Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 6 av 6
Vin
  2010 - Bergström - Pinot Noir - Cumberland Reserve - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Skicklig Oregon-PN som är löjligt lätt att klunka i sig. Absolut ingen europé, saknar struktur och finess. Spelar mer på frukt och snällhet. Inte fel på något sätt när vi snackar drickbarhet. En rakt upp och ned god PN. (vs2400 2015-07-31 Hemma)
  2010 - Vivier - Pinot Noir - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Positiv återblick. Mer mineraler än tidigare flaskor. Det känns som om vinet går åt rätt håll med lite tid på rygg. Frukten har fortfarande redig spänst. Skön rödblå blandning. Charm- och drickbarhetsfaktor är modell större. Är det något som saknas är det djup och komplexitet. De egenskaperna kommer aldrig att dyka upp. Svårt att sia om vad som händer om 3-5 år. Risken är uppenbar att de två kvarvarande buteljer ryker långt innan dess. (vs2400 2013-05-02 Hemma)
  2010 - Vivier - Pinot Noir - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Andra vinet från Vivier vi dricker. Sonoma Coast-varianten gjorde oss inte direkt lycklig. Förflyttar vi oss till Oregon och Willamett Valley blir resultatet ett helt annat...här snackar vi tydlig PN-karaktär...lättfotad och charmig sådan...nätt och fin fathantering...löjligt klunkbar...nyanserad alkohol (12,9%). Skitbra rakt igenom. Bra syror, kanonfin frukt och lena tanniner. Det här vill vi absolut ha fler flaskor av...direkt! Potential ska vi nog inte snacka om, utan här är det direktheten och njutningen i nuet vi är ute efter. Som sagt...skitbra! (vs2400 2012-08-12 Hemma)
  2006 - Bergström - Pinot Noir - Cumberland Reserve - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Konsumeras över 3 dagar. Som mest klockren redan under första kvällen och den briljerar verkligen till en ungsbakad torskrygg på rotsaksbädd. Denna svenskklingande Pinot har kraft, fyllighet och fruktsötma som får kvällens anrättning att njutningsfullt skjuta i höjden. I det andra glaset finns Pacalet's Fleurie som inte har en suck till födan, men som skåpar ut amerikanen i fråga om drickbarhet. Men åter till PN från Oregon...klockrena dofter av solmogen frukt...här är det Pinot-frukten som verkligen dominerar...inte så mycket annat egentligen...i munnen är det kraft, frukt, fyllighet och en aning tilltagen sötma. Och % slår igenom en aning. Men till maten är allt förlåtet.
Dag 2 och 3 märker man av att vi har en Nya Världen-kille i glaset...väl mycket muskler och sötma...de sista dropparna skulle i princip lika gärna kunna vara en Grenache-baserad brygd från California. Sammantaget är det ett vin för matbordet och väl där får man full valuta för slantarna. Kanske inte riktigt vad man förväntar sig. Har fått för mig att Pinot Noir från Oregon 'ska' ha något mer kallodlat över sig. Inget sådant här.
(vs2400 2011-05-07 Hemma)
  2005 - St. Innocent - Pinot Noir - Seven Springs Vineyard - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  En Oregon-Pinot av det trevligare slaget. Bra tryck och med hyfsad struktur. Som så ofta med Nya Världen-Pinot'er saknas det lilla extra djupet. Och med djup menar jag komplexitet, föränderlighet och kaxighet/personlighet. Allt känns lite väl rent och tillrättalagt.
Nog med gnäll, för här finns tillräckligt med godsaker för att tummar och mungipor far en it uppåt. Bra frukt, bra tryck, fina syror och sköna tanniner. Ingen alko-hetta. Lite grönska och bitterhet (malört). Snyggt vin helt enkelt. Kanske aningen för snyggt för mig. Men mitt ambivalenta jag säger ändå att Oregon-Pinot är schyssta grejer.
(vs2400 2010-12-21 Hemma)
  2004 - Carabella - Pinot Noir - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Alltid gott med en kvalitativ Pinot Noir. Här kommer den i en mycket modern tappning där faten står som spön i backen. Vi är i Oregon som står för det nya i USA gällandes Pinot. Helt ok men inte mycket mer. (vs2400 2008-01-18 Hemma)
1
Lägg upp ny provning