Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 9 av 9
Vin
  1994 - R López de Heredia Viña Tondonia - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Sällan det dunkas spanjorer på Sturköbaren...och när det nalkas en liten nätt kalvbiff, ja då uppenbaras tillfället...fram med det heligaste halvön kan erbjuda...Tondonia...och dessutom från 94...stort med andra ord.
På egen hand snackar rönnbären väl entonigt. Aningen anorektiskt på egen hand...men till kalven snackar vi Zlatan-klack. Smack i krysset. Mogna härliga doftmarkörer, smaken har en viss sötma, tanninerna är i princip obefintliga, syrorna däremot vet exakt vad de ska göra...rensa till maten. Så jävla skoj att sådant här går att hitta. Den återstående flaskan kommer vi inte att spara någon längre tid...flaskvariation förekommer så vi chansar inte med den femhundringen...
(vs2400 2013-12-21 Hemma)
  1994 - R López de Heredia Viña Tondonia - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Ännu ett klassiskt vin. Ultratraditionell. Hur elegant som helst. Lättsam, seriös, djup, lång, charmant, vackert, blir bara bättre och bättre i glaset. Blir glad av sådant här. Riktigt glad. Och det bästa...fortfarande en bit kvar till dess topp. Och väl där kan det här erbjuda njutning i många år. Bra årgång...då ger Tondonia utdelning. (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  1998 - R López de Heredia Viña Tondonia - Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Kanske mer intressant att testa än att dricka mycket av. Skulle nog vara svårt att dela innehållet på två. Funkar bättre att fundera, analysera, försöka lära sig, resonera och diskutera kring. Nötigt...lite småoxiderat...viss elegans...bra längd...intressant. Bra tidsdokument över svunnen tid. Måste imponeras över Tondonia som släpper mogna grejer som det här. Värda all respekt! (vs2400 2013-09-20 EJ hos Magnus)
  2001 - Muga - Prado Enea - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Gott och redigt njutningsfullt. Bra frukt (absolut inte uttorkat), fin syrastruktur, elegant, rent, skön längd, briljerar vid matbordet. När de klassiska spanjorerna fortsatt har frukt kvar innanför kostymen fyller de här grejerna sin funktion med bravur.
Bra många år kvar innan vinet kommer att vika ned sig. Skitgott!
(vs2400 2013-08-29 Hemma)
  1991 - R López de Heredia Viña Tondonia - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Himla gott att nosa på, men att dricka går mer eller mindre bort. Doften är oerhört utvecklad och ger oss mängder med förmultnade växtdelar. Även läder och fina välputsade trädetaljer från den välunderhållna båten. Här vill man sitta länge med doftorganet i glaset. Tyvärr finns det inga förmildrande omständigheter när väl vinet ska konsumeras. Frukten har sedan länge pulvriserats. Kvar finns bara gammelt mögg som dessutom efterlämnar en redig rest av sura rönnbär. Det här är absolut inget för oss. Trist att behöva klanka ned på en klassiker som denna, men man måste hela tiden vara uppriktig. Visst är det skoj med gamla viner, men kanske mest att dofta på... (vs2400 2011-04-08 Hemma)
  2001 - Muga - Prado Enea - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Klassisk elegans. Urtypiskt. Viss mognad. Ren frukt. Pigg upplevelse. Klockrent matvin. Inga bröst-toner, utan endast självklart självförtroende. Som synes fantastiskt gott.
En klassisk Gran Reserva från ett storslaget år, ja då är Rioja inget annat än en grymt trevlig kick. Faktiskt riktigt vackert. Man blir glad ända in i själen när det fortfarande går att finna viner som det här. Inga uppumpade muskler här inte. Visst kan man reta sig på den lilla fruktsötman, men varför leta brister i ett sådant här storslaget vin.
Måste också poängtera det fina med att kunna köpa ett vin som redan är en bra bit på sin mognadsbana. Här finns fortfarande bra många år kvar i och för sig, men Muga har haft vänligheten att låta vinet ligga fram till nu.
Vill man dricka ett klassiskt vin, med stor typiskhet, en traditionell upplevelse, elegans och ett fantastiskt matvin, ja då är det bara att springa till närmaste SB och lägga in en beställning. Vi kommer att hämta hem några till.
(vs2400 2010-08-07 Hemma)
  1994 - Montecillo - 130 Aniversario - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Snacka om lamm-vin. Och med lite vitlök på lammet spinner denna klassiska Rioja på högvarv.
Det här är en specialutgåva från det ypperliga Riojaåret 1994. Special eftersom det var 130 år sedan Bodegan drog igång.
Doftmässigt finns ett spektra av åldrad bedagad skönhet där ceder, lingon, kryddor och läder slåss om uppmärksamheten. Smaken är otroligt pigg där syrorna levererar den ena spetsen efter den andra. Frukt finnes men tanninerna har mjuknat med åren. Fortfarande vitalt. Flera år kvar innan anden ger upp.
(vs2400 2008-11-29 Hemma)
  1994 - Montecillo - 130 Aniversario - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Ett stort vin från en klassisk Rioja-årgång. Montecillo's prestigevin som verkligen levererar. Klassisk och elegant. Ändå mer komplexitet och tyngd än vad man vanligtvis upplever i en bra Rioja. Läckert matvin. (vs2400 2008-03-07 Munskänkarnas Spanien-provning)
  2001 - R López de Heredia Viña Tondonia - Viña Cubillo - Crianza - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Är i normala fall ingen älskare av röd traditionell Rioja, men hade bestämt oss för ett litet experiment. Tyvärr blev ens fördommar bekräftade. Förhoppningsvis beror den upplevda tunnheten i smakbilden på att det är en Crianza i glaset. Producenten är en institution i Rioja och årgången ligger i absolut topp. Ändå blir slutresultatet en besvikelse. (vs2400 2007-09-20 Hemma)
1
Lägg upp ny provning