Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 13 av 13
Vin
  2013 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Behöver sina 3-4 timmar i karaff. Efter den nödvändiga tillvänjningen exploderar herr Magas skapelse i våra munnar. Omöjlig att värja sig emot. Sicket jävla lyft. Lite sprits...blått blått blått. Kan vara den trevligaste Barbacarlo till dags dato. Fullständigt lysande vin. Inga problem att dricka nu...frågan är vad lagring tillför i detta fall... (vs2400 2015-11-14 Hemma)
  2009 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lite väl chokladig flaska...kan bero på att den inte fick sina väl behövda timmar i karaffen. Initialt är också % påtaglig.
Allt rättar till sig med tid...dock icke lika övertygande som senaste gången...men oj så många år kvar...
(vs2400 2015-09-17 Hemma)
  2005 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Sassella Rocce Rosse - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Blir inte riktigt kompis med ArPePe's prestige-Riservor...lite väl lagrade för min smak tror jag. Vill ha lite mer ungdomlighet och frukt. Blir väl uttorkad och kantig. Dessutom konstigt alkig till ragun. Tror inte på underverk med lagring... (vs2400 2015-09-16 Hemma)
  2011 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Sassella Stella Retica - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Fantastisk elegant och sval bergsnebba. Klockren röd frukt. Harmonisk är bara förnamnet...trots dess ungdom. Man kan tro att tanninerna ska vara utmanande, men icke...
Frågan är om vi tutat en bättre Valtellina...Vi bunkrar upp ett gäng och dricker inom 3-5 år.
(vs2400 2015-08-15 Hemma)
  1996 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Sådär ja...Barbacarlo visar återigen var skåpet ska stå. Den här gången i en trevligt mogen fas. Kontemplativ efter 6-7 timmar i karaff. Medicinal i nosen, men också pampiga mognadstoner. Italienskt så det förslår...bra syror och mjuka tanniner. Fin fruktstruktur. Lång och intresseväckande i smaken. Vi kan gemensamt konstatera att det borde finnas fler viner som visar upp sådana här uttryck. Inte ett stort vin, men ett stort vinögonblick. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2001 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Grumello Buon Consiglio - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  En hyfsat mogen Valtellina, kan det vara något? Jo då, men först efter ett gäng timmar i karaff och till anpassad föda. På egen hand spritter inte grejerna precis...lite väl långt gången och lite småslapp i både tannin- och syrastruktur. Tung helt enkelt.
Men till födan kommer Grumellon mer till sin rätt. Vaknar till liv och visar mer syror och spänstigare frukt. Absolut gott, men inget jag går vidare med.
(vs2400 2015-01-14 Hemma)
  2009 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lessrof-blå * 2...så känns det under tiden flaskans innehåll bara försvinner. Absolut inte ett gulpa-vin, utan här har vi ett redigt långsamt vin. Det börjar ganska tidigt på eftermiddagen när korken dras och vi tar ett litet smakprov...nästan pärlande och redigt kärv. Inget charmtroll. Rakt ner i karaffen där busen får lugna ner sig ett gäng timmar. Jag tittar till Barbacarlo med jämna mellanrum och konstaterar glatt att det här kommer att fixa sig.
Och som det fixar sig...när vi sätter oss till bords är vinet redo för oss och den lilla rosa steken. Vi möts av tobak, sötlakrits, örter...en mångfald av intryck som känns meningslöst att sortera ut. Komplext och ytterst kickande. I munnnen resulterar det i ett redigt lyft, bra balans, kickande syror, elegant frukt och mogna tanniner. Gas och kärvhet lyser med sin frånvaro. Och sicken potential. Stor vinkick. Härligt med ett nytt kapitel i vår vinvärld.
(vs2400 2014-12-20 Hemma)
  nv - Togni Rebaioli - 1703 Vallecamonica
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lättsam, ren, aningen alkig...snabb sammanfattning. Utöver det kan man plocka upp jordgubbar, bra syror, tanniner...trevlig ny bekantskap. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2006 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Sassella Stella Retica - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Luft...det är vad den här terassodlade Nebbiolon behöver. Öppnades dagen innan och visade då upp sin mest ogina och rönnbärsaktiga sida. Precis det jag har som allra svårast för. Ett par små glas var allt vi mäktade med, lösningen blev alltså in med Riservan i kylen över natten. Och sicken skillnad...mörkare, maffigare, djupare, mer fullödig, mer såsom jag vill ha Nebbiolo. Precis i frukten, klockrena syror, mogna och märkbara tanniner. Skitgod Nebbiolo från Lombardiet.
Bra nu och den kommer inte vika ned sig de kommande 4-5 åren.
(vs2400 2013-11-07 Hemma)
  2008 - Luca Faccinelli - Valtellina Superiore DOCG - Ortensio Lando
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Kan vara den bästa Valtellina som serverats på Sturköbaren. Och jag tycker dessutom att den presterar i den klass där Valtellina-grejerna hör hemma...den lite mer rödlätta och läskande ligan. Allt med Nebbiolo som grund behöver inte vara dundertanninstinna viner som behöver tio år på rygg. Den här 08:an gör sin grej här och nu...och dessutom briljerar den vid matbordet. Bör drickas sval med tanke på den lilla sötman som busar runt på tungan. Urtrevlig bekantskap. (vs2400 2012-06-02 Hemma med IV)
  2000 - Isimbarda - Oltrepò Pavese DOC - Montezavo - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Sicken härligt positiv överraskning. En fullt ut mogen röding från Lombardiet med Barbera i täten. Tycker ofta att Barbera tenderar att bli aningen för obalanserad, men här finns det mesta på plats. Vi njuter denna Riserva över två dagar och utvecklingen är enorm...på doften. Dag ett är det ett reduktivt monster för nosen, men dag två är all eländig doft bortvädrad. Enbart mogna härliga höstliga skönheter för näsan. Urgott att sniffa på.
I munnen får vi redan från dag ett, ett balanserat elegant vin som ger oerhört mycket valuta för gjord investering. Fantastiskt välutvecklat vin. Inte ett endaste lilla snedsteg. Att tänka på när man plockar nästa flaska är att dekantera ett par timmar innan man sätter sig till bords.
(vs2400 2010-10-14 Hemma)
  2004 - Nino Negri - Valtellina Superiore DOCG - Sassella - Le Tense
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Vanilj...vanilj...tanniner...vanilj...syror. Tyvärr är det vad vi konstaterar när vi skickar i oss denna förut så hyllade Le Tense Sassella från den mastodontlike Nino Negri i Lombardia. Ingen höjdare med andra ord.
När vi drack den senast - samma årgång - var det de malolaktiska förtecknen som dominerade. Inte heller då gjorde vi vågen. På tok för snällt och inställsamt. Dansbandsvin!!
(vs2400 2009-06-18 Hemma)
  2004 - Nino Negri - Valtellina Superiore DOCG - Sassella - Le Tense
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Ser man till prislappen är det inget snack om att vinet levererar bra mycket mer än vad priset anger. 2004 i Italien ÄR verkligen rejäla grejer.
Nino Negri kör ganska modernt (här finns fat och snälla tanniner) vilket gör vinerna lätta att ta till sig. Inget fel överhuvudtaget när de läckra syrorna gör allt för att pigga upp munlädret.
Är det något man kan gnälla över är det att vinet känns aningen sött och att gräddkolan (malolaktiskt) sticker ut en aning, men varför gnälla...
(vs2400 2008-04-04 Hemma)
1
Lägg upp ny provning