Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 27
Vin
  2012 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Även Barricadiero dyker upp i ny årgångsskrud. Omöjligt att inte nypa en flaska. Svalare, lägre %, lättare, renare än många tidigare årgångar. 2011 är kanske snäppet blåare, men den här ligger inte långt efter. Lite fat som stör i dagsläget men det lär försvinna inom något år. Klockrent matvin. Skönt med ett vin man inte vuxit ifrån. (vs2400 2015-11-12 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Trist...nämligen sista flaskan av 06:an. Klart den bästa flaskan av de 06:or som knäppts. Fint utvecklad, harmoniska tanniner (Montepulciano och harmoni brukar inte lira i samma lag), italienska syror...en riktigt balanserad Barricadiero. Den busige charmören har nästan blivit en nobel herre. Bara nästan eftersom de naturliga äpplena finns där långt bak och markerar. Fascinerande att se Barricadiero utvecklas så här. Blir nog till att kolla till en 07:a inom kort... (vs2400 2013-12-22 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Det grillas små saftiga hjort-spett på Sturköbaren. När man känner till upplägget är det inte svårt att sprinta ner i källaren för att leta upp en Barricadiero. Den första som hittades var en 06:a och varför inte...
Fungerar alldeles ypperligt. Bra utveckling. Redig fart i syrorna. Frukt och fat har lugnat ned sig. Tanninerna är fortsatt överkaxiga. Sammantaget bildar samtliga lagdelar en bra harmonisk enhet till den lättgrillade hjorten. Barricadiero lämnar oss aldrig besviken. Håller lätt några år till. En sak att tänka på...redigt med krafs i slutet.
(vs2400 2013-07-17 Hemma)
  2010 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Så här vill jag ha min unga Barricadiero...lite fat, redigt med ung frukt, bra tryck, härligt sprallig, sköna tanniner, italiensak syror...trots sin tyngd och kraft finns här också en självklar lätthet och lekfullhet som charmar sönder mig. Och till det perfekt grillade köttet...harrejävlar vad fint. Drick någon flaska till under sommaren (till något redigt grillat) och spara resterande flaskor för konsumtion inom de kommande 5-6 åren. (vs2400 2013-07-12 Falsterbo med FV)
  2009 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Äntligen har 2009:orna hittat formen. Det störiga är borta, faten är mer integrerade, den typiska kaxigheten (rödäppliga och körsbärsvresiga) och häftiga personligheten är åter på plats. Klockren till de grillade älgspetten. Inte mycket att kontemplera kring, utan ett ärligt vida att släcka törsten med. (vs2400 2013-06-22 Hemma med LP)
  2009 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Tryck. Kraft. Vansinnigt ursinne. Det bara far fram som en redigt okontrollerbar svallvåg. Inte det mest finessrika vinet, inte heller direkt elegant...men satan vad gott. Visst går det att gnälla över slampig varm frukt. Visst kan vi slänga in en brasklapp över alkoholen (14,5%). Visst finns det en aning fatbeska i slutet. Samtliga invändningar funderar vi över...men det är just invändningar i ett hav av trevligheter. Primär ungdomlighet. Charmtroll i skitig bonnaklädsel. Mogen frukt. Härlig tanninattack. Bra syror. Matvänlig. Rensare.
Det här är bra.
Skoj med Barricadiero's årgångstypicitet. Där 2008 hade initiala problem med fatövervikt, finns absolut inget av det här. 2006 är mer elegant osv...
Jag har alltid varit svag för Auroras viner oavsett nivå. Det finns något primärt äkta över samtliga deras viner. Inget tjafs, utan pang rakt ned med frukten i flaskorna. Och prisläget på grejerna är mer än sansat.
Urtrevliga grejer.
Nästa flaska väntar vi dock med...frukten behöver lugna ned sig en aning...6 månader kanske vi kan hålla oss.
(vs2400 2012-09-20 Hemma)
  2008 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Det är då för typiskt...den här årgången av Marche-favoriten har jag sågat tidigare. Och vad händer när sista flaskan korkas upp...den sjunger redigt bra den rackaren. Här finns knappt några störiga fat (lite rostade toner snurrar fortfarande runt), frukten har vuxit till sig, tanninerna har också bytt skepnad till de mer typiska Montepulciano-kaxigheterna...vinet har helt enkelt vuxit och blivit vad jag brukar förvänta mig av Barricadiero. Lite lagom ruffig men med stor personlighet.
När vi testade 08:an för ett drygt år sedan var det tyvärr bara de rostade faten som dominerade. Vet att både IV och FV hade lite andra åsikter än mig. Men har jag hittat något som stör mig, är det oerhört svårt att se bakom kröken. Här är jag lite väl kategorisk...att jag aldrig lär mig...
Även det här vinet klarar med bravur tre kvällar i öppet tillstånd. Mår helt enkelt bra av det...de reduktiva tonerna försvinner och vinet blir aningen mer harmoniskt, men med ruffigheten i behåll.
