vinet ut sig till en komplex, djup, mogen frukt, ruggigt seriös, balanserad skapelse. Vansinnigt gott. Fantastiskt bra på alla områden. Imponerande grejer. Robinot borde fan ha ett eget fack i källaren!
(vs2400 2015-07-09 Hemma)
  2012 - Les Cailloux du Paradis - Touraine AOC - Racines
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Trodde först det här var en ren CF och förvånades därför av de snälla tanninerna. Blev senare rättad att CF är en av drygt 20 olika druvsorter i Racines. Då blir det klarare att vinet upplevs som det gör. CF gör sig ändå påmind i doften i form at en ishavsblå ton som man bara upplever i klass-CF, därtill är vinet lätt, rent, elegant, nästan smygande till sin karaktär. I munnen tassar det fram försigtigt med sina dryga 12%...inga burdusa markeringar, utan bara självklara antydningar om klass. Tanninerna är smeksamma om de ens gör sig påminda. Ännu ett vin som verkligen visar sin rätta sida vid matbordet. Fixar lätt grillad lax som serveras med gudomlig hollandaise...
Håller lätt 5 år. Fyller naturligtvis på...
(vs2400 2015-07-01 Hemma)
  2010 - Chateau de Coulaine - Chinon AOC - Diablesse
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Klockrent bea-vin. Inte bara, utan klockrent även på många andra sätt. Slankt, rent, lätt, fint djup, typiskt, elegant...årgången frukt går naturligtvis inte heller att dölja. Svårslaget sett till prislappen (250 sek). Tyvärr sista flaskan. Hade lätt klarat 5 år till i källaren. (vs2400 2015-06-26 Hemma)
  2011 - Domaine Grosbois - Chinon AOC - Clos du Noyer
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Trevlig och hyfsat seriöst anlagd Chinon. Bra typicitet. Härlig doft med blyerts och ceder längst fram. Munnen får sitt av syror, lättsam frukt och kaxiga tanniner. Lite lätt på sina ställen. Saknas lite djup och komplexitet. På det hela är det dock en trevlig bekantskap. Vill testa det här från ett bättre år än 2011. (vs2400 2015-06-05 Hemma)
  2008 - Gérard Boulay - Sancerre AOC - Comtesse
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Oj vad gott. Inga SB-vibbar, snarare lutar det åt CB. Fullt mogna druvor, mineraler i mängd, aningen restsötma som balanseras upp av löjligt fina syror. Stor i munnen. Lång. Inget annat än fin vinkick. Håller lätt 5 år till. Fler inskaffas. (vs2400 2015-06-05 Hemma)
  2010 - Richard Leroy - La Noëls de Montbenault
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Klockren CB med alla positiva markörer på plats. Fylligt...bra syror...bra längd...aning restsötma...mogna druvor...helt enkelt skitgott. Struktur, balans, personlighet...Sånt här kan man ha mycket av i källaren. Och de utvecklas fint. Finns många år kvar i den här flaskan... (vs2400 2015-05-30 Hemma)
  2013 - Domaine Guiberteau - Saumur AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Ren och ärlig. Rödfruktig. Enkel men redig. God i all sin enkelhet. Perfekt bistro-vin. Gillaar att tanninerna verkligen biter ifrån. Bra cf-karaktär genom hela glaset. Kan nog bli mer harmonisk de kommande 2-3 åren. (vs2400 2015-05-27 Hemma)
  2013 - Domaine Roches Neuves - Saumur-Champigny AOC - Franc de Pied
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Ännu en utmärkt Loire-CF. Den här gången från rotäkta stockar. Även här finns den ishavsblå tonen i frukten som får mig att spinna loss. Finns med automatik ett djup som hela tiden pockar och ber om en liten sipp till. Naturligtvis för ungt, men potentialen går inte att bortse från. Fram mot 2020 börjar tanniner och syror att harmoniseras. Gott. (vs2400 2015-05-09)
  2006 - François Cotat - Sancerre AOC - La Grande Côte
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Inte kan man tro att vi har sb i glaset. Svårt att överhuvudtaget gissa på ursprung både av härkomst och druvsort. Intressant och utmanande. Gott och tänkvärt. Hårt (mineral). Lite småvisköst. Bra längd. Inget man klunkar, utan mer kontemplativt. Dricks nog bäst på egen hand. Svårt att se någon direkt utveckling. Ligger nog ändå kvar på den här nivån i ett par år till. (vs2400 2015-05-07 Hemma)
  2002 - Domaine des Baumard - Savennières AOC - Clos du Papillon
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Klassiker...inget annat än en redig klassiker. Satans bra. Lite gammaldags till karaktären. Ingen sprittande energi, däremot massor av djup och längd. Klassisk Savennières med redig sälta, arrak, saffran, honung, knastertorr med ruggigt djup och ypperlig längd. Skulle tro att vinet presterar på topp just nu. Ser ingen utveckling, men grejerna kommer att ligga kvar på den här höga nivån i bra många år. För er som har...drick nu eller njut de närmaste 5-8 åren. Sa jag stenig rackare... (vs2400 2015-05-01 Hemma)
  2013 - Gérard Boulay - Sancerre AOC - Les Monts Damnés
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Dricks över tre kvällar. Lika fin hela tiden. Aningen mer utvecklad och uttrycksfull kväll tre.
Om all SB vore så här då skulle jag definitivt ha fler flaskor i källaren. Helt enkelt satans bra grejer. Balans mellan syror, frukt och fyllighet. Härlig längd. Dessutom mat-lirare av rang. Hittar inte en endaste lite defekt här. Dessutom angenäm prislapp på de här grejerna. Kommer lätt att leva 5 år och mer, men det är svårt att låta bli godbitar som dessa redan nu. Fler ska beställas.
(vs2400 2015-04-25 Hemma)
  2013 - Domaine Roches Neuves - Saumur AOC - Clos Romain
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Här snackar vi syror. Enorma. men ändå fint förpackade. Fruktmogen sötma finns. Rent. Elegant. Mineraler. Energiskt. Hur bra som helst. Vill definitivt ha mer av det här. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2013 - Clos du Tue-Bœuf - Cheverny AOC - La Gravotte
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Naturlig lättviktare. Jag uppskattar dess lätthet och direkthet. Initialt finns lite hönsgödsel som lätt vispas bort. Visst är det aningen glest, men att dricka ett sådant här vin en solig sommardag lätt kylt (max 14 grader) kommer inte att göra ont. Värt att gå vidare med. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
1 2 3 4 5 6 7
Lägg upp ny provning