Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 3 av 3
Vin
  1990 - Pereira D\'Oliveira - Colheita - Malvasia
(Portugal - Madeira Info)
Visa mer information
  Vad äter man till det här vinet...frågan ställs till Niklas Jörgensen och svaret kommer blixtsnabbt...redigt lagrad Parmigiano. När det gäller Madeira motsätter man sig inte oraklet, utan man införskaffar naturligtvis det föreslagna. Och sicken kombination...klockrent!
Även om % i vinet är hög är det inget som stör. Syrorna styr upp hela upplevelsen. Viss sötma finns det naturligtvis, men syrorna styr återigen upp grejerna. Madeira är gott. Jävligt gott. Det har en friskhet som berör och förför. Det här kan naturligtvis ligga hur länge som helst. Det dricks på tok för lite bra Madeira på Sturköbaren!
(vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  1928 - Julio A. Cunha Successor - Velho Superior - Sercial
(Portugal - Madeira Info)
Visa mer information
  Tiden börjar sakta in...Vilken doft...läckert behandlat ädelträ, torkade frukter, lim i dess mest eleganta form, och en pigghet och friskhet som är bedövande. Och väl i munnen rensar Sercial-syrorna bort eventuell tandsten.
Det här är en fantastisk dryck. Madeira vill jag ha mer av. Livfull, elegant och tokrolig.
Tänk om man som 81 åring har lika bra spring i benen som denna fantastiska åldring!! 117 poäng;-)
(vs2400 2009-09-26 Pavie hos Niklas)
  nv - Cossart Gordon - Madeira DO - Malmsey 10 Years - Malvasia
(Portugal - Madeira Info)
Visa mer information
  Konstaterar att Madeira är en dryck man alldeles för sällan unnar sig. En fyllig 10-årig Malmsey tillsammans med torkade fikon och nötter ger en härlig upplevelse. (vs2400 2007-03-17 Hemma)
1
Lägg upp ny provning