(vs2400 2012-08-30 Hemma)
  2009 - Aurora - Rosso Piceno DOC - Superiore
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Ännu en korkad rackare...andra av fyra...icke acceptabelt!
Men skam den som ger sig. Vi plockar ännu en som visar varför vi föll för Auroras Superiore. Det här är bra...visst är det rustikt och ruffigt, men är på samma gång en kaxig personlighet. Absolut inte något stort, men en redig hantverkare som man kan lita på...ibland (med tanke på kork-statistiken).
(vs2400 2012-07-02 Hemma)
  2007 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Här är den ruffige och lite skitige grabben från landet. Och grov i mun dessutom. Och hungrig. Se till att bordet snabbt dukas så att Barricadiero får något att sätta tänderna. Då blir grabben harmonisk...och kommunikativ...och balanserad...och jävligt god.
Däremot på egen hand blir det grejerna aningen kärv och burdus. Inget för de fina salongerna...på egen hand alltså...för när maten serveras förvandlas Auroras prestigevin till en skön lirare...kanske ingen gentleman...men vem bryr sig. Det här är bra...riktigt bra. Kvarvarande flaskor kommer att överleva 2-3 år utan problem. Längtar efter version 2009.
(vs2400 2012-04-19 Hemma)
  2009 - Aurora - Rosso Piceno DOC - Superiore
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Prisvärdhet är inte något som vi i vanliga fall fokuserar på här på Sturköbaren, men med det vi har i glaset under matlagningen går det bara inte att bortse från kvalitet kontra pris. Aurora's Superiore är inget annat än prisvärdheten vinifierad. Vi snackar 110 danska pengar, men det smakar som bra många fler. Bara det nosen får presenterat är värt entrépengen. Mogen Montepulciano-frukt (lite lagom reduktiv), järn, grillkol...och i munnen är det inget annat än bonus i form av kaxig frukt, fina syror, bra bitande tanniner och en skönt rensande eftersmak. Redigt...lite bonnigt...kaxigt...uppkäftigt. Inte elegant...inte förfinat...bara ett klockrent italienskt matvin. Och allt det här för endast 109 danska pengar. Satans fint fynd! (vs2400 2012-03-31 Hemma)
  2007 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt tung och mörkfruktig...har våra smakreferenser förändrats så enormt snabbt eller är det Barricadiero som är inne i en grinig fas...vi hoppas på att det är det senare och att Montepulciano-drickan snart ska återfå sin naturligt pigga charm.
För nu ikväll är det endast tunga chokladiga fruktpraliner som dominerar både doft- och smakintryck. All pigghet är i princip bortblåst. Visst finns det syror, men de har idagsläget inte en chans att välla fram som vanligt. Vi lyckas skrämma fram dom under måltiden (simpel pasta med tomatsås spetsad med pesto), men det är ändå inte det sprudlande livselixir som Barricadiero brukar vara. Vi låter resterande flaskor vila något år för att då testa dess form.
(vs2400 2011-08-04 Hemma)
  2008 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Hmmm, här blinkar varningssignalerna till på studs...rostade fat och malolaktisk kola...inte vad vi vill ha i vår Barricadiero. Dessutom är avsaknaden av fräschör påtaglig. Börjar infinna sig en skarp tveksamhet till mellan-italienska 08:or. Tveksamheten till de svenska dito är ju allmänt vedertagen;)
Åter till våra tokar på berget...nja, här får de inte till det överhuvudtaget. Visst är det ungt, men komponenterna vi vanligtvis finner i Barricadiero (drickbarhet, energi, fräschör, kraft, balans) lyser med sin totala frånvaro. 08:or från Toscana/Marche/Umbria kommer inte att ta stor plats i vår källare. Baktungt och tveksamt.
(vs2400 2011-04-03 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Återigen en toppinsats av Aurora-gänget. Sicket tryck rakt igenom hela buteljen. Härlig energi och en drickbarhet som få matchar. 06:an visar upp en begynnande mognadsbana, där framförallt faten har integrerats i den läckra mörka frukten. Naturligheten lyser igenom i form av ypperliga syror samt röda äppliga toner. Hur gott som helst. Att leta ledsamheter i Barricadiero är lönlöst, här finns det bara utrymme för uppåtvisande tummar. Briljant jobb av tomtarna/dvärgarna på berget. (vs2400 2011-02-17 Hemma)
  2007 - Aurora - Rosso Piceno DOC - Superiore
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Här var det full utdelning på en dansk 100-lapp. Om man någon gång ska snacka fynd...då är detta ett ypperligt exempel. Bra tryck redan från första klunk. Snacka om högoktanig dricka. På ett redigt positivt sätt. Ingen blyg kille det här inte.
Syror, fyllighet och tanniner jobbar tillsammans för att ge käften ett uppvaknande av gott slag. Ingen finlirare, utan en svettig grovjobbare. Och som han sliter...fler sådana hantverkare önskas!
