Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2012 - Strekov 1075 - Ryzlink Vlašský - Heion Na Supkách
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Börjar knäcka koden gällande orange-vin. När man väl konstaterar hur de här grejerna funkar är det ganska svårt att få de ur systemet. Det här är inte längre bara intressant, utan även fascinerande och framförallt gott. Inget som man klunkar i sig, utan man klurar...funderar...snackar...resonerar...helt enkelt ett långsamt vin.
Naturligtvis finns det gott om sommar-ale-vibbar, tobak, krita, blommor och lite jäst. Omöjligt med druvsortskaraktär (Welschriesling) och övrigt ursprung. Däremot går det inte att gömma vinets höga kvalitet. Lärorikt. Vi kommer definitivt att införskaffa fler orange-viner till Sturköbaren.
(vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2012 - Strekov 1075 - St Laurent - Selection
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Här var jag övertygad om att vi hade Blaufränkisch i glaset. Bra spänst, bra kombination av rödblå frukt. Bra lyft. Jättegott. Antagligen klockrent till ett chark-fat. Här snackar vi klunkvin. Om den första Strekoven var långsam är det här snabba grejer. Charm! (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2009 - Mrva & Stanko - Frankovka - Winemakers Cut
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Blå rökighet. Skriker Syrah och bra sådan. Men se...det är det inte...ännu en Blaufränkisch som snackar slovakiska. Det här är mulligare och kralligare än någon annan Blaufränkisch jag testat. Riktigt riktigt bra. Efter en stunds klurande hamnar jag i Côte-Rôtie med lite modern avsändare. Tydligen är det den vulkaniska jordmånen tillsammans med ett varmare klimat som får Blaufränkisch att anta den här skepnaden. Oavsett är det ett trevligt glas vin. Bra grejer dom får till i Slovakien. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2012 - Bott Frigyes - Frankovka - Müzla
(Slovakia - Slovakia Info)
Visa mer information
  Ännu en Blaufränkisc med slovakiskt ursprung som lurar mig fullständigt. Trodde definitivt vi hade schysst röd Bourgogne i glaset. Men inte...åter igen dessa slovaker...Det här har en fin blåhet med trevlig mineralkärna. Rensar trevligt. Piggt och småkaxigt. Charmtroll rent av. Otvunget och anspråkslöst, men ändå med bra kvalitetsstruktur. Känns att personen bakom vinet kan sina saker. Det här vill jag gå vidare med. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
1
Lägg upp ny provning