Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 188
Vin
  2008 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Till en redig kalventrecôte är bra Sangiovese ett svårslaget alternativ. Bucciarelli är i princip en garant för klockren Sangiovese. Precis lagom med frukt för att fixa kalven. Bra balans. Fin representant för CC. Gillas. Håller lätt 5 år till. (vs2400 2015-11-28 Hemma)
  2012 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Alltid ett speciellt tillfälle när en ny årgång av Montevertine anländer till Sturköbaren. Och som alltid (nästan) är det full leverans sett till mina smaklökar. 2012 är kanske lite mulligare och fylligare n vad jag vill ha, men med några år på rygg kommer även den här årgången att rätta till sig. God nu, men ännu bättre om 2-3 år. (vs2400 2015-11-11 Hemma)
  2006 - Castell'in Villa - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Piptobak! Första gången jag hittar den lilla sköna egenskapen i den här hantverkarens viner...dessutom naturligtvis andra fina Sangiovesemarkörer...
Den här Riservan har pondus och struktur för bra många år till. Inget snack...men i vårt fall klockrent drickfönster här och 2-3 år framåt. Skitfina grejer!
(vs2400 2015-10-01 Hemma)
  2010 - Cerbaiona - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Fantastiskt fin Sangiovese. Inte överraskande med tanke på hantverkaren. Egentligen inget som sticker ut, snarare är det helheten som imponerar i sin klassiska elegans. Känns som en komplett vinkick. Löjligt fin till en simpel pasta med mängder av gorgonzola. Syrorna skär genom det feta. Ingen panik med kvarvarande flaskor. Håller länge länge. (vs2400 2015-07-29 Hemma)
  2006 - Conti Costanti - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Precis börjat resan mot mognad. Lämnat stadiet där frukt och knutenhet dominerar. Briljerar till maten. På egen hand är det fortfarande aningen fluffigt. Det kommer att försvinna med 5 år till på rygg. Tafsar inte på kvarvarande innan dess. Costanti har aldrig gjort oss besvikna. (vs2400 2015-06-27 Hemma)
  2008 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Där den förra flaskan var lätt och spänstig, är den här lite mer ansatt av mörk frukt med begynnande mognad. Fortsatt en klockrent exempel på Sangiovese som vi vill ha den, men med anmärkningen att den här flaskan känns betydligt mer mogen. Allt är lite mörkare än förra gången. Inget gnäll...bara konstaterande...kvarvarande flaskor bör konsumeras inom 2 år. (vs2400 2015-06-03 Hemma)
  1995 - Castell'in Villa - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Bdx-vibbar. Struktur. Känns fortfarande ungdomlig. Trodde på en 2005:a. Bra med fat. Med facit i hand känner man en viss fat-sötma. En redig biff och lite bea, då hade det här vinet verkligen kommit till sin rätt. Imponeras ändå av vinets struktur och relativa ungdomlighet. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2006 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Till risotton plockar IV fram den här skönheten. Bra och klassisk Sangiovese med alla de rätta attributen på plats. En liten anmärkning...lite väl %-hetta som rasslar igenom vid några tillfällen. Bortsett från det...skitbra och med 5 år till i sig. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2013 - Santa Maria - Toscana IGT - Lotto Capresi
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Rolig överraskning. Lättdrucket...ren frukt...lite naturliga drag över sig...aningen sötma som förvirrar...men i det hela taget ett redigt charmtroll. För att komma helt till sin rätt bör det njutas runt 14 grader. Santa Maria har köpt in druvmaterialet. Vill ha mer av de här. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2012 - La Porta di Vertine - Chianti Classico DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Drickes över två kvällar. Trevlig och lättsam. Ren röd frukt. Bra syror. Charm och direkthet. Riktig matlirare. Funkar absolut bäst tillsammans med enkel italiensk basföda. Uppvisar egentligen det som alltför få Sangiovese har...Skitgott och härligt ursprungstypiskt (som Sangiovese bör te sig alltså). (vs2400 2015-04-16 Hemma)
  2006 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ibland är det värt att gå händelserna i förväg. Egentligen tokungt, men förbannat skön fas just här och nu. Vibrerande frukt, skitfin längd, bra balans, läckra syror, bra tanniner...ruggigt elegant. Helt jävla fantastiskt elegant. Tyngdlöst elegant. Kostar en bra slant, men värt varenda liten grekisk euro. Sangiovese är tack och lov en smygare. Ännu inte den hausse som druvsorten förtjänar. Den tiden kommer tyvärr när varenda skäggig sommelier kommer att tokhylla Toscanas mörka guld. Vi som ligger före ser till att fylla källaren med redigt traditionell Sangiovese! (vs2400 2015-01-15 Hemma)
  2009 - Montevertine - Toscana IGT - Le Pergole Torte