(vs2400 2011-01-16 Hemma)
  2006 - Villa Forano - Colli Maceratesi DOC - Almajano - Riserva
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Nej du min ektomte. Det här går tvärbort. Ambitionen i källaren spårar fullständigt ur. Här hittar vi inget annat än ekspån, flisor, ekbeska, ek ek ek ek...och ännu mer ek.
Vi frågar oss varför odlar man druvor när man fullständigt döljer frukten och dess gudomliga egenskaper...Som sagt, tvärbort!
(vs2400 2011-01-03 Hemma)
  2007 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Äntligen dags för en ny årgång av en av våra allra käraste favoriter. Barricadiero -07. Och återigen golvas vi av den rena frukten som paketeras i lite proffsiga fat. Inget som stör eftersom frukten fullständigt väller ur glaset. Visst är det en fruktbomb, men en harmonisk sådan. Syror och tanniner gör att frukten aldrig blir klibbigt inställsam. Här gäller det att plocka på sig ett gäng flaskor som ska knäckas de närmaste 2-3 åren. Någon flaska sparar vi lite längre. Fantastiskt bra grejer. (vs2400 2010-09-03 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Sicken fullträff. Sällan har väl Barricadiero sjungit lika klockrent. Och då är Barricadiero ett av våra absoluta favoritvin från Italien. Alltid personlig, men detta är bara för mycket. Sicken bio-frukt, sicka bio-syror och sicken bio-drickbarhet. Visst är det bio, men inget som stör det allra minsta. Renare frukt går knappast att uppbringa. Flaskan tar slut i ett nafs. Det här är ett vin för de som tvivlar på vad bio-grabbarna/flickorna håller på med. Övertygas man inte av detta är det bara att packa ihop...
Vi bara småler mot varandra...
(vs2400 2010-07-01 Hemma)
  2002 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Sista flaskan av våra 02:or som inhandlats på plats hos dvärgarna på berget. Och det här är nog så bra dessa Montipulciano-baserade godingar kan bli. Fullmogna plommon, varma Bdx-vibbar, lite läder, multnande löv...som synes en kombination av bra mognadsegenskaper för våra små näsor. Även munnen blir lyckligt lottad denna kväll...vi möts av bra tryck av syror, frukt och tanniner. Inte elegans, men personlighet och attityd präglar smaken. Skönt när flasklagring belönas med sådana här goa droppar. Dags att börja kasta lysta blickar på våra 04:or. (vs2400 2010-02-12 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Vi testar favoriterna Aurora ännu en gång. Måste bara få bekräftat att 2006 av Barricadiero verkligen är det toppvin vi tar för givet...och det är det! Känns ännu mer vitalt och levande idag. Snacka om fartfylld färd. Känns som den barnsliga glädjen man känner i sista backen i Flumride. Löjlig jämförelse, men dessa droppar får oss att konstant dra på smilbanden. Sicket härligt vin...och naturligt sådant! Doften ger oss mörk frukt, lite choklad men framförallt en enorm spänstig upplevelse av naturligt vin...det är bara något som man inte kan ta på. Men inget snack om att glaset innehåller renheten från Marche. Lysande sprättande syror (rentav fantastiska), bra fyllighet, utmärkt fatbehandling, grymt fina tanniner och en energi som man nästan kan ta på. Man känner sig yngre för varje mun vi njuter. En intressant tanke vi för fram är att vinet INTE känns italienskt. Blint hade vi antagligen hamnat hos någon naturlig vinmakare i Frankrike och då långt söderut. Vi har ett gäng liggande, men det går att få plats med fler. (vs2400 2009-07-22 Hemma)
  2006 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Snacka om rökare! Ingen överraskning för min fru och mig, men FV blir oerhört glatt överraskade över vilken enormt hög nivå vinet håller. Kvalitet rakt igenom i ytterligare ett vin! Bra kväll det här...Aurora är en bio-odlare från de böljande kullarna runt Offida i Marche. På plats ser man den häftiga nationalparken och Apenninernas högsta bergsmassiv - Gran Sasso. Vi har besökt Aurora och bemötandet är genuint älskvärdt. Sicka sköna gubbar. Vi kallar dom dvärgarna bland bergen.
Barricadiero är deras toppvin och naturligtvis utgår man från Marches toppdruva Montepulciano. I brygden tutar man i lite Merlot/CabSauv beroende på årgång. Resultatet blir oftast belönat med 3 rungande glas i Gambero Rosso. Vilket jag personligen skiter i, men jag blir varm i själen för dvärgarna bland bergen. Deras 2006 är en självklar vinnare. Enda tveksamheten hittar jag i doften, där choklad och reduktivitet (Montepulciano) trycker ner frukt och barriga fat. Smaken däremot ger ett lyckorus...underbart energikickande syror, ren frukt, nafsande tanniner och en längd som sitter i ett bra tag. För att vara såpass ungt imponerar dessutom balansen. Fantastiskt roligt att dvärgarna levererar!
(vs2400 2009-06-27 FinareVinare Falsterbo)
1 2
Lägg upp ny provning