Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  2004 - Cantina San Michele - Trentino DOC
(Italia - Trentino Info)
Visa mer information
  Utvecklingen har tagit fart och det är endast positivt. Mer bleck, mer cassis, mer mineralitet och mer komplexitet. Vuxit en klass sedan sist vi testade. Inget snack om att vi har en italienare i glaset och inte heller att det är en Bdx-blandning. Men om vi befinner oss i Maremma-trakten eller redigt längre norrut är svårare att klura ut. Med facit i hand är det mineral-beskan som visar med bestämdhet att vi har en Trentino i glaset. Jag har tidigare sagt att ska man köra internationella druvsorter i Italien ska de växa utmed Toscanas kust, men glömde bort att man har stor kapacitet och kunnande här upp i Alp-utlöparna. Bra grejer oavsett! (vs2400 2010-05-19 Hemma)
  2004 - Cantina San Michele - Trentino DOC
(Italia - Trentino Info)
Visa mer information
  Bra utvecklingskurva. Har hänt mycket på ett år. Mer cab, mer mint ja helt enkelt mer typisk Bdx-blandning. Men vi är alltså i norra Italien. Riktigt trevligt och drickbart. Inget stort vin, men bra grejer som verkligen tagit vara på den fina årgången. Doften lurar iväg oss till Frankrike, men smaken (syror, lite tanig frukt och hyfsade tanniner) fullständigt skriker Italien. Det är inte Maremmas värme utan mer Alpernas svalka som format vinet. Trentino funkar bättre än man tror. (vs2400 2009-07-16 Hemma)
  2004 - Cantina San Michele - Trentino DOC
(Italia - Trentino Info)
Visa mer information
  Riktigt trevlig överraskning! Bra struktur, finfin balans, läckra italienska syror och gott bett i tanninerna. Inte mycket att invända mot här inte.
Cantina San Michele är en av Italiens mest framträdande skolor för blivande vinmakare. Snacka om att kunna praktisera på ett vettigt sätt. Vinerna går självklart ut till konsumenterna och priserna är mycket attraktiva.
I denna schyssta butelj döljer en Bordeaux-blandning där Merlot leder klungan. Och det känns. Inte på något negativt sätt, utan här är det riktigt riktigt trevligt. Det italienska arvet slår igenom fullständigt. Att det är en 2004:a känns. Bra struktur och balans som sagt. Köpläge!!
(vs2400 2008-08-08 Hemma)
  2003 - Cantina San Michele - Trentino DOC
(Italia - Trentino Info)
Visa mer information
  Ett vin som emellanåt belönas med 3-bicchieri. Och faktiskt riktigt välförtjänt vad oss belangar. Balanserat och välkomponerat men fortfarande med en tuff italiensk attityd. 2003 var problematisk på väldigt många ställen runt i vinvärlden, men här uppe i norra 'kalla' Italien verkar det som om värmen gav de röda vinerna ett schysst lyft. Oavsett är det bara att bunkra på sig!! (vs2400 2008-04-18 Portland på Rest.)
1
Lägg upp ny provning