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Dumdristigt att nypa en såpass omogen Pergole ansåg FV...och så här i efterhand kan vi nog ge honom rätt. Men suget att nypa en ung sådan här har funnits ett bra tag och till sist gick det inte att bromsa korkskruven. En annan tanke var också att få en bekräftelse på om vi ska fortsätta köpa ett par av respektive årgång. Vilket vi kommer att fortsätta att göra...åtminstone en flaska. För det här är bra skit. Inget snack. Måste dock bortse från den lilla sötman som finns där...den kommer naturligtvis att integreras och lyfta vinet ett par snäpp om en 10 år. Likaså finns faten där och slirar...men som sagt...här gäller det att leta efter de positiva egenskaperna (ren frukt, bra syror, struktur) och sia vad de kommer att bära med sig under tiden som vinet mognar. Kommer att bli riktigt bra... (vs2400 2015-01-10 Hemma)
  2006 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Lätt en av de bästa flaskorna av 2006 vi tutat. De senaste har lidit av för lite pigg frukt. Syrorna har stuckit ut väl mycket. Den här flaskan är i absolut toppform. Bra tryck i frukten, inbäddade syror, läskande, bra tanninstruktur...precis som vi vill ha vår Montevertine. Den lite kantigare fasen de senaste flaskorna befunnit sig i är här helt bortblåst. Låt oss hoppas att resterande flaskor ger oss samma kick som denna. (vs2400 2015-01-08 Hemma)
  2008 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Klass-Sangiovese till redigt fint pris. Precis som man vill ha sin Sangiovese. Bra körsbärsfrukt, elegant, ren, lätt och charmig. Italien på flaska liksom. Det här vill man gå vidare med. (vs2400 2014-12-25 Hemma)
  2008 - Castell'in Villa - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Så där ja...bra Sangiovese är redigt vin. Och det här är bra Sangiovese. Här finns syrorna, här finns den balsamico-kryddade körsbärs-frukten och här finns de fina och rena tanninerna. Trevligt på egen hand, men alldelses storslaget vid matbordet. Varenda liten komponent i vinet framträder med större exakthet när drycken får lite motstånd från vår enkla onsdagsragu. Jättegott här och nu och fin framtid. Vill dock ha deras grejer innan rönnbären blir alltför framträdande. Smaksak hur man vill ha sina Castell'in Villa. (vs2400 2014-12-10 Hemma)
  2010 - Monteraponi - Chianti Classico DOCG - Baron' Ugo - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Stoor Sangiovese. Ett vin som verkligen tar för sig...på ett positivt sätt. Klassisk elegans parad med välbyggd struktur. Borgar för fin framtid. I dagsläget finns aningen maffig frukt som ännu inte transformerats. Dessutom finns nog ett litet spökfat (antydan till rostad karaktär) trots garantier om botti/cement. Jämför man med en annan favorit, Montevertine, är det här maffigare och köttigare. Även mer kraft än många lågmälda Brunello. Det här har ett eget Sangiovese-uttryck som man bara måste gilla. Kommer garanterat gå vidare med den här baronen... (vs2400 2014-12-06 Hemma)
  2006 - Querce Bettina - Brunello di Montalcino DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Nej tack. Det här var inte roligt. Sötsliskig Sangiovese toppar inte listan. Kladdigt, sött, ekat...funkar dock som grytvin. Väldigt dyrt sådant. (vs2400 2014-12-02 Hemma)
  2010 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Fortfarande inte i den fas jag vill ha min Montevertine. Här och nu känns den snarast lite småyppig och en och annan malo-ton sticker fram. Resterande flaskor får ligga till sig minst ett år innan återbesök. (vs2400 2014-10-15 Hemma)
  2007 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Vad ska man säga när det bjuds Sangiovese signerad Poggio di Sotto? Annat än makalöst bra alltså...för det är det! Även om det är en 'simpel' Rosso från en mellanårgång som 2007. Syrorna är så härligt fint utmejslade, frukten stöttar och tanninerna nafsar lite lagom tyket. Påbörjan till mognad. Elegant, balanserat, typiskt...och till det vulgärt stora t-benet sjunger vinet klockrent. Så gott, så gott. Så självklart. Så uttrycksfullt.
Här finns dessutom mer för den som har tålamod att lagra.
(vs2400 2014-08-14 Hemma)
  2007 - Cerbaiona - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Fantastisk Sangiovese. Och när Sangiovese kommer i en skepnad som denna är det lätt en av de stora druvsorterna. Renhet, lätthet, elegans, bra tryck i frukten, fin tanninstruktur...fantastisk Sangiovese. Här finns ingen beska, ingen bitterhet, ingen fatkänsla...bara ren spänstig frukt. Frukten drar mer åt det röda hållet än det mörka. Slår de allra flesta Brunello vi testat. Så bra är denna Rosso från Cerbaiona. Kommer inte att vika ned sig de kommande 3-4 åren, men vi väntar inte så länge på de få kvarvarande flaskorna. Ingen mening när det är så fantastiskt gott. (vs2400 2014-07-10 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Lägg upp ny provning